maritbet girişmaritbet
Anadolu’nun vizyon projesi bu şehre geliyor!

Anadolu’nun vizyon projesi bu şehre geliyor!

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Türkiye’nin en büyük vadi projesi olan ‘Yozgat Spor Vadisi’nin Yozgat’ı cazibe merkezi haline getireceğini söyledi

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, üç etaptan oluşan ‘Spor Vadisi Projesi', tamamlandığında bin 700 dönüm alan içerisinde doğal alanların sosyal tesislerle donatılmış farklı bir yaşam alanı olarak ortaya çıkacağını kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Anadolu'nun vizyon projesi' olarak nitelendirdiği ‘Spor Vadisi Projesi'nin Türkiye'nin en büyük vadi projesi olduğunu ifade eden Vali Abdulkadir Yazıcı, bin 700 dönüm alan üzerine 3 aşamadan oluşan proje sayesinde Yozgat'ın Anadolu Bozkırı'nda bir cazibe merkezi haline geleceğini belirtti.

Spor Vadisi Projesi'ni üç etap halinde hazırlanarak uygulanmaya başlandığını vurgulayan Vali Yazıcı, “ Sayın Cumhurbaşkanımız da 10 Ağustos'ta Yozgat'ta yaptığı konuşmada konuya vakıf olduklarını, destek olduklarını belirttiler. Bizde valilik olarak bin 700 dönüm alan içerisinde 3 bölümden oluşan bölümleri imar edeceğiz. Birinci etap da kendi içerisinde iki parçadan oluşuyor. Birincisi açık spor alanları ikinci etap gölet ve gölletin etrafının düzenlenmesi. Üçüncü etap da rekreasyon alanları. Birinci etap içerisinde Gençlik Spor Bakanlığının da üç büyük yatırımı var. İl tipi Gençlik Merkezi, yarı olimpik yüzme havuzu ve sporcu fabrikası. Bu birinci etabın ikinci yarısı da 7 milyon liraya ihale ettiğimiz açık spor alanları, amfi tiyatro, tırmanma alanları, engelli ve engelsiz fitness alanları, jimnastik alanları, yürüyüş yolları yer alıyor. Bu haliyle il özel idareleri içerisinde valilerimizin yaptığı yatırımlar içerisinde Türkiye de en geniş alan olarak yer alıyor” diye konuştu.

Yozgat'ta yaşayan nüfustan daha fazla Yozgatlı'nın şehir dışında yaşadığını vurgulayan Vali Yazıcı, Spor Vadisi Projesi'nin tamamlanması halinde gurbetteki Yozgatlıların memleketlerinde kalmaları için de önemli bir imkan oluşturulacağını söyledi. Yazıcı, “Yozgat insanımızın yaklaşık 500 bini Yozgat'ta yaşıyor. 320 bin civarında Ankara'da, 150 bin civarında İstanbul'da, 90 bin civarında hemşehrimiz de Kayseri'de yaşıyor. Diğer illeri de saymıyorum. Ayrıca yine 200 bini aşkın vatandaşımızda yurt dışında yaşıyor. Tabi bu insanların yaz mevsiminde Yozgat'a geldikleri zaman, Yozgat'ta kalış sürelerini daha fazla tutmak için bir takım tedbirleri almamız lazım. Bunlardan bir tanesi de spor vadisidir. İnşallah büyük şehirlerde olan ve büyük şehir belediyelerinin daha çok planladığı, yaptığı, halkın hizmetine sunduğu kendi içerisinde belki otuza yakın ünitesi olan spor vadisini Bozok Yaylasının güzel insanlarına sunmamız halinde inanıyoruz ki Yozgat'ta kalış süreleri daha da fazlaşacak. Artık insanların tatillerini ciddi manada Yozgat'ta geçirmeye gayret göstereceği, genlerinden gelen, örflerinden gelen Yozgat sevgisini daha fazla yaşayıp, Yozgat'ın havasını daha fazla teneffüs etmelerini sağlayacak projemiz hızla büyümeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

İHA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yozgat'ta kadın aquapark tesisinin inşaatı sürüyor
  • 09.03.2016 10:03

Yozgat'ta kadın aquapark tesisinin inşaatı sürüyor

Yozgat'ta inşa edilen kadın termal aquapark kompleksinde çalışmalar devam ediyor ...

Anadolu’nun vizyon projesi bu şehre geliyor!
  • 07.09.2014 14:20

Anadolu’nun vizyon projesi bu şehre geliyor!

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Türkiye’nin en büyük vadi projesi olan ‘Yozgat ...