maritbet girişmaritbet
Anadolu Cam ‘Takas Evi’ etkinliği ile camın geri dönüşümüne dikkat çekti

Anadolu Cam ‘Takas Evi’ etkinliği ile camın geri dönüşümüne dikkat çekti

Anadolu Cam ve Kartal Belediyesi işbirliğiyle ‘Cam Yeniden Cam‘ projesiyle Kartal’da 3 bin atık cam şişe yeniden hayat buldu

Geri dönüşüm konusunda farkındalığı artırmayı amaçlayan Anadolu Cam, Türkiye'nin en kapsamlı sürdürülebilirlik projelerinden biri olan ‘Cam Yeniden Cam' projesi kapsamındaki faaliyetlerine aralıksız sürdürüyor. Anadolu Cam son olarak Kartal Belediyesi'ne ait Ekolojik Çadır'da gerçekleştirdiği ‘Takas Evi' etkinliğinde cam geri dönüşümünün ülke ekonomisine ve enerji tasarrufuna sağladığı katkıları tüketicilerle paylaştı. Anadolu Cam'ın Cam Yeniden Cam Projesi kapsamında gerçekleştirdiği ‘Takas Evi' etkinliği son olarak İstanbul'un Kartal ilçesinde gerçekleştirildi. Kartal Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte başta öğrenciler olmak üzere ilçe sakinleri büyük ilgi gösterdi. Kartal Belediyesi'ne ait Ekolojik Çadır'da 16 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilen etkinlikte,  cam geri dönüşümünün ülke ekonomisine ve enerji tasarrufuna sağladığı katkılar maskotlar, müzik, dans ve çeşitli animasyonlar eşliğinde tüketicilerle paylaşıldı. ‘Cam Yeniden Cam' projesi kapsamında, eğlenceli ve bilgilendirici aktivitesi ile camın geri dönüşümü hakkında toplumsal bilincin artırılmasını amaçlayan Anadolu Cam'ın standına atık cam şişe getirenlere Sarelle marka cam kavanozda krem çikolata hediye edilirken, yaklaşık 3 bin adet cam şişe atığı geri dönüşüme kazandırıldı.

Cam Yeniden Cam Projesi
Anadolu Cam tarafından ÇEVKO Vakfı ve belediyelerle yapılan işbirliğiyle 2011 yılında hayata geçirilen ‘Cam Yeniden Cam' projesi, Türkiye'nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biridir.  Cam Yeniden Cam projesiyle gelecek nesillere çevre bilincinin ve cam geri dönüşümünün aktarılması, camın hem çevre hem de sağlık açısından en doğru ambalaj olduğunun anlatılması hedeflenmektedir. Bu projenin esas amacı toplumsal bir davranış değişikliği oluşturarak geri dönüşüm toplumuna geçişi sağlamaktır.

Bu kapsamlı proje üç temel üzerinde yürütülmektedir;
Cam ambalaj geri dönüşümü konusunda farkındalık oluşturulması ve toplumun bilinçlendirilmesi
Cam ambalaj atıklarının toplama alt yapısının geliştirilmesi
Cam ambalaj atıklarının toplanarak işlendiği tesislerin modernize edilmesi ve evsel atıklara karışan cam ambalaj atıklarının düzenli depolama öncesinde ayrıştırılması

Cam Yeniden Cam projesi başlangıcından günümüze kadar 300 bin ton cam ambalaj atığının çöpe gitmesi önlenmiş ve geri dönüşümü sağlanmıştır. Böylelikle 108 bin otomobilin trafikten çekilmesine eşdeğer karbon emisyonu önlenmiştir. Geri dönüşüm sayesinde elde edilen enerji tasarrufu 12 bin 600 konutun ısınma ve sıcak suyunu karşılayacak seviyeye ulaşmıştır. Şu ana kadar üretimde kullanılan geri dönüştürülmüş cam ambalaj atıklar sayesinde tasarruf edilen kum miktarı, 10 metre genişliğinde ve 28 kilometre uzunluğunda bir plaja eşdeğerdir.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Her adımda geri dönüşüm önceliğimiz olacak"
  • 28.04.2022 17:17

"Her adımda geri dönüşüm önceliğimiz olacak"

Bakan Kurum, 'Ağaçlarımızı, suyumuzu, ormanlarımızı hep birlikte korumak zorunda ...

Kral Şakir, çocuklara geri dönüşümü anlatacak!
  • 02.04.2022 14:24

Kral Şakir, çocuklara geri dönüşümü anlatacak!

Kitapları ve filmleriyle milyonlarca çocuğa ulaşan yerli ve milli karakter Kral ...

Çimento ve seramik sektörlerinde 2020 yılının şampiyonları açıklandı
  • 26.11.2021 12:00

Çimento ve seramik sektörlerinde 2020 yılının şampiyonları açıklandı

"En Fazla İhracat Yapan Firmalar", "En Yüksek İhraç Birim Fiyatına Sahip Firma" ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışanları "Atıkmatik" ile çevreye ve bütçelerine katkı sağlıyor
  • 02.03.2021 10:28

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışanları "Atıkmatik" ile çevreye ve bütçelerine katkı sağlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ana hizmet binasındaki Atıkmatik'i kullanan çal ...

Akşan Yapı’dan çelik kullanımı
  • 01.02.2012 16:42

Akşan Yapı’dan çelik kullanımı

Çelik üreticisi ve çelik yapı sistemleriyle konut üreticisi olan Akşan Yapı Kent ...