maritbet girişmaritbet
Amasya'ya 1488 metre uzuluğunda teleferik projesi!

Amasya'ya 1488 metre uzuluğunda teleferik projesi!

Kent turizmine katkı sağlaması planlanan teleferik projesi yap işlet devret modeliyle yapılacak.

Amasya Belediyesi ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) arasında '21. Yüzyılda Yavuz Selim Meydanı Düzenlemesi Projesi' ile ‘Amasya Ferhat Tepesi Teleferik ve Doğal Yaşam Alanı Projesi'nin fizibilite çalışmasına ilişkin sözleşmeler imzalandı.

İmzalar Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen tarafından atıldı. Başkan Özdemir, turizm altyapısının desteklenmesi noktasında etkili desteklerini aldıklarını belirttiği OKA yetkililerine teşekkür ederek yeni projelerde turizmin daha da gelişeceğine inandığını söyledi.

Turizm altyapı programı kapsamında Amasya, Samsun, Çorum ve Tokat'ta uygulanan 33 proje ile 40 milyon liralık yatırımın gerçekleştirileceğini belirten Mevlüt Özen de “İmzaladığımız bütün sözleşmeler bölgesel kalkınmaya yönelik sözleşmeler” diye konuştu.

25 yıl işletme hakkı verilecek

Şehir merkezi ile Ferhat Tepesi arasında 1.488 m uzunluğundaki teleferik, 25 yıl işletildikten sonra devredilmesi şartlı ihaleyle yapılacak. Teleferiğin ihalesi 14.08.2018 Salı günü Amasya Belediyesi Meclisi toplantı salonunda yapılacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Amasya'ya 1488 metre uzuluğunda teleferik projesi!
  • 30.07.2018 17:00

Amasya'ya 1488 metre uzuluğunda teleferik projesi!

Kent turizmine katkı sağlaması planlanan teleferik projesi yap işlet devret mode ...