maritbet girişmaritbet
 Altensis, ekotasarımla anneleri geleceğe kazandırıyor!

Altensis, ekotasarımla anneleri geleceğe kazandırıyor!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Borusan iş birliği ile sanayide kadın istihdamının arttırılmasını ve kadının güçlendirilmesini desteklemek üzere Annemin İşi Benim Geleceğim projesi 25 Ocak 2013 tarihi itibarıyla hayata geçirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Borusan iş birliği ile sanayide kadın istihdamının arttırılmasını ve kadının güçlendirilmesini desteklemek üzere “Annemin İşi Benim Geleceğim” projesi 25 Ocak 2013 tarihi itibarıyla hayata geçirildi. Proje; kadınların istihdam edilmelerinin önündeki en büyük engellerden biri olan çocuk bakımı konusuna odaklanarak kadınlara iş gücüne katılımları için destek vermeyi amaçlıyor.

2013 – 2016 yılları arasında devam edecek olan proje kapsamında 10 ildeki 10 organize sanayi bölgesinde (OSB) 0-6 yaşgrubu çocuklara yönelik kreş ve gündüz bakım evleri açılacak.
 
Projenin ilk ayağı olarak “Organize Sanayi Bölgelerinde Kreş ve Gündüz Bakımevi Ulusal Mimari Proje Yarışması” gerçekleştiriliyor. Yarışmanın konusu, farklı bölgelerde, 75 ile 150 çocuk arası değişen büyüklüklerdeki Gündüz Bakımevleri'nin mimari tasarımlarına dair bir model oluşturmak ve bu modeli Adıyaman OSB'deki pilot uygulama için mimari proje düzeyinde geliştirmektir.
 
Mimari Proje Yarışması Danışman Jüri Üyesi Altensis Kurucu Ortağı ve Yeşil Bina Uzmanı Berkay Somalı;
 
“Sürdürülebilirlik konusunda, çevre dostu ekolojik tasarımlar kritik öneme sahip. Özellikle projenin tasarım aşamasında çevre dostu planlama ve tasarım yapmak, gelecekte yaşanabilir bir çevre için de çok önemli olacak. Özellikle butip projelerdeki yapıların oyun, eğitim ve diğer ihtiyaçlar için mekân sağlamasının yanında; açık ve kapalı mekânların tasarımları ile çocukların kültür, sanat, bilim, spor, ekolojik ve sosyal bilinç gibi konulardaki kişisel gelişimlerine aktif katkı sağlaması beklenmektedir.” dedi.
 
Yeşil Bina Uzmanı Somalı, özellikle ülkemizde düzenlenen mimari tasarım yarışmalarının, toplumu yeşil tasarımkonusunda duyarlı hale getirmek, hayata ve çevreye farklı görüş ve açılardanbakılmasını sağlamak adına oldukça etkili platformlar olduğunu dile getirdi.
 
Somalı, “Yapılarda iklimlendirmenin mümkün olduğunca doğal yöntemlerle eldeedilmesi çocuk sağlığı üzerinde de önemli bir konu. Mimari tasarım gerçekleştirilirken; kültür, sanat, bilim ve doğa değerlerinin yarışmayolu ile geliştirilmesi, çok sayıda seçenekten uzun vadede gereksinimleri karşılayabilecek nitelikli, özgün, işlevsel, ekonomik ve yenilikçi çözümler seçilmesine dikkat edilecektir.” diyor.
 
Birincilik Ödülü 40.000 TL, İkincilik Ödülü 30.000 TL ve Üçüncülük Ödülünün ise 20.000 TL olacağı “Organize Sanayi Bölgelerinde Kreş ve Gündüz Bakımevi Ulusal Mimari Proje Yarışması”nın sonuçları 22 Nisan 2013 tarihinde açıklanacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emre Ilıcalı ve Berkay Somalı'nın gözüyle yeşil binalar
  • 20.02.2014 16:20

Emre Ilıcalı ve Berkay Somalı'nın gözüyle yeşil binalar

Altensis firmasının kurucu ortakları Emre Ilıcalı ve Berkay Somalı, yeşil binala ...

Dar gelirliye devletten ev!
  • 10.02.2018 11:11

Dar gelirliye devletten ev!

Bakanlık tarafından dar gelirli vatandaşların konut sahibi olması için başlattıl ...

Borusan, iş makinesi hastanesi inşa edecek!
  • 07.08.2017 09:13

Borusan, iş makinesi hastanesi inşa edecek!

Kazakistan'da CAT ile işbirliği yapan Borusan, iş makinesi hastanelerini Ankara ...

İlk endüstri bölgesi Trabzon’da kurulacak
  • 20.07.2017 09:38

İlk endüstri bölgesi Trabzon’da kurulacak

Üretim Reform Paketi dahilinde kurulacak 5 yeni endüstri bölgesine Trabzon’dan b ...

Balıkesir’de iş yeri yapımı ihale edilecek
  • 18.07.2017 10:05

Balıkesir’de iş yeri yapımı ihale edilecek

Balıkesir Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, ...

Düzce’nin çevre düzeni planı değiştirildi
  • 14.07.2017 15:23

Düzce’nin çevre düzeni planı değiştirildi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce’nin çevre düzeni planının de ...