maritbet girişmaritbet
Alt gelir grubuna barınma desteği atıyor!

Alt gelir grubuna barınma desteği atıyor!

Dar gelirli aileleri korumaya yönelik sosyal hizmetler için düğmeye basıldı. Sosyal hizmet merkezi 320’ye çıkarılacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu 'güçlü sosyal devlet vizyonu' ile dar gelirli aileleri korumaya yönelik sosyal hizmetler için düğmeye basıldı. Bu kapsamda dar gelirli vatandaşların ihtiyaçlarının yerinde tespiti için yaklaşık 1 milyon haneye ziyaret gerçekleşecek, sosyal hizmet merkezi 320'ye çıkacak. Çocuklara yönelik bugün 20'ye yakın ildeki sosyal ve ekonomik destek hizmet modeli tüm illerde uygulanacak. Bu yılın sonuna kadar yaklaşık 60 milyar liralık sosyal yardım gerçekleştirilecek.

BELEDİYELERDEN DESTEK

Sosyal yardım alanında hizmet veren kurumlar, yerel yönetimlerle veri tabanları entegre edilecek. Yeni dönemde milyonlarca vatandaşa el uzatan sosyal hizmet kuruluşları belediyelere, yerel yönetimlere devredilebilecek. Alt gelir grubuna barınmadan eğitime kadar her alanda destek artarken, yerel yönetimler de buna odaklı politikalara öncelik verecek. Belediyeler sosyal konut projelerinde arsa temini başta olmak üzere her konuda destek sağlayacak.

Engelli vatandaşın sosyal desteklere etkin ulaşımı için sağlık raporları konusunda yaşanan sorunlar çözülecek. SGK'nın e-devlet uygulamalarının sayıları artırılacak. SGK bütünleşik mali yönetim sisteminin hayata geçirilmesiyle sigorta, emeklilik ve sağlık uygulamaları etkin bir şekilde sunulacak.

YENİ MERKEZLER KURULACAK

Sosyal hizmet merkezleri ülke geneline yaygınlaştırılacak. Hizmet merkezi sayısı 320'ye çıkacak. Sosyal hizmetlere erişilebilirlik artacak. İstihdam dostu sosyal yardım anlayışı doğrultusunda yeni mekanizmalar oluşturulacak. Sosyal yardım alanların İŞKUR'un düzenlediği mesleki eğitim, istihdam ve toplum yararına programlardan öncelikle faydalandırılması sağlanacak.

4 MİLYON AİLEYE YARDIM EDİLECEK

Dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarının belirlenmesi için yaklaşık 1 milyon kapı çalınacak. Alt gelir grubuna barınmadan eğitime kadar her alanda destekler artarken, yerel yönetimler de buna odaklı politikalara öncelik verecek. Belediyeler şehirdışından gelen yoksul hastaların refakatçilerinin konaklamasına yönelik yatırımlar yapacak. Belediyeler arsa temini başta olmak üzere her konuda destek sağlayacak. Yaklaşık 4 milyon aileye 40 farklı türde sosyal destek verilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sosyal konut projesi 250 alt sektörü hareketlendirecek
  • 13.10.2022 14:04

Sosyal konut projesi 250 alt sektörü hareketlendirecek

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut kampanyası olarak hayata geçirilen "İ ...

Sosyal konutlar işte böyle olacak! İlk görseller!
  • 30.09.2022 09:56

Sosyal konutlar işte böyle olacak! İlk görseller!

Dev sosyal konut projesinde inşaatlar başlıyor. 25 Ekim’de, 17 ilde 5 bin konutu ...