maritbet girişmaritbet
Ali Babacan: Kanal İstanbul yol ve köprülerle başlayacak!

Ali Babacan: Kanal İstanbul yol ve köprülerle başlayacak!

Başbakan Yardımcısı Babacan, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili Yüksek Planlama Kurulu kararı bu hafta içinde tamamlandı" dedi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Stratejik Düşünce Enstitüsü'nce düzenlenen "Ekonomi Güvenliği" konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin siyasi reform ve ekonomik başarılarıyla geldiği konumun tüm dünyada hem yakından izlendiğini hem de takdir edildiğini söyledi. 

Türkiye dış yardımlarını en fazla artıran ülke

Türkiye'nin bu dönüşüm süreçlerine yoğun destek verdiğini anlatan Babacan, "Hem kendi tecrübelerimizi paylaşıyoruz hem de o ülkelere finansman desteği sağlıyoruz. Türkiye artık yükselen bir donör ülke. Dünya ülkelerini sınıflandırdığımızda yükselen bir donör ülke olarak görülüyoruz. Geçen yıl yurt dışına yaptığımız hibeler 2,5 milyar doları geçti. OECD ülkeleri içerisinde Türkiye, 2011-2012 yıllarında, dış yardımlarını en fazla artıran ülke konumunda" dedi.

" Kanal İstanbul Projesi ile ilgili karar tamamlandı"

Babacan, önlerinde çok önemli vizyon projeleri bulunduğunu, bu projelerden en önemlisininKanal İstanbul Projesi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Kanal İstanbul Projesi ile alakalı kanal yapıldığında bazı yolların yerinin değişmesi gerekecek. Köprüler gerekecek. İşte bunun ilgili Yüksek Planlama Kurulu kararı bu hafta içinde tamamlandı.

Çünkü öncelikle yol, köprü çalışmalarının başlaması gerekiyor, arkasından da Kanal İstanbul Projesi'ni gerçekleştirelim. Bu ilk etapta bakanlar olarak 'acaba olur mu, olmaz mı, çok mu çılgın, acaba gerçekleştirilebilir mi?' şeklinde şüpheler hissettik ama Sayın Başbakanımız bunu açıkladı. Olmayacak olsa zaten bu açıklanmazdı.

Biz, bunun gerçekçi bir proje olduğuna inanıyoruz. Türkiye için, hatta dünya için çok konuşulacak bir proje olduğuna da inanıyoruz.

Her türlü çevre değerlendirmesi ve hazırlığı çok dikkatli yapılmalı ama yapıldıktan sonra da İstanbul'u, İstanbul'un deniz trafiğini çok rahatlatacak bir proje haline gelecek.

Aynı zamanda İstanbul'un daha sıhhatli, daha düzenli büyümesini de beraberinde getirecek proje olacak."

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"
  • 27.08.2022 13:45

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstan ...