maritbet girişmaritbet
Ali Ağaoğlu'ndan sokak basketboluyla ilgili flaş karar!

Ali Ağaoğlu'ndan sokak basketboluyla ilgili flaş karar!

NBA Streetball'da Tükiye'yi temsil edecek bayan basketbol takımının sponsoru Ağaoğlu oldu.

Gayrimenkul ve inşaat sektörünün lokomotifleri arasında yer alan Ağaoğlu, sporu ve sporcuyu desteklemeye devam ediyor. Daha önce A Milli basketbolculara daire hediye eden Ağaoğlu bu kez, sokak basketbolu turnuvasında ülkemizi temsil edecek bayan basketbol takımımıza sponsor oldu.

NBA Streetball (sokak basketbolu) turnuvasında Türkiye'yi temsil edecek olan veteran kadın basketbol takımımız Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun desteği ile çalışmalarını tamamladı. Veteran kadın basketbol takımının oyuncuları Neslihan Çelikdemir, Zuhal Tümay, Çağla Özyürekoğlu ve Ecem Turhan'dan oluşan takım Londra'ya gitmeden önce son çalışmasını Batı Ataşehir My Club'ta yaptı. Antrenmanı Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu da izledi ve takıma başarılar diledi.

Ağaoğlu: "Sporu ve sporcuyu her zaman destekledik"

Ağaoğlu olarak 2011'de Dünya Basketbol Şampiyonası'nda final oynayan 12 dev adam ve teknik kadroya Ağaoğlu My World Europe projesinden daire hediye ettiklerini hatırlatan Ali Ağaoğlu şöyle konuştu: “Sporu ve sporcuyu destekliyoruz. Özellikle amatör spora gönül vermiş kadınlarımızı teşvik etmek istiyoruz. Türkiye, lisanslı sporcu sayısında AB standartlarının çok gerisinde. Almanya'da 24 milyonu aşkın sporcu bulunurken, bu rakam İtalya'da 14 milyon, Fransa'da 13 milyon kişiyi aşıyor. Türkiye'de bugün 4 milyon civarında lisanslı sporcu bulunuyor. Oysa bu sayının en az 10 milyon olması gerekiyor. Ülkemizde en sevilen ve desteklenen spor dalı futbol. Biz ülkemizde birçok farklı spor dalında yıldızlar, şampiyonlar yetişmesini arzu ediyoruz. Ağaoğlu olarak başarının ödüllendirilmesi ve özendirici olması için spora ve sporcuya sahip çıkmayı ve destek vermeyi sürdüreceğiz" dedi.

Zuhal Tümay:  “Ağaoğlu'nun desteği sürpriz oldu”

Veteran kadın basketbol takımı oyuncularından Zuhal Tümay ise, kadın sporcuların üç büyük kulüp dışında hiçbir kurum tarafından desteklenmediğini yaşamlarında, iş-eğitim-spor arasında tercihe zorlandıklarını belirtiyor. Tümay: "Bizi destekleyen Ağaoğlu'na teşekkür borçluyuz. Bizim için sürpriz oldu. Turnuvada başarılı olarak bu desteğe cevap vermek istiyoruz" dedi.

Tümay Londra'daki turnuvada İtalya, İspanya, Fransa, İngiltere ve Rusya'yı temsil eden takımlarla karşılaşacaklarını, hedeflerinin ise ilk 3 takım arasında yer almak olduğunu belirtiyor.

NBA Basketbolu Halka Sevdirmek İstiyor

Basketbolu sevdirmek için her ülkede bir NBA takımının gösteri maçı yaptığını, ayrıca halkın doğrudan katılabileceği bir başka etkinlik düzenlediklerini söyleyen basketbolcular 6 Avrupa ülkesinden sonra Turnuvanın finalinin 13-16 Ocak tarihlerinde Londra'da gerçekleşeceğini de belirtiyorlar.

Kadın basketbol takımını tanıyalım;

Neslihan Çelikdemir

1974 Ankara doğumlu. Basketbola 1985 yılında DSİ Nilüferspor'da başladı. Fenerbahçe ve Brisa spor'da forma giydi. Global bir firmanın Türkiye ülke müdürü olarak iş hayatına devam ediyor. Halen veteran takımlarda basketbol oynuyor. Çelikdemir, evli ve 2 çocuk annesi.

Zuhal Tümay

1975, Kocaeli doğumlu. Kocaeli Spor Kulübü'nde Basketbola başladı. Basketbol hayatını sırasıyla Kocaelispor, Çanakkale Spor, Enka, Akyazı As Spor, Suadiye Spor takımlarında sürdürdü. 2004 yılından beri Sabancı Üniversitesi'nde Spor Koordinatörü olarak çalışıyor. Tümay, evli ve 1 çocuk annesi.

Ecem Turhan

1989, İstanbul doğumlu. Eczacı olan Turhan, basketbol kariyerine 1999 yılında Beşiktaş Spor Kulübü'nde başladı. Yeditepe Üniversitesi basketbol takımında devam etti.

Çağla Özyürekoğlu

1988 Tarsus doğumlu.  Basketbola 15 yaşında, Çukurova Spor Kulübü'nde başladı. Özyürekoğlu daha sonra TBBL'nde 1. lige yükselen Tarsus Belediye Spor Kulübü ile devam etti. Eğitimi için İstanbul'a geldiğinde İbrahim Kutluay Basketball Academy'de antrenörlük yapan Özyürekoğlu,  global bir danışmanlık firmasında Türkiye ofisinin idari koordinatörü.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!
  • 23.11.2021 10:34

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!

Üçüncü kez dede olan Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa Çekmeköy’deki projesi Ağao ...

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!
  • 10.10.2016 17:33

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!

Ali Ağaoğlu'nun rol aldığı Ağaoğlu Maslak 1453 reklam filmi yayında. Konutların ...

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!
  • 06.08.2016 15:18

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!

Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin şantiyesini basın mensuplarıyla birlikte gez ...

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!
  • 23.03.2016 17:02

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Central Park Bakırkö ...