maritbet girişmaritbet
Ali Ağaoğlu Konya'da anaokulu yaptırdı, açılışı Sare Davutoğlu yaptı!

Ali Ağaoğlu Konya'da anaokulu yaptırdı, açılışı Sare Davutoğlu yaptı!

Konya’da Togem’in “Anasınıfsız Okul Kalmasın” Projesi Kapsamında İş Adamı Ali Ağaoğlu tarafından yaptırılan anaokulunun açılışı düzenlenen törenle yapıldı

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi'nin (TOGEM) “Anasınıfsız Okul Kalmasın” projesi kapsamında hayırsever iş adamı Ali Ağaoğlu tarafından yaptırılan anaokulunun açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. 
 
Merkez Karatay ilçesinde bulunan Yaşar Doğu Ortaokulu'nda gerçekleştirilen törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakcı, Ayşe Türkmenoğlu, Gülay Samancı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Vali Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, davetliler, öğretmenler, öğrenciler ve velileri ile davetliler katıldı.
 
“10 OKUL'DAN 3'ÜNÜ HAYIRSEVERLER YAPIYOR”
 
Karatay Halk Eğitim Halk Oyunları ekibinin, oyunuyla başlayan törende konuşan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, “Konya'da bulunduğumuz son 3,5 yıla baktığımızda neredeyse yapılan her 10 okul binasından 3 tanesini hayırseverler yapıyor. Bu önemli bir rakam. Türkiye ortalamasıyla karşılaştırıldığında Konya'nın ne kadar hayırsever bir il olduğunu gösteriyor. Ama bugün İstanbul'dan bir destek aldık. İstanbul'dan Sayın Ali Ağaoğlu, bize bir eğitim yuvası kazandırdı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
“KONYA BAŞARILI İLLERDEN BİRİ”
 
Sare Davutoğlu ise yaptığı konuşmada, “Hepinizin bildiği gibi insanlar, yaşamları boyunca öğrendikleri tüm bilgilerin yüzde 75'ini 0-6 yaş arasında öğrenirler. Bir atasözünde de belirtildiği gibi, ‘İnsan yedisinde ne ise yetmişinde de odur' o ilk 6 yaşta. Biz çocuklarımıza ne verebilirsek ömür boyunca, onların topluma, ailelerine, kendi çocuklarına ve dünyaya olan katkılarını şekillendirecek olan şey budur. Gönüllüler ve hayırseverlerin işbirliğiyle sorunlara çözüm üretmekte ciddi bir caba sarf eden TOGEM özelikle yurt genelinde, ‘Anasınıfsız okul kalmasın' projesiyle şu ana kadar 366 okul öncesi eğitim birimine ulaştı. Aslında bu alanda Konya, başarılı illerimizden bir tanesi. 942 kurum ile Konya'mızda, 38 bin 988 çocuğa okul öncesi eğitim veriliyor. 2010-2011 yıllında 5 yaş rakamları yüzde 87 okullaşmayı gösteriyor. İnşallah Konya'nın bu 5 yaş eğitiminde yakaladığı başarıyı 3 ve 4 yaş içinde yakalayacağını ümit ediyorum” diye konuştu.
 
“AĞAOĞLU EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ BİR İNSAN”
 
AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, “Bu tip projelerle devlet, vatandaş, sivil toplum kuruluşları ile olmazları oldurabildiğimizi görüyoruz. Okulumuzun hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
İş adamı Ali Ağaoğlu adına konuşan Öyküm Özdemir, “Ali Ağaoğlu eğitim gönüllüsü bir insan. Eğitim temalı projelere şu ana kadar destek verdik. Destek vermeye de devam edeceğiz. TOGEM önderliğinde şu ana kadar, ‘Anasınıfsız okul kalmasın” projesi kapsamında 130 anasınıfını kazandırmış bulunmaktayız. Bu desteğimizi de devam edeceğiz” dedi.
 
“HEDEF: İKİ YIL İÇİNDE 500 EĞİTİM BİRİMİ”
 
TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, “TOGEM 2005 yılında Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde kuruldu. Kuruluşumuzun ilk döneminde eşya, gıda, yiyecek ve sağlık yardımı.Yeni evlenenlere çeyiz yapıyor. Dini ve milli bayramlarda hayırseverlerimizin yüce gönülleri sayesinde yardıma muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorduk. Ama bizim bir hayalimiz vardı. Biz anasınıfları yapmak istiyorduk. Çünkü okul öncesi eğitim alan bir çocuk, sevgiyi, şefkati, iyi ve kötüyü kısacası kendine ve topluma faydalı bir insan olmaya dair bütün güzel davranışları öğrenir. Hedefimiz son iki yıl içinde 500 eğitim birimine ulaşmak. Hayırseverlerimiz bizle olduktan sonra bu hedefimize en kısa zamanda ulaşacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.
 
MİNİK ÖĞRENCİLERE HEDİYE DAĞITILDI
 
Konuşmaların ardından Sare Davutoğlu, TOGEM Başkanı Saat Gülbaran'a, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'da Ali Ağaoğlu'nu temsil eden Öyküm Özdemir'e eğitime olan katkılarından dolayı plaket verdi. Törenin ardından Aliağaoğlu Anaokulu, protokol üyeleri tarafından dualarla açıldı. Sınıfları tek tek gezen Sare Davutoğlu ve protokol üyeleri, minik öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı. Sare Davutoğlu, hediye verdiği minik öğrencilerle yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti. Anaokulu'ndaki ziyaretin ardından Sare Davutoğlu, okulun bahçesinde bulunan “Gezici Bilim Merkezi” aracını öğrencilerle birlikte gezdi. Burada Kimya öğretmeninin laboratuar ortamında yapılan çalışmaları anlatmasını ilgiyle takip etti. Sare Davutoğlu, beraberindekilerle birlikte son olarak Yaşar Doğu Ortaokulu'ndaki sınıfları dolaştı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emine-Recep Tayyip Erdoğan çifti Türkevi'nde açılan atık sergisini gezdi
  • 20.09.2022 11:38

Emine-Recep Tayyip Erdoğan çifti Türkevi'nde açılan atık sergisini gezdi

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...

Emine Erdoğan, Bağcılar’da kütüphane açılışı yaptı
  • 01.01.2022 10:21

Emine Erdoğan, Bağcılar’da kütüphane açılışı yaptı

Emine Erdoğan, Bağcılar Hikmet Barutçugil Güzel Sanatlar Lisesi’nde Atık Sanal K ...

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!
  • 23.11.2021 10:34

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!

Üçüncü kez dede olan Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa Çekmeköy’deki projesi Ağao ...

Sıfır Atık Projesi ile 265 milyon ağaç kurtarıldı
  • 27.09.2021 10:59

Sıfır Atık Projesi ile 265 milyon ağaç kurtarıldı

'Sıfır Atık Projesi' kapsamında bugüne kadar toplanan atıklardan 1.5 milyon aile ...