maritbet girişmaritbet
Ali Ağaoğlu hediye ettiği daireyi geri almayacak!

Ali Ağaoğlu hediye ettiği daireyi geri almayacak!

Ağaoğlu, doping nedeniyle altın madalyası elinden alınan Aslı Çakır Aptekin'e hediye ettiği daireyi geri almayacak.

İşadamı Ali Ağaoğlu, 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan ancak daha sonra doping yaptığı anlaşılan Aslı Çakır Alptekin'e o dönemde ödül olarak verdiği daireyi geri almayacak.

Türkiye'ye atletizmde ilk Olimpiyat altına madalyasını getiren ancak doping yaptığını kabul ederek CAS'la anlaşan ve 8 yıl men cezası alan Aslı Çakır Alptekin, bir darbe de aldığı ödüllerden yiyecek. Aslı'ya devletin verdiği ödülleri geri alması bekleniyor.

2012 Olimpiyatları'ndaki 1500 metre yarışında Aslı Çakır Alptekin birinci olarak altın madalya kazanırken, ikinci olan Gamze Bulut gümüş madalya almıştı.

DEVLETE 247 BİN TL FARK ÖDEYECEK

Spor Genel Müdürlüğü'nün, kendisine verdiği 2 bin 575 Cumhuriyet altınını karşılığındaki parayı geri istemesi halinde Aslı, yaklaşık 247 bin TL fark ödeyecek. 
Milli sporcunun, 2011 ve 2012'de aldığı ödüller sırasında Cumhuriyet altını 604-606 TL'ydi. Yani Aslı'nın cebine yaklaşık 1 milyon 560 bin TL girdi.

Ali Ağaoğlu, 2012 Olimpiyatları'nda madalya kazanan sporculara daire hediye etmişti.

Aradan geçen zamanda altın fiyatlarında ciddi bir artış oldu. Cumhuriyet altını 702 TL'ye çıktı. Yani Aslı'nın parayı geri ödeyebilmek için 1 milyon 805 TL'yi denkleştirmesi gerekiyor. Aslı'nın aldığı para ile ödeyeceği para arasındaki fark ise 247 bin TL'yi buluyor.

Öte yandan, ünlü işadamı Ali Ağaoğlu'nun sahibi olduğu Ağaoğlu Şirketler Grubu, 2012 Londra Olimpiyatları sonrası Aslı Çakır Alptekin'e ödül olarak verdiği lüks daireyi geri istemeyeceğini açıkladı.

EN BÜYÜK SORUN ÖDÜL SİSTEMİ

Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu Genel Koordinatörü Prof. Dr. Rüştü Güner, dopingle mücadelede en önemli konunun, doğru ödül sistemi olduğunu söyledi. Aslı Çakır Alptekin'e, doping yaptığı gerekçesiyle 8 yıl men cezası verilmesiyle yeniden gündeme gelen konuyla ilgili Güner, “Dopingle mücadele için, başarıda süreklilik ödüllendirilmeli. Doping halinde gerekirse haciz yoluyla tüm ödüllerin geri alınması gerekir” dedi.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Ağaoğlu hediye ettiği daireyi geri almayacak!
  • 20.08.2015 15:29

Ali Ağaoğlu hediye ettiği daireyi geri almayacak!

Ağaoğlu, doping nedeniyle altın madalyası elinden alınan Aslı Çakır Aptekin'e he ...

Ali Ağaoğlu, Londra Olimpiyatları'nda madalya alan Türk sporculara My Town Ispartakule’den ev verdi!
  • 07.09.2012 08:38

Ali Ağaoğlu, Londra Olimpiyatları'nda madalya alan Türk sporculara My Town Ispartakule’den ev verdi!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 2012 Londra Olimpiya ...