maritbet girişmaritbet
Akıllı şehirlerin geleceği İstanbul’da konuşuldu!

Akıllı şehirlerin geleceği İstanbul’da konuşuldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, World Cities Expo İstanbul’17 sona erdi.

İstanbul gibi dünyanın en gözde metropolleri gelişen teknolojiyle birlikte akıllı şehirlere dönüşürken, bu değişimin öncüleri World Cities Expo İstanbul'17'de buluştu. Dört gün süren fuarda, teknoloji fütüristi, mucit ve hacker Pablos Holman, İngiltere siyasetinin efsane isimlerinden, Londra Eski Belediye Başkanı Ken Livingstone ve BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan gibi önemli isimler ana konuşmacı olarak yer aldı. World Cities Expo İstanbul'17 kapsamında ilk defa Türkiye'ye gelen Intellectual Ventures baş mucitlerinden Pablos Holman, teknolojinin geleceği ve hayatı değiştiren yeni nesil icatlar hakkında küresel ipuçları verdi. Ana konuşmacıların yer aldığı özel oturumların yanı sıra 13 farklı panelde 63 konuşmacı izleyicilerle buluştu. 50 firmanın stantla katıldığı fuarı yaklaşık 10 bin kişi ziyaret etti.

Fuarın ilk üç günü gerçekleşen birbirinden önemli oturum ve panellerde; Teknoloji ve İnovasyon, Dijital Girişimcilik, Eğitim ve Kültürel Yaşam, Ulaşım, Çevre ve Sağlıklı Yaşam, Akıllı Araçlar, Enerji, Kentsel Dönüşüm, Yönetim ve Toplumsal Katılım, Big Data ve Veri Analitiği ile Siber Güvenlik konuları, her biri alanında uzman konuşmacılarla ele alındı. Huawei sponsorluğunda gerçekleştirilen “Akıllı Şehir Stratejileri” oturumunda dijital dönüşümle birlikte akıllı hale gelen şehirlerin bugünü ve geleceği masaya yatırıldı.

iTAKSİ ilk kez görücüye çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Akıllı Ulaşım Sistemleri'nin bir parçası olarak zamandan ve yakıttan tasarruf ile en üst düzeyde güvenlik, hizmet kalitesi, otomatik ödeme sistemleriyle büyük kolaylık getirilmesi hedefiyle geliştirilen "iTaksi" projesi ilk kez World Cities Expo İstanbul'17'de tanıtıldı. 

Türkiye fuar sektöründe bir ilk; Haliç manzaralı şaleler…

Yurtiçi ve yurtdışından binlerce kişiyi ağırlayan World Cities Expo İstanbul'17'de fuarcılık sektörü adına da bir ilke imza atıldı. Organizasyona katılan firma, konuşmacı ve basın mensupları için Haliç Kongre Merkezi'nin kıyısına özel olarak 7 adet şale inşa edildi. Tüm katılımcıların beğenisini toplayan üst düzey ağırlama ve network alanı olarak konumlandırılan şale uygulaması Medyacity tarafından Türkiye'de ilk kez World Cities Expo İstanbul17'de hayata geçirildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akıllı şehirlerin geleceği İstanbul’da konuşuldu!
  • 19.05.2017 12:17

Akıllı şehirlerin geleceği İstanbul’da konuşuldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, World Cities Expo İstanbul ...