maritbet girişmaritbet
'Akıllı Şehir' konsepti İstanbul'da uygulanacak

'Akıllı Şehir' konsepti İstanbul'da uygulanacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ü ‘Akıllı Şehir’ konseptini İstanbul’da uygulamak için çalışmalara devam ediyor.

İstanbul Ulaşım Haberleşme ve Güvenlik Teknolojileri A.Ş. (İSBAK) ile STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. arasında 14 Ocak 2016 tarihinde “İstanbul Akıllı Şehir” projesi için işbirliği protokolü imzalandı. 

İstanbul'un, dünya metropollerine örnek olmasına büyük önem veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), dünyanın önemli büyük kentlerinde olan ‘Akıllı Şehir' konseptini İstanbul'da uygulamak için çalışmalarına ve işbirliklerine devam ediyor. İBB, planlanan ve uygulamaya konulan proje ile İstanbul'a ve İstanbullulara yeni bir kent yaşamı sunuyor.  İBB, “İstanbul, Akıllı Şehir” Projesinde vizyon, teknoloji ve yetkinliği bir araya getirerek, Türkiye'nin en önemli markalarından birisi olan İstanbul'u, daha da değerli kılıyor. Proje ile şehrin yaşanabilirlik seviyesini sadece ülkemizde değil, dünyada da örnek olarak gösterilecek düzeye getirecek bir çalışmaya imza atıyor.

İŞBİRLİĞİ YAPILDI 

Türkiye için de büyük öneme sahip bu projede, sektörün lider kuruluşlarından İstanbul Ulaşım Haberleşme ve Güvenlik Teknolojileri A.Ş. (İSBAK), İBB tarafından proje sorumlusu olarak belirlendi. Ulaştırma ve aydınlatma konusundaki teknoloji odaklı yaklaşımlarıyla, İstanbul'a çağdaş bir görünüm kazandıran İSBAK, “İstanbul Akıllı Şehir” projesinde çözüm ortağı olarak STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş (STM) ile işbirliğine vardı.

Uzmanlık gerektiren kritik teknolojileri ülkemize kazandırarak pek çok ilkleri gerçekleştiren STM, proje kapsamında, büyük veri ve veri analitiği alanındaki yetkinlikleriyle “Akıllı Şehir” uygulamalarının geliştirilmesine ve siber güvenlik konusundaki kabiliyetleriyle, bu uygulamaların beklenen güvenlik seviyesinde hizmet vermesine katkı sağlayacak. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Akıllı Şehir' konsepti İstanbul'da uygulanacak
  • 16.01.2016 09:56

'Akıllı Şehir' konsepti İstanbul'da uygulanacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ü ‘Akıllı Şehir’ konseptini İstanbul’da uy ...