maritbet girişmaritbet
Akıllı Şebekeler 2023 Yol Haritası İstanbul'da tartışılacak

Akıllı Şebekeler 2023 Yol Haritası İstanbul'da tartışılacak

‘Türkiye Akıllı Şebekeler 2023 Yol Haritası’nın sonuçları 6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı'nda değerlendirilecek

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) tarafından yapılan açıklamada, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu ve 25-26 Nisan tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılacak kongrenin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) destekleri ile ELDER ve GAZ-BİR'in stratejik partnerliğinde gerçekleştirileceği kaydedildi. 

Kongre kapsamında özel bir oturumda Türkiye için akıllı şebekeye geçiş senaryolarının tartışılacağı belirtilen açıklamada, bu senaryoları belirlemek üzere elektrik dağıtım şirketleri tarafından EPDK koordinatörlüğünde başlatılan ve sonuç raporu mart ayında EPDK tarafından kamuoyuyla paylaşılacak 'Türkiye Akıllı Şebekeler 2023 Yol Haritası'nın da değerlendirileceği ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, çoğu alanda olduğu gibi enerjide de tasarrufun yolunun bilgi teknolojilerinin akıllı çözümlere dönüştürülmesinden geçtiğini vurguladı.

Çeçen, "Türkiye Akıllı Şebekeler 2023 Yol Haritası projesiyle tüketicilerin elektrik piyasasına aktif katılımının sağlanması, yenilenebilir enerjinin üretimdeki payını artırmaya yardımcı olunması ve enerji kalitesinin iyileştirilmesi hedefleniyor. Projeyle ilgili güncel çalışmalara www.akillisebekelerturkiye.org/ web sayfasından ulaşılabiliyor. Projenin sonuç raporu Mart 2018 itibarıyla kamuoyu ile paylaşılacak. ICSG 2018'de ise sonuçları tüm paydaşların katılımıyla kapsamlı olarak değerlendirilecek.” ifadelerini kullandı.

"ICSG'de yeni iş birlikleri çıkar"

Projeye yerli ve milli teknolojinin mümkün olan en yüksek seviyede katılımını da arzu ettiklerini aktaran Çeçen, şunları kaydetti:

"Projenin temel çıktıları arasında akıllı şebekeye geçişin fayda maliyet analizinin yapılması da bulunuyor. Projede akıllı şebeke teknolojilerinin öncelikleri ve bu önceliklere ilişkin temel çerçeve ve yol haritası tarif ediliyor. Diğer yandan ICSG tüm bu konularda son teknoloji ürün ve hizmetlerin tanıtıldığı bir platform niteliğinde olduğundan, yapılacak ikili görüşmelerden yeni iş birlikleri çıkacağına inanıyorum. Ülkemiz birçok sektörde çok büyük yatırım potansiyeli taşıyor ve bu etkinlikle yabancı katılımcıların, ülkemizdeki yatırım potansiyelini açıkça göreceklerini düşünüyorum."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Her şehrin kendine özgü bir Akıllı Şehir stratejisi olacak"
  • 24.10.2020 09:26

"Her şehrin kendine özgü bir Akıllı Şehir stratejisi olacak"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Milli Akıllı Şehirler Eylem Planının, Tü ...

Türkiye'nin desteğiyle KKTC'de 500 yataklı hastane yapılacak!
  • 16.06.2021 13:59

Türkiye'nin desteğiyle KKTC'de 500 yataklı hastane yapılacak!

Türkiye'nin desteğiyle KKTC'de hayata geçirilecek 500 yataklı hastanenin etüt ça ...

"Kentsel dönüşüm ‘Akıllı Şehirler’e evrildi"
  • 31.12.2020 09:04

"Kentsel dönüşüm ‘Akıllı Şehirler’e evrildi"

Türkiye İMSAD’ın geleneksel hale gelen ‘Gündem Buluşmaları’nın 40’ıncısını düzen ...

Wilo, akıllı şehirler için akıllı çözümler üretiyor
  • 06.11.2020 11:00

Wilo, akıllı şehirler için akıllı çözümler üretiyor

Dünya kaynaklarını koruyan yeni nesil ürün, hizmet ve çözümler geliştiren Wilo, ...

Şehirlerin sorunlarına "akıllı" çözüm!
  • 08.11.2018 15:37

Şehirlerin sorunlarına "akıllı" çözüm!

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı Baş Mühendisi Mesut Avcı, akıll ...

İstanbul trafiğini daha da rahatlatacak sistem geliyor!
  • 27.09.2018 14:25

İstanbul trafiğini daha da rahatlatacak sistem geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, İstanbul Yönetim Merkezi'nde yapılan ...