maritbet girişmaritbet
Akçakoca’nın park projesi Mayıs'ta tamamlanıyor!

Akçakoca’nın park projesi Mayıs'ta tamamlanıyor!

Yıllardır atıl vaziyette bekleyen Akçakoca’nın Esentepe bölgesindeki Hürriyettepe park projesi çalışmalarına başlandı.

Önümüzdeki aylarda tamamlanarak hizmete açılacak parkta Akçakocalılar bir çok aktivite yapma imkanı bulacak. 2015 yaz aylarına kadar tamamlanarak vatandaşın hizmetine açılması beklenen projenin 1 milyon liraya mal olacağı belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 81 İl'e 150 Park Projesi kapsamında ihalesi yapılarak çalışma başlatılan Hürriyet Tepedeki park alanında, Başkan Yemenici, başkan yardımcısı Ali Direk ve teknik ekip çalışma başlatılan alanda yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

REKREASYON PROJESİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Bakanlığın ilgili kuruluşu İller Bankası'nın ihale ettiği ve onların kontrollüğünde yapılan Hürriyettepe park projesinde basketbol sahası, oyun grupları, fitness alanı, yürüyüş yollarının ve oturma alanlarının olduğu bir rekreasyon projesi olduğu belirtildi.

PROJE 1 MİLYON TL'YE YAPILACAK

Yapılan çalışmalar hakkında kısa bir bilgi veren Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Projenin, parkın yerleşim yerine yakınlığı, arazinin topoğrafik durumu ve yöreye özgü kriterler ele alınarak yeniden hazırlandığına dikkat çekti. Başlangıçta 500 bin lira olarak ödenek ayrılan projenin yapılan görüşmeler sonrasında 1 milyon TL'lik yatırıma dönüştüğünü belirten Başkan Yemenici, parkın önümüzdeki ay için Akçakocalıların hizmetine sunulacağını belirtti.

Yorum Yaz