maritbet girişmaritbet
Akçakoca Kadınlar Plajı yeniden hizmete açıldı

Akçakoca Kadınlar Plajı yeniden hizmete açıldı

1996 yılında hizmete giren Akçakoca Kadınlar Plajı, yapılan çevre düzenlemesinin ardından törenle açıldı.

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, plaj alanının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kadınlar Plajı'nın çok önemli bir değere sahip olduğunu söyledi.

Akçakoca'nın, turizm anlamında İstanbul ve Ankara'daki vatandaşların vazgeçilmez mekanı olduğunu aktaran Keşir, "Akçakoca, bölgenin turizm anlamında göz bebeğidir. Burayı ne kadar erişilebilir hale getirirsek, o kadar mutlu olacağız. Coğrafi bölge olarak büyük sanayi işletmelerinden bahsetmektense 'bacasız sanayi' dediğimiz turizm yatırımlarının önemli olduğunu her seferinde vurguluyoruz. Bu anlamda Akçakoca'da birçok örnek görebiliriz. Deniz, yayla ve doğa turizmi için de önemli bir gayret sarf ediyoruz." diye konuştu.

Bölgenin turizm alanında ilerleyen dönemlerde söz sahibi olmasını beklediklerini ifade eden Keşir, "Hem tabiat hem de çevre güzelliği açısından göz bebeği bir bölge. Burası tüm kadınlarımız için kolay ulaşılabileceği bir yer oldu. Projede emeği geçenlere teşekkür ederek, kadınlarımıza da hayırlı olmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici de ilçede deniz turizmi açısından önemli yatırım ve planlamalar yaptıklarını belirtti. 

Yemenici, hizmete açılan kadınlar plajının 1996 yılında "Türkiye'nin ilk kadınlar plajı" olarak hizmet verdiğine işaret ederek, "Burada önemli bir değişiklik yaptık. Kadınlarımız için kullanılabilir ve güvenli bir plaj oluşturduk. Eski halinden eser yok artık. Bu anlamda çok mutluyuz. Oluşturduğumuz alanda, kadınlar denize girecek, yemeklerini yiyecek. Sahil kenarında yürüyecekler." ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından, Keşir ve Yemenici kurdeleyi keserek, plajı hizmete açtı. 

Yorum Yaz