maritbet girişmaritbet
Aile hekimlikleri gecekondulardan kurtuluyor!

Aile hekimlikleri gecekondulardan kurtuluyor!

Aile hekimliklerine çeki düzen veren Sağlık Bakanlığı, aile hekimlikleri için bölgelere özgü mimarı tasarımlar hazırladı.

ESD ANKARA - Vatandaşın her geçen yıl hastanelere nazaran daha fazla tercih etmeye başladığı aile hekimliği binalarına çeki düzen geliyor. 

Birçoğu binaların giriş katlarında hizmet veren aile hekimliklerini bu durumuna son vermek isteyen Sağlık Bakanlığı, 7 ayrı bölgeye özgü olarak tasarlanan aile hekimlikleri binalarına hastane görünümü kazandıracak.

Bu kapsamda Türkiye genelinde 500-700 metrekare arası büyüklükte 2 bin 500 bina yapılacak. 

İlk etapta il ve ilçelerin bilinen merkezlerine yapılması planlanan binaların her birinin maliyeti 300 bin lirayı bulacak.

Çalışma kapsamında il veya ilçelerin ileri gelenleri ve ünlü isimlerinin bağışları da kabul edilebilecek. Bağışçının ismi aile sağlığı merkezine konulabilecek. 

Bina tasarımları çalışmasını tamamlayan bakanlık, bölgeye göre mimari tasarım kullanacak. Buna göre Karadeniz Bölgesi'ne ahşap bina, Doğu ve Güneydoğu Bölgelerine ise taş binalar yapacak.

HER MAHALLEYE AMBULANS

Aile hekimliklerine yeni cihazlar da alınacak. Aile hekimlikleri röntgen çekebilecek, idrar ve kan tetkiki yapabilecek. Aile hekimliklerinde gebe takip odası, obezite danışma birimleri ve diş ünitesi de olacak.

Ayrıca yeni aile hekimliklerinde 112 acil ambulanslar da hazır bulunacak. Her mahallede ambulans bulunması çalışmasını başlatan bakanlık, 112 Acil Koordinasyon Merkezi'nden gelecek komutla en yakın merkezdeki acil servisi olay yerine yönlendirebilecek.

22 BİN AİLE HEKİMİ GÖREV YAPIYOR

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye genelinde 22 bin 300 aile hekimi görev yapıyor. Aile hekimleri kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri ile birinci basamak tanı, tedavi, rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetlerini veriyor.

Emlaktasondakika.com/Ankara

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aile hekimlikleri gecekondulardan kurtuluyor!
  • 10.04.2015 20:46

Aile hekimlikleri gecekondulardan kurtuluyor!

Aile hekimliklerine çeki düzen veren Sağlık Bakanlığı, aile hekimlikleri için bö ...