maritbet girişmaritbet
Ahmet Haluk Karabel’den, Dünya Habitat Günüy’le ilgili açıklama!

Ahmet Haluk Karabel’den, Dünya Habitat Günüy’le ilgili açıklama!

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Dünya habitat Günü’yle ilgili açıklama yaptı

 

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Dünya habitat Günü'yle ilgili açıklama yaptı. Ahmet Haluk Karabel'in açıklaması şu şekilde;

Bilindiği üzere Birleşmiş Milletler'ce her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi gününün Dünya Habitat Günü olarak kutlanması kararlaştırılmış, her yıl farklı temaların işlendiği bu etkinliğin bu yılki teması “Şehirlerin Değiştirilmesi, Fırsatların İnşası” olarak tespit edilmiştir.

Birleşmiş Milletler (BM) HABITAT Gündemi olarak ortaya koyulan “herkes için yeterli konut temini” ilkesi gözetilerek sürdürülen uygulamaların temel hedefi, hızla kentleşen dünyada yaşam çevrelerimizi daha sağlıklı, güvenilir ve yaşanabilir yapmaktır ve bu hedefe ulaşabilmek amacıyla, tüm dünyada ulusal ve yerel ölçeklerde sürdürülen eylem ve politikalar mevcuttur.

Ana gündemimiz yaşam kalitemizin iyileştirilmesidir. Konut sorununda, konu sadece barınma sorunu şeklinde algılanmamalı; sorun, insanlarımız için temel sağlık ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanması, daha iyi yaşam çevrelerinin oluşturulması olarak kabul edilmelidir.

Bu bakış açısı doğrultusunda TOKİ, 2003 yılı başından itibaren Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla Hükümet Programları doğrultusunda konut sunumu uygulamalarını ülke bütününde hızlandırarak Eylül 2012 itibariyle 81 ilimizin tamamında, 800 ilçemizde, sosyal donatılarıyla birlikte toplam 2.451 şantiyede 557.850 konutun üretimine ulaşmıştır. Bu 100 bin nüfuslu 22 şehir demektir. İdaremiz bu performansını, Sayın Başbakanımızın tarafımıza tevdi ettiği 2023 yılı sonuna kadar yeni 500 bin konutluk proje hedefi olan yeni vizyonu ile sürdürecektir.

TÜİK'in 2000 yılı verileri ile ülkemizdeki afet riskine karşı yaklaşık 19 milyonluk konut stokunun yenilenmesi gereği çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanarak 31 Mayıs 2012'de yürürlüğe giren “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki” Kanunun yarattığı gündem, sektörde karar alma ve uygulama düzeyinde olan her aktörün, hepimizin görevini daha ağır ve önemli bir konuma getirmiştir.

Bu doğrultuda, 1 Ekim Dünya Habitat Günü'nü ülkemizin özellikle kentsel dönüşüm ve deprem dönüşümü önceliklerinin oluşturduğu gündemde idrak ediyor, TOKİ'nin kentlerimizin, daha güvenli, yaşanabilir hale getirilmesi yönünde uyguladığı proje modelleriyle konut piyasasındaki nitelikli stokunun artmasına katkı vermeye devam edeceğini vurgulamak istiyorum.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum, "36. Dünya Habitat Günü Etkinliği" tanıtımında konuştu
  • 29.09.2022 16:33

Bakan Kurum, "36. Dünya Habitat Günü Etkinliği" tanıtımında konuştu

Bakan Kurum, "Dünyanın geçtiği, deyim yerindeyse bu darboğaz günlerinde bile mil ...

Bakan Kurum'dan Dünya Habitat Günü mesajı!
  • 04.10.2021 17:11

Bakan Kurum'dan Dünya Habitat Günü mesajı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dünya Habitat Günü'ne ilişkin yazılı mes ...

Ahmet Haluk Karabel TOKİ projelerini anlatıyor
  • 28.11.2013 14:04

Ahmet Haluk Karabel TOKİ projelerini anlatıyor

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Mahall Ankara projesi ve TOKİ'nin yeni projele ...

DEPREM BÖLGESİNE TOPLU KONUT MÜJDESİ
  • 24.01.2012 17:50

DEPREM BÖLGESİNE TOPLU KONUT MÜJDESİ

Toki Başkanı Ahmet Haluk Karabel, deprem ile yıkılan Van’ın yeniden yapılandırıl ...

BAŞBAKANDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM İNCELEMESİ
  • 13.01.2012 16:49

BAŞBAKANDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM İNCELEMESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşüm alanlarındaki TOKİ yapılarını ince ...

Karabel, örnek konutları inceledi
  • 24.11.2011 16:49

Karabel, örnek konutları inceledi

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Van için üretilen örnek konutta incelemelerde ...