maritbet girişmaritbet
Afet Yönetim Fuarı 22 Kasım'da İstanbul Fuar Merkezi'nde başlıyor!

Afet Yönetim Fuarı 22 Kasım'da İstanbul Fuar Merkezi'nde başlıyor!

Afet Yönetimi Fuarı, ilk kez düzenlendiği İstanbul’da afet mağduru ülke temsilcilerini de ağırlayacak

Türkiye'nin ilk “Afet Yönetimi Fuarı”, Trio Uluslararası Fuarcılık tarafından ve Kimse Yok Mu stratejik ortaklığı ile 22-24 Kasım 2012 tarihleri arasında Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenleniyor. Fuar, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından açılacak. Kimse Yok Mu'nun Arama Kurtarma Ekibi “ASYA”nın da yer alacağı fuar, uluslararası, hükümetler ve yardım kuruluşları düzeyinde katılımlarla, İstanbul'u “Afet Yönetimi” konusunda dünyanın gündemine taşıyacak.
Ülkemizde afet alanında faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği, Türkiye'nin ilk “Afet Yönetimi Fuarı”, 22-24 2012 Kasım tarihleri arasında Yeşilköy, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenleniyor.
“Trio Uluslar arası Fuarcılık” tarafından düzenlenen fuarda, afet yönetimi için gerekli tüm malzeme ve ekipmanlar sergilenecek.
 
Fuarda sergilenecek ürün ve hizmetlerden başlıcaları; Arama Kurtarma, İlk Yardım, Acil Durum, Afet Erken Uyarı Sistemleri, Denetim Teknolojileri, Kesme ve Ayırma, Kurtarma ve Kazı, Tıbbi Yardım, Endüstriyel Sağlık ve Güvenlik, Kişisel Koruma, Su Altı ve Üstü Arama-Kurtarma, Havadan Mücadele, Sivil Savunma ve Korunma için Lojistik, Yangın Önleyici,  Durdurucu, Geciktirici, Söndürücü ve Görüntüleme, Kontrol, Alarm Sistemleri, Yangın ve İtfaiye Araç Trafik Güvenlik, Jeneratörler, Bataryalar ve Şarj Sistemleri, Algılama, Ölçüm, Analiz ve Temizleme Cihazları malzemeleri ve ekipmanları olarak belirtiliyor.
Kimse Yok Mu'nun Arama Kurtarma Ekibi ASYA, Afet Yönetimi Fuarı'nda
 
Fuarın stratejik ortağı “Kimse Yok Mu”,  Türkiye'nin değişmeyen gerçeği deprem ve sonrasında yaşanan süreçlere destek olmak, aynı zamanda da toplumda sosyal bilinç oluşturmak adına kurulan Arama Kurtarma Ekibi ASYA'yı da fuarda tanıtacak. Arama-kurtarma, medikal kurtarma, psiko-sosyal destek ve acil yardımlar alanında faaliyet gösteren ve Van depremi sürecinde dikkat çeken ASYA, etkinlikleri ile fuarda yer alacak.
 
Ayrıca, AKA, GEA, AKUT, TRAC, LİDAM, NESAR, ACAT, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve İTÜ Afet Yönetimi Uygulama Araştırma Merkezi de fuara katılan diğer sivil toplum dernekleri arasında yer alıyor.
 
Fuarın ziyaretçi profilini ağırlıklı kamu kuruluşları oluşturuyor
 
Fuarın ziyaretçi profilinde ise, acil durum ve afet koordinasyon merkezleri, profesyonel ilk yardım organizasyonları, sivil savunma organizasyonları, belediyeler, valilik ve kaymakamlıklar, organize sanayi bölge müdürlükleri, TSK, emniyet teşkilatı, ticaret ve sanayi odaları, konsolosluklar, büyükelçilikler, ticari ataşelikler, eğitim kurumları, üniversiteler, yapı-inşaat- taahhüt firmaları, mimarlar ve mühendisler, alışveriş merkezleri, iş merkezleri yönetimleri ve sektör dernekleri olacak.
Fuar süresince konusunda uluslar arası üne sahip yabancı konuşmacıların da yer alacağı paneller düzenlenecek
 
22 Kasım 2012 Perşembe günü, “Afetlerde Basın Etiği” ve “Afetlerde Önlemler ve Koordinasyon” konularında iki ayrı panel düzenlenecek. 23 Kasım 2012 Cuma günü düzenlenecek panelde ise bu kez, “Afet Psikolojisi” konusu masaya yatırılacak. Japonya Kyoto Üniversitesinden Prof. Masayoshi Nakashima panel için İstanbul'da olacak.
 
2010 yılında İstanbul üniversitesinde Çevre ve yer bilimleri Araştırma Merkezini kuran ve müdür olarak görev alan, ve İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliğinde Prof. Dr. Olarak görev yapmakta olan Prof. Dr. Halil Murat Özler'in oturum başkanlığını yapacağı panellerde, Doç. Dr. Kajitani Yoshio (Kyoto Üniversitesi DOğal Afetleri Engelleme Araştırma Merkezi), Prof. Dr. Gilbert Burnham (ABD Johns Hopkins Üniversitesi Afet ve Mülteci Merkezi Direktörü), Dr. Şener Üşümezsoy (İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü), Prof. Dr. Feyza Çinicioğlu (İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı), Prof. Dr. Ali Osman Öncel (Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Bölüm Başkanı), Prof. Dr. Hüseyin Öztürk (İstanbul Jeofizik Mühendisliği Odası Başkanı), Prof Dr. Ömer Alptekin (Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Ve Deprem Araştırma Enstitüsü), Doç. Dr. Ahmet Erdal Osmanlıoğlu (TAEK Çekmece Nükleer Araştırma Ve Eğitim Merkezi Müdürü), Dr. İlhan Öztürk (ACAD Başkanı), Dr. Mert Akcanbaş (Afet ve Kurban Psikolojisi – Travma Sonrası Stres Bozuklukları El kitabı isimli bilimsel yapıtıyla tanınıyor), Hasan Ali Göncü (Uzman Rehber Psikolojik Danışman, Fatih Üniversitesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi),  Psikolog Asiye Nurnihan Akkoyun (Fatih Üniversitesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi), Yrd. Doç. Linda Fraim (Sağlık Psikologu).
 
Trio Uluslararası Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cingöz, “Afetler konusunda yönetebilirlik temel prensiptir”
 
Trio Uluslararası Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cingöz, dünyanın yükselen değeri ve coğrafyasının tartışmasız lideri Türkiye'de uluslararası bir Afet Yönetimi Konferans ve Fuarı yapmak, gerek ülke gerçekleri gerekse de tarihi misyonu nedeniyle bir zorunluluk halini aldığını ve bundan yola çıkarak bu organizasyonu başlattıklarını belirtiyor. Hemen her konuda olduğu gibi afetler konusunda da yönetebilirlik temel prensip olduğuna dikkat çeken Cingöz, “Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre dünyada her yıl 66,5 milyon çocuk afetlerden etkilenmektedir. Eşsiz ve stratejik bir konumda olan ülkemiz tektonik oluşumu, jeolojik yapısı ve meteorolojik özellikleriyle maalesef çeşitli afet tehlikeleri ile her zaman karşı karşıyadır. Sismik açıdan dünyanın en aktif bölgelerinden birinde yer alan Türkiye'de nüfusun % 70'i deprem riski yüksek yerlerde yaşamaktadır. Son yüzyıl içerisinde 100.000 insanını afetlerde kaybeden milletimiz, 200.000'den fazla insanının sakat kalması acısını yaşamıştır. Sadece son 20 yılda yaşanılan afetler nedeniyle uğranılan doğrudan ekonomik kaybın 20 milyar USD'nin üzerinde olduğu tahmin edilmektedir.” açıklamasını yapıyor.
 
AFET YÖNETİMİNDE SON TEKNOLOJİLER BU FUARDA!
GİGRACAM - ENKAZ ALTI CANLI GÖRÜNTÜLEME CİHAZI 
Arama kurtarma ekiplerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayan devrim niteliğindeki yeni jenerasyon görüntüleme sistemi ile GİGRACAM firması da Afet Yönetimi Fuarı'nda son sistemlerini sunacak. Görüntülü, iki yönlü ve sesli iletişim imkanı sağlayan, kullanıcı ile uyumlu bir tasarıma sahip olan, karanlık ortamlarda üstün görüş imkanı sağlayan, kablosuz görüntü aktarım özelliği ve görüntünün kayıt edilmesine de imkan sağlayan sistem, ulaşılamayan yerlerde de anında müdahale imkanı sağlamakta.
 
Netcad - AFET HASAR TESPİTİ
İlk defa bir afet alanında dünyada ilk kez, CNN International tarafından 2010 yılında Haiti Depremi sonrasında kullanılan sistem, Van depremi sırasında da Türkiye'de ilk kez, afet alanını, özel kameralarla ‘360 derece' yöntemi ile görüntülendi.  Yerli bir yazılım olan Netcad ile sayısallaştırılan görüntüler, iki kişilik uzman bir ekip, bir araç üzerine yerleştirilmiş 8 kameralı özel bir sistem ile üç gün boyunca, 7.2 büyüklüğündeki depremin neden olduğu afetin sonuçlarını 360 derece olarak görüntüledi. 
 
MANİTOBA EYALETİNDE KIRMIZI NEHİR'İN TAŞMASI SONUCU İCAT EDİLEN WATER-GATE SU BARİYERLERİ
Afet çözümleri sunan OKENOS  firması WATERGATE Sel Önleme bariyerleri, Kanada, Amerika, İngiltere, Almanya, Hollanda, Fransa, Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya, Kore ve Taiwan'dan sonra  şimdi de Türkiye'de. Su taşkınları önlenerek suyun akış yönü değiştiren WATERGATE, sel tehdidi ile karşı karşıya olan bölgeye bir mobil barikat kurarak, sel tehdidi ortadan kaldırıyor.
 
TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ VE EMNİYET GÜÇLERİNE HİZMET VEREN GİYİM FİRMASI!
İstanbul Halkalı'daki Merkezi ve Yozgat'daki 4780 m2 açık alanda 10.000 m2 kapalı alanı olan tesislerde faaliyet gösteren PTS Giyim, ürettiği Su Geçirmez, Yanmaz, Balistik, Reflektif  Kumaşları, Soğuk İklim Çantaları, Can Kurtaran Yelekleri  ve kıyafetleri ile Afet Yönetimi Fuar'ında.. Yüksek teknoloji ürünü malzemelerden, askeri, profesyonel ve sivil kullanım için çeşitli koruyucu ve performans artırıcı giyim eşyaları ve teçhizat üreten PTS Giyim  Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Güçlerine hizmet vermektedir. 
 
TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BATTANİYE ÜRETİCİSİ
Türkiye ve Avrupa'nın en büyük battaniye üreticilerinden biri olan Sesli Tekstil, Afet anında kullanılmak üzere battaniye, kilim , iplik ürünleri ile Afet Yönetimi Fuar'ında son teknolojilerini sergileyecek. 
 
TÜRKİYE'DE YETERLİLİK BELGESİNE SAHİP 3 KÖPEK BU FUARDA
Türkiye' de bulunan ulusal görev yeterlilik belgesine sahip sadece 24 adet arama kurtarma köpeğinden 3 tanesini bünyesinde bulunduran LİDAM, köpekleri, çeviklik parkuru, merdiven, hareketli zemin, tünel, tahtiravalli, yönlendirme sehpaları gibi son sistemlerini Afet Yönetimi Fuarı'nda sergileyecek. 
 
TÜRKİYE'NİN İLK MOBİL HASTANESİ
Hızlı konuşlandırabilir, sivil ve askeri, sağlık amaçlı seyyar çözümleri, Mobil Sistem Çözümleri ile Afet Yönetim Fuar'ında... Özellikle Sahra Hastaneleri, Prefabrik Yapılar, Araç-Üstü ve Mobil Sağlık Çözümleri, Seyyar Kumanda Merkezi, Afet Komuta Merkezi gibi geniş bir yelpazede yoğunlaşan konularda projeler sunan TURMAKS, Türkiye'nin ilk mobil hastanesini üretmişti..  Nijerya Savunma Bakanlığı adına yapılan ve Mali'de bulunan bir Birleşmiş Milletler kampına konuşlandırılmış olan 40 yataklı hastane, otomatik basınç kontrollü şişme çadırdan yatakhaneler, genişleyebilir şelter/konteynerlerden oluşan ameliyathane ve 4 yataklı yoğun bakım üniteleri, acil bölümü ve poliklinikler, X-ray, laboratuvarlar, eczane, diş, sterilizasyon, tam teşekküllü mutfak, bulaşıkhane, çamaşırhane, su arıtma (ters ozmos), morg, yedekli jeneratörler, tıbbi atık insineratörü, askeri tip A/C iklimlendirme üniteleri, rekreasyon alanı ve helikopter pisti içermekte. 
 
DAYANIKLI GIDA ÜRÜNLERİ
Esnek lamine paketlerde ve alüminyum kaplarda, ortam koşullarında uzun dayanma süresine sahip, askeri, kamu ve sivil kullanım amaçlı Tüketime Hazır Yemekler üreten UNIFO Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş, Tüketime (Yenmeye) Hazır Gıdalar (MRE's) tüm askeri servisler tarafından, yemek servisinin mevcut olmadığı operasyonlarda bireylerin yemek ihtiyacını karşılamak için, bir askerin günlük kalori ihtiyacına göre besleyici şekilde temin edilen paket ve ürünleri ile Afet Yönetimi Fuarı'nda..  Her pakette kahvaltı, öğle yemeği, dayanıklı ekmek (lavaş), meşrubat, sıcak içecek torbası, aksesuar paketi, çatal, bıçak takımı ve alevsiz bir rasyon ısıtıcı (FRH) bulunan paketler, dayanıklı esnek ambalajlar içerisine paketlenmiş yemekler, ağırlığı az, tertipli ve kolay açılır ve 2 yıllık bir raf ömrüne sahip..
 
GÜVENLİK EKİPMANLARI 
Zimak Güvenlik Ekipmanları, arama kurtarma, kişisel güvenlik, KBRN korunma ve itfaiye malzemeleri temini hizmetlerini sergileyecek. Fuarda, sismik&akustik dinleme cihazları, göçük altı görüntüleme kameraları, termal kameralar, zorla giriş el aletleri,solunum koruyucular, gaz detektörleri, hidrolik kesme ve ayırma sistemleri, yüksek/alçak basınç kaldırma yastıkları, şişme çadırlar, KBRN tespit sistemleri, KBRN sığınak sistemleri, havalandırma fanları, beton/demir kesme sistemleri, yüksek basınç yangın söndürme sistemlerini sunacak. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...