maritbet girişmaritbet
AFAD: Depremde 41 kişi hayatını kaybetti, 45 kişi sağ kurtarıldı

AFAD: Depremde 41 kişi hayatını kaybetti, 45 kişi sağ kurtarıldı

AFAD tarafından yapılan açıklamada enkaz altındaki son kişi olduğu düşünülen kişiye ulaşıldığı ve ölenlerin sayısının 41'e yükseldiği belirtildi.

45 kişinin sağ kurtarıldığı AFAD koordinasyonundaki müdahale çalışmalarında, enkaz altındaki son kişi olduğu değerlendirilen 41. kişiye de ulaşıldı. Deprem bölgesinde hayatını kaybeden kişi sayısı 41 oldu. Son kişinin de çıkarılmasıyla arama kurtarma çalışmaları tamamlanırken enkazdaki tarama faaliyeti sürüyor.

Diğer yandan AFAD koordinasyonunda afet yönetiminin iyileştirme safhası devam ediyor. AFAD'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Elazığ Sivrice'de, 24 Ocak 2020 günü 20.55'de meydana gelen 6,8'lik deprem sonrası bölgede hayatı normale döndürmek için AFAD koordinasyonunda afet yönetiminin iyileştirme safhası sürdürülüyor."

Elazığ'da çöken Dilek Apartmanında kurtarma çalışmaları tamamlandı

Elazığ'da çöken Dilek Apartmanında kurtarma çalışmaları son bir kişinin cansız bedeni çıkarılmasıyla tamamlandı.

Geçtiğimiz Cuma akşamı 6.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası Elazığ'da bazı bölgelerde yıkım yaşanmıştı. Yaşanan yıkım sonrası bölgeye çok sayıda gönderilen ekipler, 24 saat aralıksız çalışma yaptı. Son olarak merkeze bağlı Sürsürü Mahallesi Halaylı sokakta bulunan 4 katlı Dilek Apartmanının enkaz alanında da çalışma son bir kişinin cansız bedenine ulaşılmasıyla kurtarma çalışmaları tamamlandı.

Çalışmanın tamamlanmasıyla bir araya toplanan arama kurtarma ekipleri hayatını kaybedenler için dua etti.
Son kişinin cansız bedeni çıkarılmasıyla 4'ü Malatya'da, 37 si Elazığ'da olmak üzere toplam 41 kişi hayatını kaybetti.
Öte yandan, enkaz kaldırma çalışması yapılacak olan bölgede ekiplerin her ihtimale karşı son kontrolleri yapacakları belirtildi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz