maritbet girişmaritbet
Adıyamanlılar Vakfı sahabe kabri restoresi için yardım topladı!

Adıyamanlılar Vakfı sahabe kabri restoresi için yardım topladı!

Türkiye'de kabri bulunan iki sahabeden biri olan Hz. Safvan Bin Muattal'ın kabrinin bulunduğu alana yapılacak büyük proje için destek toplandı

25 Mayıs Cuma günü Miniatürk'te Türkiye Diyanet Vakfı ve Adıyamanlılar Vakfı tarafından düzenlenen yardım gecesinde Türkiye'de kabri bulunan iki sahabeden biri olan Hz. Safvan Bin Muattal'ın kabrinin bulunduğu alana yapılacak büyük proje için destek toplandı.

Eyüp Sultan Hazretlerinin yattığı topraklardan Adıyaman'a uzanan yardım gecesinde Adıyamanlı iş adamları ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu büyük bağışlar yaparken, gecenin en uzun konuşmasını yapan Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ın ise hiç bir yardımda bulunmaması, "Biz buraya heybemizi doldurmaya geldik." diyerek kürsüden inmesi dikkatlerden kaçmadı.

Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Safvan Bin Muattal Hazretlerinin kabri çevresinde yapılacak büyük proje, taşıdığı manevi değerlerin yanında inanç turizmi ve şehrin tanıtımında büyük etki sağlayacak olmasına rağmen belediye başkanının organizasyonun uzağında kalması davetlilerin tepkisini çekti.

Esenler'de büyük hizmetler yaparak halkın sevgilisi haline gelen Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ise memleketi Adıyaman ve sahabesi için gecenin ilk bağışını yaparak hemşehrilerinin takdirini topladı.

Kahramanmaraş "Şiir'in Başkenti" oldu

Kurtuluş savaşında verdiği büyük mücadeleyle "Kahraman" ünvanını alan ve Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu gibi büyük şairleri yetiştiren Kahramanmaraş'ta bu yıl düzenlenen Şiir Festivali ile Kahramanmaraş artık şiir ile de özdeşlenen bir şehir haline geldi.

İstanbul Kız Kulesi'nde yaptığı basın toplantısı ile festivali duyuran Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, bir kültür festivaline dönüştürdüğü bu büyük organizasyonda şairler için özel park ve konak açılışları, şiir dinletinleri, konserler ve ozan atışmaları düzenledi. Poyraz ayrıca ulusal basına Kahramanmaraş'ı A'dan Z'ye tanıtarak başkanı olduğu şehrin güzelliklerinin tüm Türkiye'ye bir kez daha tanıtılmasını sağladı.

Ev sahipliğini yaptığı festivalde samimiyeti ve doğallığıyla katılımcıların ve basın mensuplarının büyük takdirini kazanan Mustafa Poyraz'ın geniş vizyonu ve çalışma azminin ihtiyaç duyan diğer illere de örnek olmasını ümit ediyoruz.

İstanbul Fethi coşkuyla yaşıyor

Uzun yıllardır belediyecilik konusunda şanslı illerden birisi olan İstanbul, fethin yıldönümünü bu yıl da coşkuyla yaşıyor. Fethi teknolojinin de imkanlarıyla büyük bir şova dönüştüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bir kez daha bizlere bu şehirde yaşamanın ayrıcalığını tattırdı.

Fetih için özel olarak hazırlanan Panaroma 1453 müzesini ise sadece bu yılın ilk üç ayında 380 bin kişinin ziyaret ettiği biliniyor.  

Bugün

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 16:13

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Adıy ...

Adıyaman'da kent merkezi ve diğer bölgelerde deprem çalışmaları devam ediyor!
  • 12.12.2023 14:32

Adıyaman'da kent merkezi ve diğer bölgelerde deprem çalışmaları devam ediyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremden etkilen ...

Hafif çelikden deprem evleri böyle yapılıyor!
  • 28.11.2023 12:42

Hafif çelikden deprem evleri böyle yapılıyor!

Depreme dayanıklı köy evleri güçlü ısı ve ses yalıtımına sahip olarak yapılıyor. ...

Adıyaman'da inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.11.2023 15:12

Adıyaman'da inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Adıyaman'da afet konutlarının hak sahiplerine teslim edilmesi için çalışmalar ar ...

Sefer usta çizdiği resimlerle konteyner kentleri süslüyor
  • 16.11.2023 14:32

Sefer usta çizdiği resimlerle konteyner kentleri süslüyor

Adıyaman'da yaşayan Sefer İpek, gönüllü olarak konteynerlere çocuklar için resim ...