maritbet girişmaritbet
Adapazarı-İstanbul demiryolu projesi geliyor!

Adapazarı-İstanbul demiryolu projesi geliyor!

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda müthiş değer artışı sağlayacak olan projenin maliyeti 6,7 milyar lira olacak.

TCDD, Adapazarı ile İstanbul'u birbirine bağlayacak kuzey geçişi demiryolu projesinde düğmeye bastı. 6 milyar 760 milyon liraya mal olacak olan dev projeyle İstanbul'un Kartal, Ataşehir, Tuzla, Pendik, Sancaktepe, Ataşehir, Ümraniye, Çekmeköy, Beykoz ilçeleri değerine değer katacak.

adapazarı istanbul treni güzergahı

12 milyon metreküp kazı yapılacak

111 kilometre uzunluğa sahip olacak olan projenin yapımı sırasında 3 milyon 452 bin 294 metreküp dolgu alan yapılacak. Ayrıca projedeki kazı büyüklüğü ise 12 milyon 118 bin 280 metreküp olacak. Projeye uygun olmayan bölgelerde 19 viyadük ve 23 tünel yapılacak. Bu sayede, coğrafi açıdan tüm bölgeler projeye uygun hale gelecek.

adapazarı istanbul treni 3. köprü

Maksimum 350 kilometre

Demiryolu hattının karayolu ile kesişen kısımlarında yaya ve araç trafiğini engellememek adına 17 adet alt geçit, 13 adet üst geçit inşa edilecek. Sincan-Çayırhan-İstanbul demiryolu projesi kapsamında hayata geçirilecek olan projede elektrikli çift hat çalışacak Maksimum 350 kilometre hız yapacak olan projeyle birlikte birçok bölge büyük değer kazanacak.

Son durağı 3. Köprü olacak

Kocaeli İli, Kartepe İlçesi'nden başlayacak olan “Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Projesi” güzergahı, Kocaeli İli, İzmit, Derince, Körfez ve Gebze İlçelerini geçtikten sonra İstanbul İli, Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Kartal, Sancaktepe, Maltepe, Ataşehir, Ümraniye ve Çekmeköy İlçelerini geçerek Beykoz İlçesi'nde (3. Köprü başlangıcı) sonlanacaktır. Planlanan güzergah, 0+000 ile 111+589.12 kilometreleri arasındaki 111.589,12 km uzunluğundaki hattı kapsayacak. 

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adapazarı-İstanbul demiryolu projesi geliyor!
  • 08.04.2016 13:24

Adapazarı-İstanbul demiryolu projesi geliyor!

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda müthiş değer artışı sağlayacak olan projenin mali ...