maritbet girişmaritbet
Adana'da hükümlüler 48 okulun tadilatı için çalıştı

Adana'da hükümlüler 48 okulun tadilatı için çalıştı

Adana'da haklarında kamuya yararlı bir işte çalışma cezası verilenler ile cezaları denetimli serbestlik tedbirine çevrilen hükümlüler okulları boyadı.

Adana'da, sertifikalı eğitim alan haklarında "kamuya yararlı bir işte çalışma cezası" verilenler ile cezaları denetimli serbestlik tedbirine çevrilen hükümlüler, okullarda tadilat çalışması yaparak mesleklerini geliştirirken, kamu kaynaklarında da tasarruf sağlanmasına katkıda bulunuyor.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, hükümlülerin kişisel becerilerini geliştirmeleri, topluma kazandırılmaları, istihdam sağlanması ve sosyal faaliyette bulunmalarına yönelik çalışmalar yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Yüreğir Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi tarafından okulların boyanması, peyzajı, eskimiş sıralarının yenilenmesi, klima bakımları ve oyun alanları çizimini kapsayan ''Ben De Varım'' adlı proje hazırlandı.

Proje kapsamında 44 hükümlü "inşaat boyacılığı kursu" alarak, Milli Eğitim Bakanlığından onaylı sertifikalı meslek sahibi oldu. 

Projenin aşamalarından biri olan okulların boyanması ve tadilatı çalışmaları çerçevesinde sertifikalı inşaat boyacısı hükümlüler, Adana'daki 48 okulda boyama ve tadilat çalışması yaptı.

Hükümlüler, 826 derslik ile koridorlar, idari odalar, dış cephe ve çevre duvarları ile okullarda toplamda 100 bin metrekareden fazla alan ile 519 kapıyı boyadı, birçok okulun çevre düzenlemesi ve su tesisatı işleri de yapıldı. Ev tipi klima bakım ve montaj kursuna katılan hükümlüler aracılığıyla da 28 okuldaki 677 klimanın bakım ve onarımı da yapıldı. Hükümlülerin yaptıkları çalışmayla yaklaşık 600 bin lira tasarruf sağlandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, birçok kurumun kamuya yararlı işlerin oluşması için bir araya gelerek güç birliği yaptığını belirtti.

Eğitim ve iyileştirme çalışmaları kapsamında geçen yıl 394 hükümlünün meslek edindirme kurslarına katılarak sertifika aldığını ifade eden Yeldan, şunları kaydetti: "Hükümlülerimizin topluma kazandırılmaları ve meslek edinmelerini sağlamak amacıyla kamuya yararlı işlerde çalışmalarını sağlıyoruz. Her çalışmamızda 8-10 kurumun katkısı oluyor. Bu projeler Adanamızın koordinasyonunun, iş birliğinin yansıdığı projeler. Bu sayede bir şekilde suça bulaşmış, ceza almış kişiler yeniden topluma kazandırılırken, diğer taraftan da devletimiz büyük miktarlarda tasarruf ediyor."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adana'da hükümlüler 48 okulun tadilatı için çalıştı
  • 26.02.2017 11:03

Adana'da hükümlüler 48 okulun tadilatı için çalıştı

Adana'da haklarında kamuya yararlı bir işte çalışma cezası verilenler ile cezala ...