maritbet girişmaritbet
Adana hızlı tren projesinde acele kamulaştırma!

Adana hızlı tren projesinde acele kamulaştırma!

Adana-Mersin istasyonları arasındaki 3. ve 4. hattın ilave edilmesi nedeniyle bazı gayrimenkullerde acele kamulaştırma kararı alındı.

Adana-Mersin istasyonları arasındaki mevcut hattın yanına 3. ve 4. hat ilave edilmesi amacıyla bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak. 

Gayrimenkullerin kamulaştırma kararı; Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 17 Mart 2017 tarihli ve 23560 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27. maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 20 Mart 2017 tarihinde alındı.

Adana-Mersin 3. ve 4. hat yapımı kapsamında bulunan Mersin ilinde bulunan bölgeler; Akdeniz ilçesi, Toroslar ilçesi, Tarsus ilçesi olurken Adana ilinde bulunan bölgeler ise Seyhan ilçesi sınırları içerisinde olarak gösteriliyor.

Adana-Mersin'de yapılan hızlı tren projesi kapsamında, Adana-Mersin istasyonları 3. ve 4. hattın ilave ediliyor. Projede; elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi altyapı aktarımları dahil olmak üzere 120 bin metrekare dolgu, 270 bin metrekare kaya dolgu, 15 adet üst geçit, 25 adet köprü, 4 adet alt geçit, 61 adet menfez ve 6 adet istasyon bulunuyor.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adana hızlı tren projesinde acele kamulaştırma!
  • 13.05.2017 09:20

Adana hızlı tren projesinde acele kamulaştırma!

Adana-Mersin istasyonları arasındaki 3. ve 4. hattın ilave edilmesi nedeniyle ba ...