maritbet girişmaritbet
Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü hizmete açıldı

Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü hizmete açıldı

Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü, robotik cerrahi eğitim merkezi ve araştırma laboratuvarlarıyla sağlık eğitiminde farklılığı amaçlıyor

Türkiye'nin sağlık eğitimine katkı sağlamak amacıyla 175 milyon doları aşkın yatırımla kurulan, Acıbadem Üniversitesi'nin Kerem Aydınlar Kampüsü Ataşehir'de hizmete açıldı. Sağlık eğitimi alanında bugüne kadar yapılan en büyük yatırımlardan olan Acıbadem Üniversitesi'nin 100 bin metrekare kapalı alana sahip Kerem Aydınlar Kampüsü, çevreci mimarisi, sahip olduğu 324 öğretim üyesi, Klinik Simülasyon ve İleri Düzey Endoskopik Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi ve donanımlı araştırma laboratuvarları ile sağlık eğitiminde çıtayı yükseltiyor. Kuzey Kıbrıs'ta trafik kazasında hayatını kaybeden oğlu Kerem Aydınlar'ın ismini taşıyan kampüsün tanıtımında konuşan Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, üniversitenin Acıbadem Sağlık Grubu'nun bilgi birikimini ve tecrübesini genç nesillere aktararak her anlamda donanımlı hekim ve sağlık çalışanları yetiştirmek amacıyla 2007'de Acıbadem Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından kurulduğunu hatırlattı. Aydınlar, Türkiye'de sağlık hizmetlerinin geçtiğimiz 20 yıl içerisinde yapılan yatırımlar ve hekimlerin ‘müthiş' performansıyla önemli bir atak yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

“Türkiye, bölgemizdeki ülkeler açısından sağlık hizmetleri için bir çekim merkezi ve sağlık üssü haline geldi. Ülkemizde tıbbi sonuçların daha da ileriye gitmesi için çok iyi yetişmiş, üst düzeyde donanımlı, yeniliklere açık, ileri teknolojileri uygulayabilen hekimlere ve sağlık çalışanlarına ihtiyaç duyuyoruz. Bu ihtiyacı en üst seviyede karşılamak amacıyla Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü'nü son derece büyük bir emek ve titizlikle kurduk. Hedefimiz, dünyadaki akademik çalışmaları takip eden, bilgi üreten, teknolojiyi kullanabilen, yaptığı çalışmalarla ülkemizi uluslararası platformlarda temsil edecek hekimler yetiştirmek. Türkiye'nin en iyi, en iddialı doktorlarını ve sağlık personelini bu çatı altında yetiştireceğiz.”

Kerem Aydınlar Vakfı'nın sunduğu başarı ve destek burslarının, mezuniyet sonrası sağladığı istihdam olanaklarının kendilerini farklılaştıran diğer unsurlar olduğunu belirten Aydınlar, bugün itibariyle öğrencilerinin yüzde 28'inin yüzde 100 burslu okuduğunu vurguladı.

'100 milyon dolarlık yabancı hasta getirildi'

Soruları da yanıtlayan Aydınlar, yurtdışından Acıbadem Üniversitesi'ne büyük talep olduğunu, birçok kişinin eğitim için buraya geldiğini ifade etti. Aydınlar geçen yıl 100 milyon dolarlık yabancı hasta getirdiklerini anlattı.

Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin de 4 fakülte, 2 meslek yüksekokulu ve sağlık bilimleri enstitüsü ile yaklaşık 1.400 öğrenciye eğitim verdiklerini anlattı. Şahin, Klinik Simülasyon ve İleri Düzey Endoskopik Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi'nin dünyadaki sayılı simülasyon merkezlerinden biri olduğunu, bir çatı altında topladığı özellikleri ve konseptiyle dünyada benzeri bulunmadığını söyledi.
Dünya Gazetesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü hizmete açıldı
  • 18.04.2014 10:55

Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü hizmete açıldı

Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü, robotik cerrahi eğitim merkezi ve ...

Acıbadem Üniversitesi Ataşehir'de temel attı!
  • 26.06.2012 14:07

Acıbadem Üniversitesi Ataşehir'de temel attı!

Acıbadem Üniversitesi, kuruluşunun 5. yıl dönümünün yeni kampüsünün temelini att ...