maritbet girişmaritbet
Abdullah Gül, Muğla'da kente ilişkin bilgiler aldı

Abdullah Gül, Muğla'da kente ilişkin bilgiler aldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Muğla Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek, başkan Osman Gürün'den kente ilişkin bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Hizmetler yapılırken herkesin siyasi fikri, ideolojisi, başka düşünceleri olabilir. Ama bunlar hizmetle ilgili konular söz konusu olduğu için el birliği içinde yapılması gereken işler. Muğla'da böyle bir huzuru ve herkesin birbiriyle dost olduğunu görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum" dedi. 

Gül, Muğla Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek, başkan Osman Gürün'den kente ilişkin bilgi aldı. 

Belediyede konuşan Gül, vilayette kente ilişkin düşüncelerini paylaştığını ancak bir hususu düzeltmesi gerektiğini ifade ederek, "Ben orada bin 100 kilometre kıyısı olan dedim, ancak öğrendik ki bin 480'miş. Bu kadar uzun, güzel kıyısı olan, yemyeşil şehrimizin merkezindeyiz" diye konuştu. 

Gül, cumhurbaşkanı olarak ziyaret ettiği illerde kentin yöneticileriyle düşüncelerini paylaştığını anımsatarak, "Önce başkanı tebrik ederim. Burası büyükşehir oldu. Muğla ilinin kendine has kimliği, karakteri, kültürü var. Bunu başkan da zaten ifade ediyordu. Muğla evleri ile özetleniyor bütün bu söylediklerim. Muğla evleri tabiri deyince, bacasından duvarına kadar bütün kullandığı taştan, çatısına kadar hepsini simgeliyor" değerlendirmesini yaptı. 

Böyle güzel bir şehrin iyi muhafaza edilmesi gerektiğine dikkati çeken Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bütün belediye başkanlarına tavsiyem hep şudur: Nihayette diğer kamu görevlileri gelirler, devlet başka yerde görevlendirir, giderler orada devleti temsil ederler. Ama belediye başkanları doğdukları, büyüdükleri, hatta hep ailelerinin, büyüklerinin hepsinin oralı olduğu insanlardır. Dolayısıyla şehirlerin esas sahipleri eşrafı ve belediye başkanlarıdır. Onun için zaten Şehremini demişler eskiden. Şehre onun için çok sahip çıkmak gerekir. Sahip çıkmak nasıl olur? Gelecekte 10 sene, 20 sene 30-40 sene sonra o şehir yaşanabilir bir şehir haline geliyorsa, herkesin beğenisini kazanan bir şehir haline geliyorsa, insanlar gelip 'Aman biz orada yaşayalım' diyebileceği bir şehir haline geliyorsa işte o zaman şehre sahip çıkılır."

Gül, şehirde yanlış imarlar, süratli ve el çabukluğu ile yapılan işler, şehrin kimliği ve kültürü ile barışık olmayan çalışmalar, tarihi dokunun kaybolması ve yerine yüksek apartmanların yapılmasının o an için iyi gözükebileceğini dile getirerek, ancak bunun 20 sene sonra o şehirleri yaşanmaz hale getireceğini ve insanların şehirden kaçmasına neden olacağına vurgu yaptı. Gül, "Onun için şehrin imarı ve şehre sahip çıkmak çok önemli. Bunu doğuda da batıda da gittiğim bütün illerin belediye başkanlarına, bunları dost olarak söyledim" dedi. 

Belediye Meclisi ve eşrafın hep beraber bu hizmetleri yapacağına işaret eden Gül, "Bu hizmetler yapılırken herkesin siyasi fikri, ideolojisi, başka düşünceleri olabilir. Ama bunlar hizmetle ilgili konular söz konusu olduğu için el birliği içinde yapılması gereken işler. Muğla'da böyle bir huzuru ve herkesin birbiriyle dost olduğunu görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum" ifadelerini kullandı. Gül, konuşmasının sonunda başarılar diledi. 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise konuşmasında, 15 yıl Muğla'da belediye başkanı olarak görev yaptığını belirtti. Muğla hakkında bilgi veren Gürün, turizm kenti Muğla'da tarihi dokunun korunduğunu ifade etti. Sit bölgesinde 4 bin 400 ev olduğuna ve bunların koruma altında bulunduğuna işaret eden Gürün, bir dönem Rumların yaşadığı evlerin de restore edilerek korunduğunu kaydetti.

Gül'e Yıldız ve Çelik eşlik etti

Cumhurbaşkanı Gül'e Muğla'daki ziyaretlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik eşlik etti.

Gül, valiliğe yaptığı ziyaretin ardından Muğla Büyükşehir Belediyesine kadar yürüyerek gitmeyi tercih etti. Gül, yürüyüşü sırasında vatandaşlarla selamlaştı ve onlarla sohbet etti. Bu sırada yanına gelen üniversite mezunu işsiz bir genç kız Gül'den, kendisine iş bulma konusunda yardım istedi. 

Bu arada Gül, Büyükşehir Belediye Başkanlığından ayrılırken de halkın yoğun ilgisine mazhar oldu. Gül, yoğun kalabalık arasında kendisine ulaşmaya çalışan bir kız çocuğuyla yakından ilgilendi ve onu sevdi. 

AA

 

Yorum Yaz