maritbet girişmaritbet
9. Ulusal Çatı ve Cephe sempozyumu konferansa dönüşüyor

9. Ulusal Çatı ve Cephe sempozyumu konferansa dönüşüyor

ÇATIDER tarafından düzenlenen Ulusal Çatı ve Cephe Sempozyumu, bu kez daha geniş bir kapsamla Konferans olarak düzenlenecek.

ÇATIDER'in iki yılda bir düzenlediği, çatı ve cephe sektöründeki yeniliklerin nabzının attığı sempozyum, artık çok daha kapsamlı bir içerik, daha yoğun katılım ve yeniliklerin paylaşıldığı bir konferansa dönüşüyor. 

Işıklar Yapı Ürünleri'nin Ana Sponsor, Panelsan Çati Cephe Sistemleri Sanayi Ve Ticaret A.Ş. 'nin Altın Sponsor, Braas Çatı Sistemleri ve Rheinzink 'in Gümüş Sponsor ve BTM Yalıtım'ın Çanta Sponsoru olduğu konferans, 12-13 Nisan 2018'de T.C İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu'nda düzenlenecek konferansa, alanlarında uzman çok sayıda saygın konuşmacı katılacak. 

Enerji Etkin, Ekolojik Çatı ve Cephe Sistemleri ele alınacak

9. Ulusal Çatı ve Cephe Konferansı'nın ana teması; çevreci, verimli ve sürdürülebilir yapısı nedeniyle dünya gündeminde giderek önem kazanan ‘Enerji Etkin, Ekolojik Çatı ve Cephe Sistemleri' olacak. 
Dünya genelinde enerji verimliliği sağlayan, ekolojik çatı ve cephe uygulamaları hızla artarken, konferansa katılan şirketler bu konudaki çarpıcı yeniliklerini kamuoyuyla paylaşacak. Şirketler, akademisyenler, yerel yönetimler, tasarımcılar ve öğrencilerin şimdiden yoğun ilgi gösterdiği 9. Ulusal Çatı ve Cephe Konferansı, sektörün inovatif vitrinine dönüşecek.

Şirketler, yeniliklerini paylaşma imkanı bulacak

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, çatı ve cephe sektörlerindeki inovatif gelişmelere ışık tutan sempozyumun artık konferansa dönüşmesini çok önemsediklerini belirterek, şunları söyledi:
“Çatı ve cephe uygulamaları konusundaki devrim niteliğindeki gelişmeler, yeni teknolojiler ve standartların paylaşıldığı sempozyum, artık çok daha etkin bir buluşmaya dönüşüyor. Daha yaşanabilir bir dünya için enerjinin verimli kullanılması ve ekolojiyi gözeten uygulamaların gerekliliğini artık herkes kabul ediyor. Çatı ve cephe sektörü, bu konuda örnek olacak teknoloji ve tasarımları hayata geçiriyor. 9. Ulusal Çatı ve Cephe Konferansı'nda, bu alandaki yeni teknoloji ve uygulamaları, saygın akademisyenlerimizin katılımıyla ele alacağız. Konferansın, katılımcıları ve kapsamlı içeriği ile bir referans niteliği de taşıyacağına inanıyorum. Tüm şirketleri, yeniliklerini paylaşmak için bu platformu kaçırmamaya davet ediyorum.”

Konuşmacılar

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç
Eskişehir Tepebaşı, Avrupa'nın örnek akıllı şehri olmaya hazırlanıyor. Tepebaşı Belediyesi'nin "Yaşam Köyü Projesi" Avrupa Komisyonu Akıllı Şehirler ve İnovasyon Projesi'nde 20 proje arasından seçilerek 5 milyon euro hibe almaya hak kazandı. 2019 yılı sonunda tamamlanması hedeflenen projede REMOURBAN ‘Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması için Yenileme Modeli' uygulanarak Türkiye'de bir ilk gerçekleştiriliyor. Ataç, 9. Ulusal Çatı ve Cephe Konferansı'nda projeyi anlatacak.

TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Dr. Oğuz Can

Küresel Çevre Fonu (GEF) tarafından desteklenen ve Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi kapsamında inşa edilen Cezeri Yeşil Teknoloji Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Ankara Eryaman'da açıldı. Türkiye'de kamu binalarında enerji tüketimi ve buna bağlı sera gazı salımlarının maliyet etkin bir şekilde azaltılmasına bir örnek olarak inşa edilen okul, ülkemizde kendi enerjisini üreten ve yenilenebilir enerji eğitimi veren tek okul olma özelliğini taşıyor. ‘Yenilenebilir Enerji Uzmanı' yetiştirecek bu yeşil okulda elektrik, ısınma gibi kullanılan tüm enerji, güneş ve rüzgârdan sağlanıyor. Can, 9. Ulusal Çatı ve Cephe Konferansı'nda projeyi anlatacak.

Era Mimarlık Kurucusu Prof. Dr. Ertun Hızıroğlu

ERA Architects tarafından yenilikçi bir mimari anlayışla tasarlanarak projelendirilen çevre dostu "Garanti Teknoloji Kampüsü", Leed Gold adayı bir yeşil bina olarak İstanbul Pendik'te inşa ediliyor. 4 bin kişilik, teknolojik bir köy olan bu örnek projenin odağında, etkin kaynak kullanımı, sürdürülebilirlik ve çevresel kalitenin artırılması yer alıyor. Hızıroğlu  9. Ulusal Çatı ve Cephe Konferansı'nda projeyi anlatacak.

İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğr. Gör. ve DS Mimarlık Kurucu Ortağı Dr. Deniz Aslan

Binaların enerji performansını, hava kalitesini ve kent ekolojisini iyileştiren “Yeşil Çatılar”, sürdürülebilir ve enerji etkin binalarda her geçen gün daha sık rastladığımız, yenilikçi bir uygulama olarak öne çıkıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğr. Gör. ve DS Mimarlık Kurucu Ortağı Dr. Deniz Aslan, 9. Ulusal Çatı ve Cephe Konferansı'nda Bitkilendirilmiş Çatı Projeleri'ni anlatacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ÇATIDER’den Dünya Çevre Günü açıklaması: Çatılar çevre bilincine uygun inşa edilmeli!
  • 04.06.2022 10:28

ÇATIDER’den Dünya Çevre Günü açıklaması: Çatılar çevre bilincine uygun inşa edilmeli!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şena ...

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanlığına 2. kez Yaşar Şenal seçildi
  • 22.02.2022 11:38

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanlığına 2. kez Yaşar Şenal seçildi

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) 10. Olağan Genel Kurulu'nda yeni ...

Emlak balonu 2021’de patlar mı yoksa uçar mı?
  • 02.12.2020 11:41

Emlak balonu 2021’de patlar mı yoksa uçar mı?

Emlak balonu söylemleri ne kadar gerçeği yansıtıyor ve Türkiye'de emlak krizi ol ...

Yataş’ın "Efsane Uyku Günleri" başladı
  • 24.11.2020 11:33

Yataş’ın "Efsane Uyku Günleri" başladı

Türkiye’nin uyku ürünlerinde kalite, konfor ve yeni teknoloji denince ilk akla g ...

Burak Özçivit ve Fahriye Evcen'in aile saadeti
  • 09.11.2020 10:54

Burak Özçivit ve Fahriye Evcen'in aile saadeti

Ünlü oyuncu Fahriye Evcen ile Burak Özçivit, geçtiğimiz gün bir AVM'de objektifl ...