maritbet girişmaritbet
8. Sınıf öğrencisi harçlığıyla akıllı ev sistemleri üretti!

8. Sınıf öğrencisi harçlığıyla akıllı ev sistemleri üretti!

Mersin'in Erdemli ilçesindeki Akdeniz Ortaokulu'nda okuyan Yurdaşen Alp Yeni'nin okul harçlığıyla hazırladığı 'akıllı ev sistemleri' ilgi odağı oldu.

Mersin'in Erdemli ilçesindeki Akdeniz Ortaokulu'nda açılışı yapılan TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda hazırlanan bir proje katılımcıların dikkatini çekti. Yurdaşen Alp Yeni adlı 8. sınıf öğrencisinin okul harçlığı ile hazırladığı "akıllı ev sistemleri" projesi, sistemin ucuza üretilmesi sebebiyle fuarda ilgi odağı oldu. 

Yurdaşen Alp Yeni, hazırladığı projeyle ilgili bilgi vererek, "Normalde 8-10 bin lira olan akıllı ev sistemini, okul harçlığımızdan arttırıp 200 liraya mal ettik. Asıl amacımız burada her eve girmesini, herkesin yararlanmasını istiyoruz. 8-10 bin lira çünkü fahiş fiyatlar. Ama 200 lira herkesin ulaşabileceği fiyatlar. Bütün programlarını da biz yazıyoruz" dedi.

"BÜTÜN YAZILIMLARI KENDİM HAZIRLADIM"

Sisteme dair bütün yazılımlarını kendilerinin hazırladığını da ifade eden Yeni, "Herkesin yararlanması demek yangın gibi afetlerde, su baskınları olsun, bizim evin içinde ütü unutmamız bile bence olumsuz bir şeydir. Biz bunu engellemeye çalışıyoruz. Telefon yazılımı, programlanması, devrelerin kurulması biz bunları deneme yanılma yöntemiyle teker teker programladık. Hatta telefon olması bile bize buna uzaktan kumanda ile müdahale edebiliyoruz. Amacımız akıllı ev sistemlerinin bütün evlere girmesi ve zararların en aza indirilmesi" şeklinde konuştu.

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ise projenin çok iyi düşünüldüğünü ve oldukça ilgi çektiğini belirterek, "Öğrencilerimizin kendi günlük yaşantılarında karşılaştıkları sıkıntılar ile ilgili çözümlerini gördük. bunlardan biri de öğrencimiz tarafından hazırlanan akıllı ev sistemi. Öğrencimiz burada normalde çok pahalı uygulanan sistemi kendi günlük harçlığı ile çok daha uygun fiyata uyguladığını gördük. bu bizi memnun etti, genç yeni mucitler yetişiyor. Bu bilim fuarlarının başarısıdır" diye konuştu.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

8. Sınıf öğrencisi harçlığıyla akıllı ev sistemleri üretti!
  • 24.05.2017 16:45

8. Sınıf öğrencisi harçlığıyla akıllı ev sistemleri üretti!

Mersin'in Erdemli ilçesindeki Akdeniz Ortaokulu'nda okuyan Yurdaşen Alp Yeni'nin ...