maritbet girişmaritbet
70 bin İstanbullu İspark kullanıyor

70 bin İstanbullu İspark kullanıyor

Asrın projesi olarak nitelendirilen ve 29 Ekim 2013 tarihinde görkemli bir açılış ile İstanbullulara hizmet vermeye başlayan Marmaray projesinde vatandaşın ilk durağı İspark oldu

Avrupa ve Asya kıtasını, İstanbul Boğazı'nın altına yerleştirilen tüp geçitler ile birbirine bağlayan ve hızlı trenle iki kıta arasındaki yolculuk mesafesini 4 dakikaya indiren proje ilk günden bu yana vatandaş tarafından yoğun ilgi gördü. İsparkprojeye Park Et Devam Et otoparkları ile dahil olarak araç sahiplerini Marmaray'a yönlendirdi. Her iki yakada da ilk durakların olduğu noktalara Park Et Devam Et otoparkları açıldı ve proje kapsamında yaklaşık 70 bin İstanbullu aracını park edip yoluna Marmaray ile devam etti.

İspark'tan Marmaray'a entegre otoparklar
Kent genelinde Metro, Metrobüs, İdo ve toplu taşıma istasyonlarına yakın noktalarda "Park et devam et" otoparklarını hizmete açan İspark, Marmaray hattına yakın noktalarda yeni otoparklar yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışmalar yürüten İspark, Marmarayhattı üzerinde Kazlıçeşme'de bin 500 ve Kartal'da 500 olmak üzere toplam 2 bin araçlık otoparkı hizmete açtı.

Ayrılık Çeşmesi'ne 600 araçlık P+R otoparkı
Vatandaşların araçlarıyla trafiğe girmeden gidecekleri güzergaha Marmaray'ı kullanarak ulaşmalarını sağlamak ve Kent içi araç yükünü hafiflemek amacıyla Kazlıçeşme ve Kartal Köprüsü Açık Otoparkı'nda toplam 2 bin araçlık otopark hizmete sunan İspark, yakın zamanda Metro ile Marmaray arasında aktarma istasyonu olan Ayrılık Çeşmesi'ne 600 araçlık otoparkı hizmete açıyor.

Ulaşım sistemlerinin önemli bir ayağını oluşturan ve trafik yoğunluğunun çözümüne katkı sağlayan "Park Et Devam Et" otoparklarını hızla yaygınlaştırdıklarını belirtenİspark Genel Müdürü Mehmet Çevik, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Marmaray hattında Kazlıçeşme ve Kartal Köprüsü açık otoparkını hayata geçirdik. 600 araçlık Ayrılık Çeşmesi Otoparkı'nı da yakın zamanda sürücülerin hizmetine sunacağız. Kent genelinde toplu taşımayı teşvik eden Park Et Devam Et otoparklarını hizmete alarak trafik akışına katkı sağlayacağız" dedi.

Rakamlarla park et devam et
İstanbul'da 40 noktada 12 bin araç kapasitesiyle hizmete veren İspark, Park Et Devam Et otoparkları ile her gün 120 kilometre uzunluğunda aracı trafikten çekiyor. Park Et Devam Et projesiyle ekonomiye yıllık yaklaşık 20 milyon TL kazandırılırken, yılda yaklaşık 750 ton karbondioksit salınımının da çevreye yayılması engelleniyor.
İspark hayata geçirdiği uygulamayla; toplu taşımayı teşvik, zararlı egzoz emisyonlarının azaltılması, daha az yol işgali, daha az yakıt tüketimi, trafik stresinin azaltılması ve zaman kazanımını hedefliyor. Park Et Devam Et otoparklarını yılda 2 milyon 700 bin kişi kullanıyor
İHA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İSPARK ücretlerine yüzde 100 zam geldi!
  • 20.06.2022 10:07

İSPARK ücretlerine yüzde 100 zam geldi!

İBB iştiraki olan İSPARK'ta, personel maliyetleri gerekçesiyle gelen gelen yüzde ...

İSPARK, geçen yıl 41 milyon 351 lira zarar açıkladı
  • 08.12.2021 11:12

İSPARK, geçen yıl 41 milyon 351 lira zarar açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İstanbul Otopark İşletmeleri Ticar ...

Sağlıkçılar ve minibüsçüler İSPARK'lardan ücretsiz faydalanacak!
  • 15.07.2021 11:29

Sağlıkçılar ve minibüsçüler İSPARK'lardan ücretsiz faydalanacak!

Sağlık çalışanları ve minibüsçülerin İSPARK'lardan ücretsiz yararlanmasını içere ...