maritbet girişmaritbet
50 milyon liralık Bomontiada şehrin merkezi olacak!

50 milyon liralık Bomontiada şehrin merkezi olacak!

Doğuş Holding ve Pozitif ortaklığında inşa edilen Bomontiada yeni buluşma noktası olacak.

İstanbul'da yeni konut alanları yaratılırken, sanat ve eğlence hayatının rotası da değişiyor. Son dönemde Karaköy'de büyük bir değişim gözlemledik. Şimdi sırada Şişli Bomonti var. Orada yaşayan ve çalışanlar dışında bambaşka bir kitle, belki de hayatında ilk defa Bomonti'yi görecek. Bunun için pek çok neden yaratılmış.

Geçtiğimiz hafta Bomontiada'nın yeni açılan sanat galerisi Art ve iki yeni restoran için bir gece düzenlendi. Doğuş Holding ve Pozitif ortaklığıyla hayata geçirilen Bomontiada için 50 milyon liralık yatırım yapılmış, yıllık ziyaretçi beklentisi de 500- 600 bin kişi. Festival ve konser organizasyon şirketi Pozitif'in Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yegül Bomontiada projesini anlattı: “Tarihi Bomonti Bira Fabrikası, özgün ve amaca yönelik birçok alan yaratmak için yeniden tasarlandı ve düzenlendi. Bomontiada, canlı müzik, performans ve sergi alanlarıyla düşünmeye, yaratmaya ve eğlenmeye ev sahipliği yapacak yeni yaratıcı kültür kampusu olarak kurgulandı. Yalnızca bir yaşam alanı, kafe ve restoran noktası olarak değil, semtin yaşayanları ve çalışanlarının katılımıyla şehrin kültür ve yaşam döngüsünü değiştirecek bir program olarak tasarlandı. Kampusta Vasıf Kortun önderliğinde hazırlanan, direktörlüğü ve küratörlüğünü Mari Spirito'nun üstlendiği yeni bir çağdaş sanat merkezi Alt, Atölye İstanbul gibi yaratıcı endüstri içinde yer alan oluşumlar yer alıyor. Şehrin müzik, eğlence hayatına yön veren Babylon da artık müziği Bomontiada'dan yayıyor. Ancak tüm bu saydığım Bomontiada sakinleri tek başına marka değerleri, duruşları ve varlıklarıyla değil aralarındaki sinerji ve programa katkıda bulunmaları nedeniyle önemliler. Bu yüzden kendilerine mekân veya kiracı gözüyle bakmıyoruz ve onlara ‘sakin' diyoruz. ”

DOĞUŞ'UN YENİ MARKASI DELİMONTİ

Bomontiada'da sanat ile yeme içme mekânları çok başarılı bir şekilde harmanlanmış. D.ream tarafından kampusa özel tasarlanan Populist, Kiva ve Delimonti isimli farklı konseptlerde yeme içme mekânları, Pozitif'in yeni projesi Kilimanjaro, Bomontiada'nın sakinleri. Delimonti, yerel, yöresel ve unutulan lezzetlerin bir arada sunulduğu bir konsept. Burada Türkiye'nin 54 şehrinden seçilen özel ürünler var. Delimonti, bir gastronomi marketi olmayı amaçlıyor.

POZİTİF'İN YENİ MEKÂNI KİLİMANJARO

Pozitif'in yeni mekânlarından biri Kilimanjaro. Merkeze yerleştirilen ikonik barın çevresinde yerel tatlara yer veren mönü ve Feriköy Organik Pazar lezzetleri yer alıyor. İstanbulluların Galata'dan tanıdığı Kiva Restoran da Bomontiada için yeniden yorumlanmış. Eğlenmek, sadece yemek içmek değil. Bunu yaparken, incelikler de unutulmamalı. Belki de Bomontiada bu nedenle bugüne kadar yapılan her işten farklı özellikler taşıyor.

Esen Evran / Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Mahall Bomonti İzmir, Bomontiada'yı İzmirlilerle buluşturuyor
  • 13.07.2018 14:37

Mahall Bomonti İzmir, Bomontiada'yı İzmirlilerle buluşturuyor

Bomontiada, İstanbul’dan sonra ilk defa Mahall Bomonti İzmir’de hayat bularak şe ...

50 milyon liralık Bomontiada şehrin merkezi olacak!
  • 24.01.2016 13:08

50 milyon liralık Bomontiada şehrin merkezi olacak!

Doğuş Holding ve Pozitif ortaklığında inşa edilen Bomontiada yeni buluşma noktas ...