maritbet girişmaritbet
3DLocationEarth.com'da eğitim kurumları artık 3 boyutlu sergileniyor!

3DLocationEarth.com'da eğitim kurumları artık 3 boyutlu sergileniyor!

3DLocationEarth.com uygulaması, tercih edilen eğitim kurumunun özellikle bulunduğu lokasyonu ve mimari özellikleri hakkında birebir bilgi veriyor

 

Google Earth tabanlı yazılımıyla kullanıcılarına 3 boyutlu sektörel bir rehber hizmeti sunan ve bu özelliği ile de dünyada tek olan 3DLocationEarth.com, şimdi de eğitim kurumlarını haritadaki gerçek yerlerinde sergiliyor. Aralarında Aka Okulları, Koç Üniversitesi, Koç Lisesi, Küçük Prens gibi kampüsü olan onlarca ilköğretim okulu, lise ve üniversite ile Türkiye genelindeki irili ufaklı çok sayıda devlet okulunun gerçeğiyle birebir hazırlanan 3 boyutlu modelleri internetten gezilebiliyor. 
 
Uygulama hakkında bilgi veren 3DLocationEarth.com yöneticisi Aybars Görpe, “Okullar, insan trafiğinin en yoğun olduğu mekanların başında geliyor. Öğretmeninden öğrencisine ve velilere kadar her gün binlerce kişi okullara gidip geliyor. Dolayısıyla bu uygulama, eğitim sisteminin tüm paydaşları  için önemli yararlar sunuyor. Örneğin üniversite adayları, sınava girecekleri okulun nerede olduğunu, oraya nasıl gidebileceklerini 3D uygulama sayesinde rahatlıkla bulabilir. Yine sistem sayesinde, Türkiye'de öğrenim görmeyi planlayan yurt dışındaki öğrenciler buradaki okulları detaylı olarak inceleyebilir. Çocukları için okul araştıran veliler, sistemde kayıtlı 3 boyutlu okulları gezerek, okulun mimarisini, kampüsünü, geliş-gidiş güzergahlarını ve ulaşım olanaklarını oturdukları yerden kolaylıkla inceleyebilir” dedi. 
 
Yayına başladığı 2008 yılından bu tarafa Türkiye genelindeki farklı sektörlerden binlerce firmaya ait 5 binin üzerinde binayı 3 boyutlu modelleyen ve hali hazırda Google Earth üzerinde en fazla sayıda 3D binaya sahip olan 3DLocationEarth.com, artık eğitim kurumlarını da haritadaki gerçek yerlerinde sergiliyor. www.3DLocationEarth.com adresine giren ve ana sayfadaki “Eğitim” bölümünü seçenler, İstanbul'un yanı sıra İzmir, Ankara, Bursa, Sakarya, Kocaeli, Adana, Mersin, Muğla, Kayseri, Antalya, G.Antep gibi Türkiye'nin farklı illerindeki onlarca eğitim kurumunun 3 Boyutlu modellerini görebiliyor. 
 
Ücretsiz olarak yararlanılan uygulamada kullanıcılar, oturdukları bölgede hangi eğitim kurumları olduğunu, bunlar içinde 3D modellenmiş olanların mimari yapılarını ve okulun bulunduğu lokasyonu görebilirken, daha detaylı projelendirilmiş olan kimi eğitim kurumlarının ise binalar dışında yol güzergahlarını, ulaşım alternatiflerini, sosyal alanlarını, yurtlarını ve kampüs içerisini de haritadaki gerçek yerinde inceleme fırsatı bulunuyor. 
 
Tamamen bir Türk girişimi olan 3DLocationEarth.com sitesini detaylı incelemek ve 3 boyutlu sergilenen okulları görmek isteyenler firmanın web adresini ziyaret edebilir ya da (0216) 349 84 25 numaralı telefondan bilgi alabilir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...