maritbet girişmaritbet
35. Vodafone İstanbul Maratonu nedeniyle metrobüs seferleri durdu

35. Vodafone İstanbul Maratonu nedeniyle metrobüs seferleri durdu

Türkiye'de düzenlenen en önemli spor organizasyonlarından olan 35. Vodafone İstanbul Maratonu'nun startı verildi

Vodafone'un sponsorluğunda  bu yıl 35. kez düzenlenen İstanbul Maratonu başladı. Maraton nedeniyle 07.00-14.30 arasında atletlerin geçiş yolları trafiğe kapatıldı ve Metrobüs seferleri de bazı güzergahlarda geçici olarak durduruldu.

Organizasyonun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maraton, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın verdiği startla başladı.

Start öncesinde bu yıl ilk kez İstiklal Marşı okunurken, Topbaş, yaptığı konuşmada tüm katılımcılara başarılar diledi. Topbaş, büyük bir heyecan yaşadıklarını ifade ederek, "Bugün farklı bir başlangıç yaptık. İstiklal Marşı ile yarışa başladık. Tüm katılımcılara başarılar diliyorum" dedi.

Atletler, köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek ve sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaşacak. Galata Köprüsü'nden sonra Eyüp'e yönelecek maratoncular, Feshane'den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı'ya inecek. Bakırköy'den yapılan dönüşle sahilden Gülhane Parkı'na kadar uzanan parkur, parkın içinden geçerek Sultanahmet'teki At Meydanı'nda sona erecek.

10 ve 15 kilometre koşular da başladı

Bu arada, 10 ve 15 Kilometre Koşularının da maratonla birlikte startı verildi.

Daha önce Sultanahmet Meydanı'ndan tamamlanan bu koşular, bu yıl Eminönü'ndeki İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde sona erecek.

15 Kilometre Koşusu'nda köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek koşucular, sahil yolunu izleyerek Karaköy'e varacak. Yarışmacılar, Unkapanı Köprüsü'nün altından devam ederek Balat'ta bulunan Rum Kilisesi'nden sonra, Yusuf Şücaattin Anbari Camisi önünden yapılacak dönüşle birlikte maraton güzergahından ayrılacak. Sahilden devam eden yarış, Eminönü'nde İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde tamamlanacak.

10 Kilometre Koşusu'nda ise köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak, Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek atletler, yeniden yapımı için inşaatı süren BJK İnönü Stadı, Fındıklı, Tophane, Galata Köprüsü istikametini izleyerek Eminönü'nde İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde koşuyu bitirecek.

Maraton nedeniyle 07.00-14.30 arasında atletlerin geçiş yolları trafiğe kapatıldı ve Metrobüs seferleri de bazı güzergahlarda geçici olarak durduruldu.

Organizasyonun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maraton, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın verdiği startla başladı. 

Hangi yollar kapalı?

35. Vodafone İstanbul Maratonu'nda atletlerin geçeceği yollar 07.00-14.30 saatleri arasında trafiğe kapalı olacak. Katılımcılar göğüs numaralarını gösterip, İETT, metro, deniz otobüsleri ve şehir hatları vapurlarına ücretsiz binebilecekler. Taksim Meydanı, Mecidiyeköy ve Sultanahmet Ayasofya Müzesi yanından kalkacak İETT otobüsleri başlangıç noktasına ücretsiz servis yapacak.

35. Kıtalararası Avrasya Maratonu nedeniyle yarış bitimine kadar kademeli olarak trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif yollar şu şekilde açıklandı:

Başlangıç noktası - Anadolu Yakası (kapalı)

Kısıklı Caddesinden gelip D-100 kuzey katılım, Kısıklı Caddesinden gelip D-100 güney katılım, Kuşbakışı Cadde petrol iş önü D-100 güney katılım, Mahir iz cadde D-100 güney katılım, Altunizade Köprü Üzeri D-100 güney kuzey katılım, Tophanelioğlu Caddesi Gold Bilgisayar Önü D-100 güney-kuzey katılım, Beylerbeyi katılım.

Çevreyolları (Köprü güzergahı) (kapalı)

Güney Zincirlikuyu ayrımı (Levent Ayrımı), Fenerbahçe Göztepe'den gelip TEM ayrımına katılım (Göztepe'den Gelip TEM E-5 Kuzey Ayrımı), Botanik Bahçesinden Rıdvan Dedeoğlu istikametine katılım (Çamlıca Turnikelerden Geliş Koz Yatağı Ayrımı), FSM Turnikelerden gelip 1.Çevreyolu ayrımı güneyden gelip kuzeye katılım, Mustafa Kemal Köprü altından kuzeye katılım.

Beşiktaş - Beyoğlu bölgesi (kapalı)

Balmumcu'dan D-100 Güney Katılım, Zincirlikuyu D-100 Kuzey Katılımı (Kuzeye mecburi yön yapılacaktır), Metrobüs Durakları (Beşiktaş İstikameti), ATV Önü-Hoşsohbet Sokak ve Civarı, Merkez Komutanlığı Işıklar, Opel Gerçek Önü, Sait Çiftçi Köprü Katılımı (E-5 Güney Katılım), Sabancı Lisesi Önü, Sait Çiftçi Askeri Lojman Çıkışı, Yıldız Işıklar, Mehmet Ali Bey Sokak Girişi, Yıldız Üniversitesi Önü, Akdoğan Sokak Girişi, Ressam HamdiBey Sokak, Bostancı Veli Sokak, Abbasağa Sokak, Hasfırın Sokak, SerenceBey Sokak, Ortaköy Dönüşleri, Beşiktaş Meydan, Başbakanlık Çalışma Ofisi Önü, Deniz Müzesi Çıkış, Vestel Işıklar, Palangalar Işıklar, Ortaköy Meydan, Muhakkik Sokak Girişi, Akaretler Işıklar, VIP Otel Önü (Vişneli Tekke Sokak- Otosel İnişleri), Bayıldım Alt Baş, Süzer Plaza Önü, Kadırgalar Caddesi Toprak Yol Dönüşleri, Mete Kavşağı, Taksim Şehit Muhtar Işıklar, Taksim Sıraselviler Cadde başı, Gümüş Cadde Başı ( Taksim), Gümüş Suyundan Toprak Yola İniş, Dolmabahçe Tüneli Bomonti Girişi, Dolmabahce Işıklar, Kahve Dünyası Önü (Setüstü Gelişi), Akyol Cadde Başı, Meclis-i Mebusan Yokuşu Başı, Aydilimi Pastanesi Yanı, Fındıklı Çelebi Hamamı Sokak, Kabataş Işıklar, Fındıklı Işıklar, Deniz Liman Çıkışı, Salı Pazarı ışıklar, Boğazkesen Cadde Gelişi, Boğazkesen Işıklar, Tophane Işıklar Nargileciler Çıkışı, Revani Sokak Gelişi, Kemeraltı Işıklar, Karaköy Meydan, Perşembe Pazarı Işıklar , Azapkapı'dan Tarlabaşı'na Mecburi İstikamet, Kardeşim Sokak, Kasımpaşa'dan Tarlabaşı'na Mecburi Yön (Unkapanı'na akım verilmeyecek), Perşembe Pazarından Tarlabaşı'na Mecburi Yön (Unkapanı'na akım verilmeyecek), Şişhane Meydandan Bankalar Cadde Girişi, Tarlabaşı'ndan Perşembe Pazarına Giriş, Şişhane Işıklardan Kasımpaşa'ya Mecburi Yön, Kasımpaşa'dan Unkapanı Köprü Ayrımı, Perşembe Pazarından Unkapanı Köprü Ayrımı.

Fatih - Bakırköy - Zeytinburnu güzergahı (kapalı)

Sahil Kenedy Caddesi Ataköy 1. Kısım Ayrımından (Marina Tabelasından) Sirkeci Işıklara kadar kuzey ve güney istikameti, Ragıp Gümüşpala Caddesi, Reşadiye Caddesi, Balat Yolu (Abdülezel Cad, Mürsel Paşa Cad., Ayvansaray Cad., Yavedut Cad.), Atatürk Bulvarı, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı, Sultanahmet At Meydanı, Yerebatan Caddesi, Klodfarer Caddesi, Nuru Osmaniye Caddesi, Ayasofya Meydanı, Galata ve Unkapanı Köprüleri trafiğe kapalı olacaktır.

Metrobüs seferleri geçici olarak durduruldu

Maraton nedeniyle boğaziçi köprüsü iki yönlü trafiğe kapatılacak. Metrobüs bu nedenle o güzergahta çalışmayacak. Seferler, maratonun koşulacağı Pazar günü sabah 6 buçuktan 12 buçuğa kadar Beylikdüzü-Zincirlikuyu arasında olacak.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da 3 Ekim Pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak!
  • 02.10.2021 15:34

İstanbul'da 3 Ekim Pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak!

"İstanbul'u Koşuyorum" Bakırköy etabı kapsamında yarın kentte bazı yollar trafiğ ...

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!
  • 18.07.2017 16:35

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ...

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu
  • 13.04.2017 11:13

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykozlulara metro müjdesi ve ...

Önemli çalışmalar yapıyoruz
  • 05.02.2017 16:26

Önemli çalışmalar yapıyoruz

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projelerinin temel atma törenine katılan İstanbul Büyü ...

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!
  • 24.09.2016 13:38

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs kazasının ardından a ...

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!
  • 16.04.2016 11:55

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy'den Haliç'in sonuna k ...