maritbet girişmaritbet
3. Köprü'nün isminin Yunus Emre olması isteniyor!

3. Köprü'nün isminin Yunus Emre olması isteniyor!

Alevi - Bektaşi derneklerinin iftar yemeğinde Cumhurbaşkanı Gül ile biraraya gelen Alevi kanaat önderi, “3. Köprü’nün adı Yunus Emre olarak değişsin” dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün akşam Alevi - Bektaşi derneklerinin Polat Otel Residance'da düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Yemekte konuşan Alevi kanaat önderlerinden Derviş Tur, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den, cemevlerinin yasal statüye kavuşmasını ve İstanbul Boğazı'na yapılacak üçüncü köprünün isminin Yunus Emre olarak değiştirilmesini istedi. İftar yemeğine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanısıra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de katıldı.

Yavuz Sultan Selim olmasın

İftardan önce lokma duası yapan Alevi kanaat önderlerinden Derviş Tur, temeli atılan üçüncü Boğaz Köprüsü'ne Alevi katliamlarına imza atan Yavuz Sultan Selim'in adının verildiğini anımsattı. Tur, Cumhurbaşkanı Gül'den cemevlerinin yasal statüye kavuşmasını ve İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprünün isminin Yunus Emre olarak değiştirilmesini talep etti.

Yavuz Sultan Selim ismine Alevilerin adeta “alerji” duyduğunu belirten Tur, şunları dile getirdi: “Tarihte olan savaşları, kavgaları, birtakım olumsuzlukları bugüne getirirsek, milletimiz ve memleketimiz için hayırlı olmaz. Düşmanlık yaratır, insanlarımızı birbirine düşürür. Aleviler hep birlikten yana olduğu için bunu istemiyor. Şimdi üçüncü köprü yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanı'ndan benim bütün ricam, büyük bir erdemlilik göstererek, Alevi ve Sünnileri kucaklayan, birlik ve beraberliğe işaret eden Yunus Emre ismini vermesidir.”

Gül'den Mısır mesajı

Öte yandan Cumhurbaşkanı Gül, Mısır'da darbenin ardından geçici olarak Cumhurbaşkanlığı'na getirilen Adil Mansur'a ulusal günleri nedeniyle kutlama mesajı gönderdi. Böylece Türkiye, Mısır ile ipleri koparmayacağı mesajını en üst düzeyde vermiş oldu.

Taraf

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yavuz Sultan Selim Köprüsü sisler içinde!
  • 25.04.2017 15:15

Yavuz Sultan Selim Köprüsü sisler içinde!

İstanbul'un iki yakasını 3. kez birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün sisle ...

Ünlülerden, 3. Köprü'ye özel klip!
  • 26.08.2016 19:51

Ünlülerden, 3. Köprü'ye özel klip!

Sanat dünyasının ünlü isimleri, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışını özel bi ...

Binali Yıldırım'ın 3. Köprü açılışında yaptığı konuşma!
  • 26.08.2016 19:19

Binali Yıldırım'ın 3. Köprü açılışında yaptığı konuşma!

Başbakan Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış töreninde yaptığı konuş ...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıldı!
  • 26.08.2016 17:41

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıldı!

İstanbul Boğazı'na inşa edilen dünyanın en geniş köprüsü Yavuz Sultan Selim Köpr ...

3. Köprü'de çalışmaların sonuna geliniyor!
  • 12.07.2016 10:31

3. Köprü'de çalışmaların sonuna geliniyor!

Tabliye birleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından Yavuz Sultan Selim Köp ...