maritbet girişmaritbet
3. Havalimanı'nda yüzlerce kamyon çalışıyor!

3. Havalimanı'nda yüzlerce kamyon çalışıyor!

İlk etabı 29 Ekim 2017'de açılacak olan 3. Havalimanı'nın yapımında kamyonlar trafik oluşturmuş durumda.

Yapımı devam eden ve ilk etabı 29 Ekim 2017'de açılacak olan 3. havalimanında yüzlerce kamyon, iş makinesi son sürat çalışıyor. Neredeyse başka bir aracın geçmediği yollarda hafriyat taşıyan kamyonlardan dolayı trafik bile oluşmuş durumda. Alandaki göletler doldurulurken, bir yanda da yüksek tepecikler tıraşlanıyor.

İSTANBUL'un kuzeyinde yapılan 3. havalimanında çalışmalar tam gaz devam ediyor. Havalimanı ve 3. köprünün birleşeceği yollar üzerinde bu çalışmalardan önce çok az otomobil geçiş yaparken, şimdi her yerden bir hafiyat kamyonu çıkıyor. Aldıkları hafriyat toprağını bir an önce ulaştırabilmek için son sürat giden hafriyat kamyonları 3. havalimanına yakın bölgelerde trafiğin sıkışmasına bile neden oluyor. Yoğunluk oluşmasını engellemek için için çalışan görevliler de  ‘trafik polisi' gibi ellerindeki tabelalarla kamyonların geçişlerini ayarlamaya çalışıyor.

GENİŞ YOLLAR YAPILDI

Havalimanında kamyonların göletlerin olduğu yerlere daha rahat ulaşabilmesi için ise 3-4 kamyonun yanyana rahat geçebileceği yollar bile oluşturulmuş. Birçok yerden havalimanına giriş-çıkış noktaları yapılırken, sivil araçların inşaat sahasına girmemesi için güvenlik noktaları da unutulmamış. Güvenik kontrollerinin yapıldığı alanda belli bir noktaya kadar ilerliyebiliyoruz. Deniz kenarındaki çalışmaları fotoğraflamak istiyoruz ancak 2 güvenlik aracı yolumuzu kesiyor. Çekim ve alana giriş yapma iznimiz olmadığı için giremiyoruz. İlerleyebildiğimiz yere kadar olan çalışmalar bile işin büyüklüğünü görmemize yetiyor. Yüzlerce kamyon, aldıkları yükleri boşaltıyor. İş makineleri de alandaki boşlukları düzeltiyor. Bazı tepeciklerde de tıraşlama çalışmaları da devam ediyor. 

KAMYONCULAR MEMNUN

22 milyar 152 milyon Euro'luk bedelle Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu'nun üstlendiği havalimanı inşaatının yapıldığı bölgede, gece gündüz demeden çalışan kamyoncular da hayatlarından memnun. Kısa mesafede çalıştıklarından dolayı daha rahat olduklarını söyleyen kamyoncular, “Şehiriçi trafiğine fazla girmeden işimiz yapıyoruz. Havalimanına yakın bölgelerden ya da çalışma sahasında hafriyat toprağı getiriyoruz” diyor. 

DOLGUYA 3 MİLYAR EURO

Yapımı devam eden havalimanı ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 3'üncü havalimanının takviminde bir sapma olmadığını söylemişti. İlk etap için planlanan yatırımın 5.5-6 milyar Euro olduğunu belirten Özdemir şu ifadeleri kullanmıştı: “Bunun yaklaşık yarısına yakını zemin iyileştirmesi ve altyapıya gidecek. Yani toprak, kanallar, dolgu gibi işlemlere gidecek.”

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

3. Havalimanı'na ilk inen Cumhurbaşkanı olacak!
  • 31.05.2018 10:58

3. Havalimanı'na ilk inen Cumhurbaşkanı olacak!

29 Ekim 2018 günü açılacak olan 3. Havalimanı'nın ilk konuğu Cumhurbaşkanı Recep ...

3. Havalimanı pistinde ilk deneme uçuşu 26 Şubat'ta!
  • 22.12.2017 09:39

3. Havalimanı pistinde ilk deneme uçuşu 26 Şubat'ta!

Kolin İnşaat Yönetim Kurulu ve İNTES'in Başkanı Celal Koloğlu 3. Havalimanı'ndak ...

Kanal İstanbul için 5 güzergahda çalışmalar başladı
  • 07.10.2017 09:17

Kanal İstanbul için 5 güzergahda çalışmalar başladı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul için 5 gü ...

3. Havalimanı'nda çalışmalar son sürat sürüyor
  • 20.09.2017 13:29

3. Havalimanı'nda çalışmalar son sürat sürüyor

29 Ekim 2018’de açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı’nı inşaat alanında ç ...

3. Havalimanı'nda 15 ülkeden 13 bin kişi çalışıyor!
  • 29.02.2016 13:26

3. Havalimanı'nda 15 ülkeden 13 bin kişi çalışıyor!

İlk bölümü Şubat 2018'de açılacak olan 3. Havalimanı'nda çalışmalar tüm hızıyla ...

3. Havalimanı'nda ilk bölüm Mart 2018'de bitecek!
  • 22.10.2015 16:57

3. Havalimanı'nda ilk bölüm Mart 2018'de bitecek!

Bakan Feridun Bilgin, 3.Havalimanı'nda ilk bölümün Mart 2018 tarihinde tamamlana ...