maritbet girişmaritbet
3. Havalimanı'nın adı ne olacak? Flaş açıklama!

3. Havalimanı'nın adı ne olacak? Flaş açıklama!

aberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3. Havalimanı projesine verilecek ismin Recep Tayyip Erdoğan olabileceğini ifade etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yeni havalimanının ismine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “Niye Recep Tayyip Erdoğan olmasın? Son 16 yılda Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak yaptıklarına, ondan önce yaklaşık 8 yıl İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dahil yaptıklarına bakarsanız, niye olmasın? Elbette ki takdir Sayın Cumhurbaşkanımızın. Karar merci o” diye konuştu.

1.5 MİLYON İSTİHDAM

Arslan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağının, önceki gün İstanbul Yeni Havalimanı'na indiğini, bunun tarihi bir an olduğunu aktararak, bu havalimanının hem Türkiye hem de dünya için farklı anlamlar taşıdığını bildirdi. Türkiye'nin en büyük fabrikaları, sanayi devlerinden birinin Tüpraş olduğuna dikkati çeken Arslan, “Şu anda İstanbul Yeni Havalimanı'nda 35-36 bin kişi çalışıyor. Bittiğinde başlangıçta 100 bin kişi çalıştıracak, Tüpraş'ın 20 katı. 2023'e geldiğimizde diğer fazlar devreye girdiğinde 225 bin kişi çalışacak, Tüpraş'ın tam 45 katı. Dolaylı olarak etkilediği, hizmet aldığı kesimleri sayarsanız yaklaşık 1,5 milyon kişiye istihdam sağlayacak. Dünyanın niye 3. havalimanından rahatsız olduğunun en iyi göstergesi” diye konuştu.

Dünya havacılığının ağırlık merkezinin Avrupa'nın batısından doğuya doğru kaydığına dikkati çeken Arslan, Çin ve Hindistan'ın gelişimine bağlı olarak artık dünya havacılığının ağırlık merkezinin Türkiye'nin bulunduğu nokta olduğunu söyledi. Arslan, bu durumun da havalimanının ne kadar isabetli bir kararla yapıldığını gösterdiğine işaret ederek, şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın 10 yıl önce yerini araştırıp, dünyaya hizmet edecek havalimanı yapılması talimatı ile başladık. İyi ki o gün başlamışız, bugün başlasak geç kalınmış olurdu. Başlangıçta 90 milyon, sonraki etaplarda 150 milyon, gerektiğinde 200 milyon yolcuya hizmet verecek.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

3. Havalimanı'nın adı ne olacak? Flaş açıklama!
  • 23.06.2018 09:48

3. Havalimanı'nın adı ne olacak? Flaş açıklama!

aberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3. Havalimanı projesine verilecek ismin Recep Tay ...

3. havalimanının ismi ne olacak?
  • 07.06.2014 17:47

3. havalimanının ismi ne olacak?

3. havalimanının ne zaman açılacağı da açıklandı: 29 Ekim 2017 ...