maritbet girişmaritbet
3 bin 300 konut kendi elektriğini üretecek!

3 bin 300 konut kendi elektriğini üretecek!

Baymak ile Şekerbank işbirliğinde gerçekleştirilecek projeyle konut veya işyerleri, güneş enerjisini elektriğe çevirecek.

Şekerbank ve Baymak, 2017 yılının sonuna kadar 30 MW'lık güneş enerjisi üretecek bir sistem hedefliyor. Bu da 3 kentin yıllık elektrik tüketimine bedel.

Enerji verimliliği yatırımlarını yaygınlaştırmak amacıyla geliştirdiği 'EKOkredi'yle bugüne kadar 69 bini aşkın kişiyi enerji tasarrufuyla tanıştıran Şekerbank ve Baymak işbirliğiyle, konut ya da işyerleri, güneş enerjisinden elektrik üretecek. İşbirliği kapsamında, 2017 sonuna kadar 50 milyon TL finansman desteği sağlanması ve orta büyüklükteki 3 kentin yıllık elektrik tüketimine tekabül eden 30 megavatlık güneş enerjisi üretecek sistemin kurulumu hedefleniyor. Baymak'ın 6 yıl gibi kısa bir sürede elektrik faturalarını sonlandıracak teknolojik altyapıya sahip güneş panelleri kurulumu için Şekerbank'ın masrafsız olarak sunduğu EKOkredi ürünüyle 60 aya varan vade ve yüzde 1'in altındaki faizlerden faydalanmak mümkün olacak.  

50 MİLYON TL'LİK FİNANSMAN 

Şekerbank Perakende Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, konuyla ilgili şunları söyledi: "Türkiye genelindeki 300'ü aşkın şubemiz ve 1.000'e yakın Baymak bayisiyle 2017 yılına kadar 3 bin 300 konut ve işyerini enerji sistemleriyle tanıştırmayı, 50 milyon TL finansman sağlamayı ve 30 MW'lik güneş enerjisi sistemi kurulumu hedefliyoruz" derken Baymak Genel Müdürü Ender Çolak da, "3 kW'lık sistemi evine kuran bir aile, kalan 24 yıl boyunca bedava elektrik kullanacak ve tüketiminden artanı devlete satabilecektir" diye konuştu.

Akşam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

3 bin 300 konut kendi elektriğini üretecek!
  • 06.08.2015 12:07

3 bin 300 konut kendi elektriğini üretecek!

Baymak ile Şekerbank işbirliğinde gerçekleştirilecek projeyle konut veya işyerle ...