maritbet girişmaritbet
2018, çılgın projelerin yılı olacak!

2018, çılgın projelerin yılı olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul, 3 Katlı İstanbul Tüneli ve 3. Havalimanı için 2018 yılını işaret etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2018 yılının ulaştırmada çılgın projelerin dönemi olacağını söyledi. Yeni Havalimanı'nın yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağını söyleyen Bakan Arslan, Kanal İstanbul ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin de yıl içinde ihalesinin yapılacağını anlattı.

İLK ÇEYREKTE İHALE

Sabah'a açıklamalarda bulunan Arslan, Kanal İstanbul'la ilgili seçilen proje alanı üzerinde detaylı modelleme ve saha etüdü çalışmaları da yapıldıktan sonra nihai şeklin verileceğini belirterek, "Yap-İşlet-Devret gibi modeller çerçevesinde alternatif finans modelleri de çalışılıyor. 2018 yılının ilk çeyreğinde mühendislik ilk yarısında ise finans modelleri de dahil olmak üzere etüt proje çalışmaları tamamlanarak, projenin yapım ihalesine çıkmayı planlıyoruz" diye konuştu.

MODERN İPEK YOLU

2018'de demiryollarında hizmet sunan özel sektör işletmecilerinin de sayısının artacağını dile getiren Arslan, "Modern İpek Yolu'nun en önemli halkalarından biri olan Bakü-Tiflis- Kars demiryolu hattında da yük taşımacılığının yanı sıra yolcu taşıması da yapacağız. 2018 yılı içerisinde BTK Demiryolu Hattı'nda taşınan yük miktarını da artıracağız" dedi.

 Atatürk Havalimanı yerine AVM ve konut yapılmayacak

Bugün 55 aktif havalimanı olduğunu, dünya yolcu sırlamasında ilk 8 arasına girildiğini anlatan Arslan, şöyle konuştu: "Avrupa'da ilk üçteyiz. 2018'de havayolu ile seyahat eden yolcu sayısının 205 milyona ulaşmasını hedefliyoruz. Bu kapsamda yeni havalimanları yapımına devam edeceğiz. İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk etabı 29 Ekim 2018'de açılacak. Rize-Artvin Havalimanı'nın yapımı devam ediyor. Karaman, Yozgat, Bayburt-Gümüşhane ve Tokat Yeni havalimanlarının yapım çalışmalarına başlanacak."

KANAL İSTANBUL'DA ÇED SÜRECİ

Kanal İstanbul güzergâhı için alternatif koridorların belirlendiğini kaydeden Arslan, "Seçilen proje alanı üzerinde detaylı geoteknik, hidrolik modelleme vb. saha etüdü çalışmaları da yapıldıktan sonra nihai şekli verilecek. Söz konusu bu alan içerisinde Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) çalışmalarının ön hazırlıkları sürdürülüyor. Bu hususta, kanal aksı ve genişliği; seçilen bu alan içerisinde kalmakta olup, kanal güzergâhı ve kesiti etüt proje çalışmaları sonucunda kesinleşecek. Etüt proje kapsamında, projenin gerçekleştirilebilmesi için finans modellerine de çalışılıyor. Alternatif modellere de bakılıyor."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kanal İstanbul'un temeli 26 Haziran'da atılıyor!
  • 09.06.2021 12:26

Kanal İstanbul'un temeli 26 Haziran'da atılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek Kanal İstan ...

''Kanal İstanbul, Boğaz'ı kurtarma projesidir''
  • 01.05.2021 17:42

''Kanal İstanbul, Boğaz'ı kurtarma projesidir''

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesinin ''Cazibe Merke ...

Kanal İstanbul için özel kanun geliyor!
  • 07.04.2018 10:46

Kanal İstanbul için özel kanun geliyor!

2018 yılının ikinci yarısında ihaleye çıkacak olan Kanal İstanbul'da yapılacakla ...

2018, çılgın projelerin yılı olacak!
  • 01.01.2018 09:50

2018, çılgın projelerin yılı olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul, 3 Katlı ...

Kanal İstanbul'un temeli 2018'in başında atılacak!
  • 24.12.2017 14:20

Kanal İstanbul'un temeli 2018'in başında atılacak!

Kanal İstanbul projesinde geri sayım başladı, dev yatırımda temellerin 2018 yılı ...

Kanal İstanbul için görüşmeler resmen başladı!
  • 15.10.2017 14:25

Kanal İstanbul için görüşmeler resmen başladı!

Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'ın başlaması için tarih verdiği Kanal İstanbul ...