maritbet girişmaritbet
2000 yıllık Roma Hamamı turizme kazandırılıyor

2000 yıllık Roma Hamamı turizme kazandırılıyor

Yozgat'ta bulunan Roma Hamamı'nın turizme kazandırılması hedefleniyor. Turistler, binlerce yıllık yapının bulunduğu bölgede konaklama imkanı bulacak.

Roma Hamamı sadece Sarıkaya ve Yozgat'ın tanıtımı açısından değil, ülkenin yurt dışına tanıtımı açısından da büyük bir öneme sahip. Bu nedenle Roma Hamamı'nda restorasyon çalışmaları başlatıldı.

Yozgat Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Sarıkaya Belediyesi işbirliğinde Roma Hamamı etrafında, 2010 yılında başlatılan kazı çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Sarıkaya ilçesinde bulunan tarihi Roma Hamamı etrafında başlayan bina yıkım çalışmalarını anlattı:

"O dönemde yapılan çalışmalar neticesinde hamamın sütunları ve yarı olimpik havuzu gün yüzüne çıkarıldı. Bu tarihi yapının etrafını kazdıkça yer altından tarih fışkırıyor. Daha önceki yıllarda buralara binalar, iş yerleri, apartmanlar yapılmış. Bu yapıları kamulaştırdık ve yıkımıma başladık. Yıkımlar tamamlandıktan sonra kazı çalışmalarına devam edilecek. İnanıyoruz ki bu tarihi yapı çok geniş bir alana yayılıyor."

Biri İngiltere'de biri Yozgat'ta

Yurtnaç, Roma Hamamı'nın dünyada sadece iki yerde olduğunu söylüyor.

"Dünya üzerinde ayakta kalabilen ve 2 bin yıldır sıcak suyu akan iki yapıdan biri İngiltere'de diğeri ise Yozgat'ta. Türkiye'de eşi benzeri olmayan ve 2 bin yıldır ayakta kalabilen bu nadide tarihi gün yüzüne çıkarıp hem Yozgat hem ülke ekonomisine hem de turizme kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Havaalanı ve hızlı trenle birlikte Yozgat'a ulaşım daha rahat olacağı gibi ilimizin tarihi ve turistik yerlerini görmeye gelecek olan turistler içinde büyük kolaylık sağlayacaktır."

Tarihi belgeleri içeren bir yol haritası oluşturuldu. Amaç ise bölgeye turist çekebilmek. 5 yıldızlı, 200-250 yataklı bir otel yapılacak ve bölgeye giden turistlerin konaklaması sağlanacak. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

2000 yıllık Roma Hamamı turizme kazandırılıyor
  • 14.04.2018 17:25

2000 yıllık Roma Hamamı turizme kazandırılıyor

Yozgat'ta bulunan Roma Hamamı'nın turizme kazandırılması hedefleniyor. Turistler ...

Kırşehir'de kayıp şehir bulundu!
  • 18.05.2012 09:32

Kırşehir'de kayıp şehir bulundu!

Çiçekdağı'nda 2.yüzyıla ait Roma hamamı bulundu. Defineciler kazdı, muhtar ihbar ...