maritbet girişmaritbet
2. Karayolları, Köprüler fuarı düzenlendi!

2. Karayolları, Köprüler fuarı düzenlendi!

160 firmanın katıldığı 2. Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı 7 bini aşkın ziyaretçiyle gerçekleşti.

İlki 2016 Mayıs ayında düzenlenen ve çok sayıda iş birliğine ortam sağlayan 2. Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı bu sene de Mega Projelere imza atan sektör kahramanlarını kamuoyu ile buluşturdu.
2. Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı,  karayolu ulaştırma sektörüne hizmet eden ulusal ve uluslararası proje, müşavir ve müteahhit firmaları ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan uzman mühendisleri, üniversitelerden akademisyenleri, makine, malzeme ve ekipman sağlayan üreticileri, imalatçıları ve tedarikçileri ağırladı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı himayelerinde gerçekleşen fuara, bu yıl 160 firma ve yedi bini aşkın ziyaretçi katıldı. Toplamda 25 adet çalıştayın gerçekleştirildiği fuarda sektör kahramanlarını kamuoyu ile buluştu.

14 yılda 340 milyar yatırım

2. Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı açılışında konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan; 14 yılda ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanında 340 milyar liralık yatırım yaptıklarını bildirdi. Türkiye'nin son 14 yılda çok mesafe aldığını belirten Arslan, 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yolu 25 bin 350 kilometreye çıkardıklarını ve bu rakamın her gün arttığını kaydetti. Sıcak asfaltı çok önemsediklerinin altını çizen Arslan, 8 bin kilometrelik sıcak asfaltı 21 bin 500 kilometrenin üstüne çıkardıklarını söyledi.

Bu yıl ikincisini düzenlenen  Karayolları Tüneller ve Köprüler İhtisas Fuarı'mızın açılışı 24 Mayıs tarihinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yapıldı. Fuar aynı zamanda bir çok VIP konuğa da ev sahipliği yaptı. Fuarın ikinci gününde  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu fuarı ziyaret ederek tünelcilik konusunda katılımcı firmalar ile görüştü. Fuarın son gününde ise TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ziyarette bulunarak yetkili firmalar ve fuar katılımcıları ile bir araya geldi. 

Yatırımlar toplamı 2016 itibariyle 161 milyar USD

Karayolu Mega Projelerinin mali büyüklüğünün 130 ülkenin milli gelirini geride bıraktığını ve Türkiye'nin dört bir yanında hayata geçirilen ulaştırma projelerine yenilerinin ekleneceğini belirten MCI Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Tümer sektörün 2016 yılı itibariyle yatırım tutarının 161 milyar USD olduğunu belirtti. Tümer; ‘Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı'nda yol ekipmanları ve teknolojilerini  sergiledik, yeni projeler için taraflara işbirliği ortamı sağladık ve önümüzdeki yıl üçüncüsü düzenlemeyi planladığımız fuarda bu etkileşimin katlanarak artmasını bekliyoruz.''dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

2. Karayolları, Köprüler fuarı düzenlendi!
  • 26.05.2017 14:49

2. Karayolları, Köprüler fuarı düzenlendi!

160 firmanın katıldığı 2. Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı 7 bini ...

Köprü ve viyadük projelerinde Doka tecrübesi!
  • 24.05.2017 15:06

Köprü ve viyadük projelerinde Doka tecrübesi!

2. Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı'na katılan Doka, köprüler ve ...

Bakan Arslan'dan İzmir'e köprü ve tüp geçit müjdesi!
  • 24.05.2017 14:53

Bakan Arslan'dan İzmir'e köprü ve tüp geçit müjdesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2. Karayolları, Köprüle ...

Mega projeler, Köprüler ve Tüneller Fuarı'nda buluşacak
  • 26.12.2016 09:22

Mega projeler, Köprüler ve Tüneller Fuarı'nda buluşacak

II. Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, 2017 Mayıs ayında Ankara'da ...