maritbet girişmaritbet
‘2. el oto almanın tam zamanı’

‘2. el oto almanın tam zamanı’

İstanbul Park Oto Pazarı Satış ve Pazarlama Direktörü Cevat Kabataş: Şu anda 2. el oto almanın tam zamanı.

İstanbul Park Oto Pazarı Satış ve Pazarlama Direktörü Cevat Kabataş, "Özellikle kurların yükselmesi sıfır araçların fiyatlarını çok yükseltti. Dolayısıyla vatandaş mecburen ikinci ele yöneldi. Şu anda 2. el oto almanın tam zamanı" dedi. Kabataş, yaptığı yazılı açıklamada, TÜİK verilerine göre ikinci el otomobil pazarında 2015'in 7 ayındaki büyümenin bir önceki yıla göre yüzde 20,4 olduğunu, sıfır otomobillerdeki büyümenin ise daha çok filo satışlarından kaynaklandığını kaydetti. Bireysel (perakende) sıfır araç satışlarında ciddi bir düşüş bulunduğuna dikkati çeken Kabataş, "Ana bayilerin bile ağırlıklı satışları 2. el araçlar. Özellikle otomobil almayı veya değiştirmeyi düşünenler için 2. elde çok uygun bir döneme girdik. Sıfır araçlarda birkaç aydır devam eden fiyat artışları bir süre sonra ister istemez ikinci el fiyatlarına da yansıyacak. Vatandaşların bu alım fırsatını kaçırmamaları tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

KURDAKİ YÜKSELİŞ SIFIR ARAÇ FİYATLARINA YANSIDI

 İstanbul Park Oto Pazarı'nın (İPOP) 9 Eylül'de kapılarını ziyaretçilerine açtığını ve o günden bu yana sektörün üzerinde satış gerçekleştirdiğini vurgulayan Kabataş, kurdaki yükselişin sıfır araç fiyatlarına yansıması nedeniyle beklentileri ve hedefleri üzerinde bir satış grafiği çizdiklerini aktardı.

‘HEDEFİMİZİN ÜZERİNE ÇIKTIK'

Kabataş, tüketicilerin 2. el araçlara büyük ilgisi olduğuna işaret ederek şunları kaydetti: "Tüketicinin tek kaygısı aldıkları araçların güvenli olup olmadığı ya da satıcının sözlerinde durup durmadığıydı. Ancak burada verilen ekspertiz ve değişim garantisi sayesinde vatandaş gönül rahatlığıyla aracını alıyor. Açıldığımızdan beri pazarımıza büyük ilgi var. Hedeflerimizin yüzde 70'in üzerine çıktık. Ekim ayı itibarıyla günlük araç satışları her geçen gün artıyor. Tüketici 2. el araçların fiyatlarının şu anda çok uygun olduğunu ancak yakın bir zaman içerisinde sıfır araç fiyatlarına endeksli olarak yükselişe geçeceğini görüyor. Dolayısıyla şu anki uygun fiyat avantajını kaçırmak istemiyor. Satışlarımızdaki artışta bu durumunda büyük etkisi var."

 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Seçim sonuçları 2. el araç satışlarını uçurdu!
  • 11.11.2015 13:37

Seçim sonuçları 2. el araç satışlarını uçurdu!

1 Kasım seçimlerinin ardından hareketlenen ekonomi piyasaları 2. el oto pazarınd ...

‘2. el oto almanın tam zamanı’
  • 11.10.2015 13:43

‘2. el oto almanın tam zamanı’

İstanbul Park Oto Pazarı Satış ve Pazarlama Direktörü Cevat Kabataş: Şu anda 2. ...

İstanbul Park artık oto pazarı oldu!
  • 02.09.2015 15:04

İstanbul Park artık oto pazarı oldu!

İstanbul Park Oto Pazarı (İPOP) 9 Eylül’de kapılarını açıyor. İlk güne özel yüzd ...