maritbet girişmaritbet
180 yıllık köprü kalkıyor, trafik deniz altına iniyor!

180 yıllık köprü kalkıyor, trafik deniz altına iniyor!

İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın 'ustalık eserim' dediği Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi' yarın ihaleye çıkıyor.

Projeyle Haliç'in iki yakası denizin altından bağlanacak. 1836'da yapılan Unkapanı Köprüsü de kaldırılacak.

İstanbul'da Haliç'in iki yakası arasındaki trafiği denizin altından tünelle sağlayacak olan Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi ile Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt, Başakşehir-Kayaşehir, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli ve Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan gibi pek çok güzergahta metro yapımına ilişkin ihaleler sezonu başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın daha önce 'ustalık eserim' diye nitelendirdiği 'Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi' de hayata geçiriliyor.

İki yıldan erken bitecek 

Yer tesliminden sonra 700 günde tamamlanması planlanan Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli yapım işi, 11 Temmuz'da ihaleye çıkacak. Projeyle Haliç'in iki yakası arasındaki trafik denizin altından tünelle sağlanacak. Tünelin bir ayağı Kasımpaşa'da, bir ayağı ise Unkapanı'nda olacak. Çift yönlü olarak trafiğin akacağı tünelin çıkış noktaları döner kavşaklarla alternatif yollara bağlanacak. Projeyle 1836 yılında inşa edilen Unkapanı Köprüsü'nün de kaldırılması planlanıyor.

16.3 MİLYAR TL YATIRIM

İstanbul'un ulaşım yükünü çeken toplu taşıma araçlarının başında gelen metro, 2015'te raylı sistemlerde İstanbulluların ağırlıklı tercihi olarak öne çıktı. Yatırımların büyük bir bölümünü ulaşıma ayıran İBB metroya öncelik verecek. İstanbul'a 12 yılda 98 milyar liralık yatırım yapan İBB'nin 2016 yılında da 16,3 milyar liralık yatırım bütçesi bulunuyor. 145 kilometre raylı sisteme ulaşılan İstanbul'da, 76 kilometre metro inşaatı da devam ediyor. 

Kabataş da 28 Temmuz'da 

ÖTE yandan 'Kabataş Meydan Düzenlemesi Transfer Merkezi ile İskelelerin Yenilenmesi İnşaatı' 28 Temmuz'da başlıyor. Kabataş Meydanı'nda raylı sistem, deniz ve karayolu ulaşımı entegre oluyor. Proje kapsamında, 83 bin metrekarelik bir alanda yayalaştırılmış yeni bir meydan düzenlemesi yapılıyor. Vapur, deniz otobüsü ve motor iskeleleri yenileniyor. 

6 YENİ METRO HATTI GELİYOR

İBB, temmuz ve ağustosta 6 metro hattına ilişkin ihale gerçekleştirecek. Kirazlı-Halkalı metrosu inşaat ve elektromekanik işleri, otopark ve depo alanı inşası ihalesi 9 Ağustos'ta düzenlenecek. Başakşehir-Kayaşehir metro hattı 4 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor. Çekmeköy–Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu ile Sarıgazi (Hastane)-Taşdelen-Yenidoğan Metrosu İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri yapım işi de 5 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor. 

Esenyurt için de ihaleye çıkılıyor

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metrosuna ilişkin ihale de 10 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. Yaklaşık 13 kilometre uzunluğundaki hatta, 11 istasyon bulunacak. Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattına ilişkin ihalenin de detayları belli oldu. İstanbul'un Bağcılar, Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir ve Esenyurt ilçelerini etkileyecek olan hattın ihalesi 11 Ağustos'ta yapılacak. Kaynarca-Pendik-Tuzla metro hattına ilişkin ihale de 8 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOGG Türkiye'de ödenmiş sermayesi en yüksek otomotiv şirketi oldu
  • 04.06.2021 16:21

TOGG Türkiye'de ödenmiş sermayesi en yüksek otomotiv şirketi oldu

TOGG, ödenmiş sermayesini 996 milyon 774 bin TL’ye çıkararak Türkiye'de ödenmiş ...

SunExpress, bu yaz Avrupa uçuş ağını genişletiyor
  • 25.05.2021 11:27

SunExpress, bu yaz Avrupa uçuş ağını genişletiyor

SunExpress, 2021 yaz sezonunda Anadolu şehirleri ile Avrupa arasındaki uçuş ağın ...

Kirazlı-Halkalı metrosunun açılış tarihi belli oldu!
  • 13.11.2017 16:44

Kirazlı-Halkalı metrosunun açılış tarihi belli oldu!

İBB tarafından hayata geçirilen Kirazlı-Halkalı metrosunun 2020 yılında hizmete ...

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro çalışmaları başladı
  • 12.08.2017 11:30

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro çalışmaları başladı

Anadolu Yakası'nda yapımı devam eden Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu'nun Gözte ...

Unkapanı yerine Haliç Sualtı Karayolu Tüneli geliyor!
  • 22.04.2017 09:29

Unkapanı yerine Haliç Sualtı Karayolu Tüneli geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Topbaş, Atatürk Köprüsü (Unkapanı)'nü ...