maritbet girişmaritbet
18. Avrasya Ekonomi Zirvesi sona erdi!

18. Avrasya Ekonomi Zirvesi sona erdi!

Marmara Grubu Vakfı’nın, İstanbul WOW Otel'de gerçekleştirdiği 18. Avrasya Ekonomi Zirvesi sona erdi.

18. Avrasya Ekonomi Zirvesi'ne 3 Cumhurbaşkanı, 1 Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın yanı sıra 13 de Eski Cumhurbaşkanı katıldı. Zirve'nin açılış konuşmasını yapan Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Dr. Akan Suver, “Avrasya Ekonomi Zirveleri bugün, dünyada kabul gören ve Türkiye'nin aydınlık yüzü diye adlandırılan bir toplantılar zinciridir.” diye konuştu.

18 yıldır aralıksız olarak devam eden Avrasya Ekonomi Zirvesi, İstanbul WOW Hotel İstanbul'da gerçekleştirildi. “Finans”, “Telekomünikasyon”, “Bilişim”, “Enerji”, “Ulaştırma ve Lojistik”, “Bir Ekonomi Köprüsü: İpekyolu”, “Ekonomi-Demokrasi İlişkisi-Toplumsal Eşitsizlik”, “Barışa Giden Yol-İnsanlık Nereye Gidiyor?” konularının ele alındığı zirveye Karadağ, Makedonya ve Bosna Hersek Cumhurbaşkanı seviyesinde katılırken, Azerbaycan da Cumhurbaşkanı Yardımcısı'yla temsil edildi.

 Avrupa, Asya ve Afrika ülkelerinden milletvekili, akademisyen, üst düzey bürokrat, kamu ve özel sektör temsilcilerinin katıldığı zirvede açılış konuşmasını yapan Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Dr. Akan Suver, “Avrasya Ekonomi Zirveleri bugün, dünyada kabul gören ve Türkiye'nin aydınlık yüzü diye adlandırılan bir toplantılar zinciridir. 18 yıldır aralıksız olarak tertiplediğimiz Avrasya Ekonomi Zirveleri bir barış projesidir. Bir refahı bölüşme idealidir. Ve her şeyin ötesinde, insanlığın bir arada tahammül ve diyalog çerçevesinde yaşaması felsefesidir. Bu felsefede elbette sosyal ve siyasal boyutuyla ekonomi vardır; enerji vardır.” diye konuştu.

Dr. Suver konuşmasına şu sözerle devam etti: “Bu arada önemle açıklamak isterim ki; consultatif statüde üyesi olduğumuz Birleşmiş Milletler'in 2000 yılında 55. Genel Kurulu'nda ortaya konan “Bin Yıllık Kalkınma Hedefleri”nin ilk on beş yıllık döneminin değerlendirme fazında bulunmaktayız. Alıp başını giden dünyada, ekonominin, enerjinin önemi kadar sosyal konuların da inanılmaz bir boyutunun olduğu da bir gerçektir. Bizler Marmara Grubu Vakfı'nı oluşturan bireyler, istişari üyesi olmaktan gurur duyduğumuz BM'nin milenyum hedeflerinin ikinci on beş yılında söz sahibi olabilmenin heyecanı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her on beş yılda bir yeniden belirlenecek gündemle ilgili Marmara Grubu Vakfı'nın çalışmaları da sürmektedir. Bu yeniden belirlenecek gündemin üç boyutu olacaktır. Bunlar ekonomik, sosyal, çevresel boyutlar olarak tespit edilmiştir.”

40 Ülkeden Devlet ve Din Adamı Bir Araya Geldi

İki gün süren 18. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nde Azerbaycan Endüstri ve Enerji Bakanı  Natık ALIYEV, Afganistan Ekonomi Bakanı  Hukum Khan HABIBI, Karadağ Başbakan Yardımcısı Vujica LAZOVIC'in yanı sıra, Karadağ Cumhurbaşkanı  Filip VUJANOVIC ,  Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge IVANOV, Ekümenik Patrik Patrik BARTHOLOMEOS, Karadağ Bilim Bakanı Sanja VLAHOVIC, Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı Mihail FORMUZAL, oturumlarda konuşmacı olarak söz alan isimler arasındaydı.

9 Nisan'da sona eren 18. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nde on yılını idrak eden üyelere de onur madalyası verildi. Geçen yıl gerçekleştirilen 17. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nde 50'yi aşkın ülke yer almıştı. Balkan ülkeleri cumhurbaşkanı, başbakan seviyesinde temsil edilmiş, Avrupa, Asya ve Afrika ülkelerinden milletvekili, akademisyen, üst düzey bürokrat, kamu ve özel sektör temsilcileri zirveye katılmıştı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

18. Avrasya Ekonomi Zirvesi sona erdi!
  • 10.04.2015 12:35

18. Avrasya Ekonomi Zirvesi sona erdi!

Marmara Grubu Vakfı’nın, İstanbul WOW Otel'de gerçekleştirdiği 18. Avrasya Ekono ...