maritbet girişmaritbet
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde sektör tek yürek!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde sektör tek yürek!

Gayrimenkul sektörünün patronları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne özel Emlaktasondakika.com’a açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin dönüm noktalarından 15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişimi sonrası tüm ülke başarılı bir sınav verdi. Demokrasimizi hedef alan karanlık saldırıya karşı tüm Türkiye ortak bir tutum sergiledi. Türkiye, 15 Temmuz'da önemli bir mücadele ve tavır gösterdi.

15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişimini güçlü milli irade ile bertaraf etmemizin ikinci yıldönümünde de gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. 

Süleyman Çetinsaya-Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı 

"Yakın zamanda ülke olarak hem yabancı hem de yerli sermayenin yatırımlarda frene bastığı, belirsizliklerin yüksek olduğu bir dönemden geçtik.  Gezi olaylarında ve hain darbe girişiminde ülkemizin istikrarı hedef alındı. Milletimiz, her iki olayda da dik duruş sergileyerek devletine, ülkesine, bayrağına ve ekonomisine sahip çıktı. Bugün geriye dönüp baktığımızda 15 Temmuz bizlere; milli birliğimizi, kenetlenişimizi, mücadele azmimizi, ekonomimizdeki sağlamlığı gözler önüne seriyor. Artaş Grubu olarak o dönemde bizde ülkemizin rekabet gücünü ve büyüme potansiyelini iyileştirmek, ekonomideki ivme kaybını telafi etmek üzere gayrimenkul sektöründe atılacak tüm adımları ülkemizin geleceğine yatırım olarak gördük. Bu sebeple ekonomik büyümeye destek olmak ve gayrimenkul sektörüne hız kazandırmak amacıyla yapılan bütün kampanyalarda yer aldık. 
2016 yılında yaşadıklarımızın bugüne yansıması şüphesiz ki; Türk milletinin gücünün ve Türkiye'nin istikrarının çok büyük bir ispatıdır. Milletimizin kararlılığı ve inancı da bize gösteriyor ki; ülkemizde bir daha böylesine hain saldırılara fırsat vermeyecektir. Buradan vatan ve bayrak sevdalısı 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Böylesine büyük bir darbe girişimini atlatmamıza rağmen ekonomimiz büyümesini sürdürdü ve birçok alanda rekorlara imza attı. Her türlü olumsuzluğa karşı dik ve inançlı duruş sergileyen milletimizin ülkemizin yarınlarına olan güveni tam. 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Milletvekili Genel Seçimlerinde millet iradesi sandığa istikrar olarak yansıdı. Ortaya çıkan tablonun ülkemizin ve milletimizin refahı yönünde olumlu bir sonuç olduğu kanaatindeyim. 

Artık Türkiye'de yeni bir dönem başlıyor. Bu dönemde Türkiye'nin önünü hem ekonomik, hem de stratejik atılımlar anlamında çok açık görüyorum. Bugünden sonra Türkiye'nin yükselişi güçlü ekonomisi ve alt yapısıyla çok daha hızlı olacaktır. Ülkemiz, ekonominin tüm aksları ve lokomotif konumundaki inşaat sektörü ile 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyecektir."

Bahattin Uçar-Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı 

"Ülke ve toplum tarihimiz açısından bir milat olan 15 Temmuz'da “Milli İrade” darbeci hainleri durdurarak bir destan yazdı. Geçmişte ülkemizin istikrarına, milletimizin özgürlüğüne yapılan taarruzlara karşı halkımız hep dik durdu. Bizi yakından takip eden dünya ekonomistlerinin beklediğinin ve dile getirdiğinin aksine ülkemiz güçlü duruşunu hep korudu. Geçmişte yaşadığımız yalnızca bir 15 Temmuz gecesi olmadı. Öncesinde ve devamında gelen saldıralar birçok alanda etkisini gösterdi. Fakat tüm yaşatılmak istenenlerin aksine ekonomimiz ve ülkemizin lokomotifi konumundaki inşaat sektörü istikrarını sürdürdü. Bu anlamda biz de yatırımlarımıza ara vermeden devam ettik. Invest Grubu olarak faaliyet gösterdiğimiz tüm sektörlerde istihdama katkı sağladık. Elimizden geldiğince, tüm imkânlarımızla halkımızın ve devletimizin yanında olduk. Geçirdiğimiz son iki yıllık dönem şüphesiz ki zordu. Ancak karanlığa hiç düşmedik. Bu vesileyle, o gece vatan için göğsünü siper eden ve büyük kahramanlık gösteren 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.
Bugün olduğu gibi yarın da önümüz aydınlık. Buna tüm kalbimizle inanıyoruz. 24 Haziran seçimleri sonrasındaki yeni dönemde yerli sanayi ve kalkınma hamleleriyle ithal eden değil ihraç eden ülke konumuyla kabına sığmayan, durdurulamayan bir Türkiye'nin ekonomi alanında dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olacağına inanıyorum. Atılan bu adımla birlikte süre gelen istikrarımız güçlenecek, ekonomik performansımız artarak devam edecektir. Bizler de Invest Grubu olarak yeni projelerle yatırımlarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz."

Yüksel  Akgül-Irmak Group Vadişehir Yönetim Kurulu Başkanı 

"15 Temmuz direnişimizin ikinci yıldönümünde, hain darbe girişimini bir kez daha lanetliyoruz. 15 Temmuz gecesi gösterdikleri kahramanlıkla adlarını tarihe yazdıran şehitlerimizi rahmetle, canlarını ortaya koyan gazilerimizi minnetle anıyoruz. Tüm yaşatılmak istenenlerin aksine ekonomimiz ve ülkemizin lokomotifi konumundaki inşaat sektörü istikrarını sürdürdü. Ülkemiz birlik ve beraberlik adına çok başarılı bir sınavdan geçti. 15 Temmuz, tüm zorlukları birlik ve beraberlikle aşacağımızı gösterdi”

Ertuğrul Yavuz Pala-Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı 

"Darbe girişimi sonrası yaşanan en önemli şey sistem değişimi oldu. Bu sistem bürokrasinin daha hızlı ilerlemesini sağlayacak. Sektöre vurduğu bir darbe var. Sadece sisteme yapılan bir darbe değildi. Türkiye yavaş yavaş bu sarsıntıyı atlatıyor. Bu büyük badireyi Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında omuz omuza vererek çok kısa sürede atlattık. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz."

İsmet Yıldırım-Kiptaş Genel Müdürü 

"Hain darbe girişimi Türkiye'nin safralarını atmalarına neden oldu. Böyle bir şey olmasa bunların yüzleri ortaya çıkmayacaktı. Şuna inanıyorum ki Türk halkı bu badirelerin üstesinden birlik ve beraberlik içerisinde gelecek. Ekonomik göstergeler iyi görünüyor. Sektör bazen durağan da olsa inşaat sektörü özellikle büyük şehirlerde dönüşüm projeleri ile çok ciddi katkı sağlayacak. Sektör önümüzdeki dönemlerde de ivme kazanacaktır." 

Aziz Yeniay-24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı 

"Sektörün ötesinde Türk vatandaşı olarak 15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti için bir milattır. İnanıyorum ki bizden sonraki nesiller 15 Temmuz sürecini çok iyi okuyacak ve yoluna devam edecek. İşgal girişimi idi. İç savaş başlangıcı idi. 15 Temmuz 2. Kurtuluş Savaşı'dır. Sonuçları itibar ile çok bedeller ödedik. Cumhurbaşkanımız ve Türk milleti basiretli ve ferasetli duruşu ile canı pahasına, hain darbe girişimini geride bıraktı. Bu millet büyük badireyi geride bıraktı. Bizim açımızdan ibretle ve nefretle anılacak."

İlhan Erdal-MÜSİAD Ankara Başkanı ve DEİK Türkiye – Endonezya İş Konseyi Başkanı 

MÜSİAD Ankara Başkanı ve DEİK Türkiye – Endonezya İş Konseyi Başkanı İlhan Erdal, 15 Temmuz FETÖ Hain Darbe Girişimi'nin 2. yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne ilişkin bir açıklama yaptı. Erdal, yaptığı açıklamasında 15 Temmuz'un karanlığa mahkum edilmek ve teslim alınmak istenen bir milletin aydınlığa uzanan destansı mücadelesinin adı olduğunu belirterek, ‘'15 Temmuz'da necip milletimiz; birliği, cesareti ve kahramanca tavrıyla işgalci darbecilere ‘dur' demiş ve tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir'' dedi.

15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi'nden sonra geçen 2 yılın ardından milletin istikbali, istiklali ve istikrarı adına gösterdiği kararlılığı devam ettirdiğini ifade eden Erdal, “Bu süreç ekonomimiz için de büyük bir sınav olmuştur. Hain Darbe Girişimi'nin en az kayıpla atlatılması ekonomimizin güçlü ve dinamik potansiyeli ile direncini göstermiştir. Özel sektörün ve Hükümetin üretime, yatırımlara, istihdama ve ihracata hız kazandırmaya yönelik çabaları bu kayıpların telafisinde önemli rol oynadı. Ekonomi yönetimi de bu süreçte üzerine düşeni yaptı. Türkiye ekonomisi, dünyada büyüme rekorları kırarak dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasına girdi. Biliyoruz ki güçlü bir ekonominin en önemli dayanağı, güçlü bir demokrasi ve istikrardır.” dedi.

Şekib Avdagiç-İstanbul Ticaret Odası Başkanı 

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, “Millet olarak hiçbir zaman rehavete kapılmadan, Türkiye'yi bölüp parçalamak isteyen, halkın iradesi üzerine irade koymak isteyenlere karşı her an tetikte olmak zorundayız” dedi.

Avdagiç, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümü ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Şekib Avdagiç, şunları kaydetti:

“Türk milletinin bağımsızlığına ve istiklaline gölge düştüğü anlarda, Türk milletinin karakterinde her daim var olan üstün cesaret ve kahramanlık devreye girer.

En son Milli Mücadele'de gördüğümüz bu ruh Türkiye'yi parçalayıp küçücük bir ülke haline getirmek isteyenlere karşı şahlanmıştı. Ancak geçen yüz yıllık zaman gösterdi ki, Türkiye'nin düşmanları her zaman iş başındadır. Bu kez kendilerine milletin en çok değer verdiği dini ve milli hisleri de paravan olarak kullanan yerli işbirlikçiler bulmuşlardır.

Ancak üstün basiretiyle Türk Milleti bunu görmüş, hain Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini, canı pahasına püskürtmüştür. Püskürtmekle kalmamış tarihin çöplüğüne doğru fırlatmıştır.

Bu halk, 15 Temmuz'da ülkesine sahip çıktı, devletine sahip çıktı, meclisine sahip çıktı, seçilmiş hükümete sahip çıktı, Türkiye'yi yeni bir yüzyıla taşıyan seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktı.

Ancak, şunu unutmamalıyız ki, ‘Su uyur, düşman uyumaz.' Millet olarak hiçbir zaman rehavete kapılmadan, Türkiye'yi bölüp parçalamak isteyen, halkın iradesi üzerine irade koymak isteyenlere karşı her an tetikte olmak zorundayız. 15 Temmuz'da sahneye çıkıp hainlere hak ettikleri dersi veren bu ülkenin yiğit ve cesur insanları gibi hepimiz, fert fert, her an tetikte, her an vatan nöbetinde olmak zorundayız. Elimiz işte, gözümüz ufukta… Türkiye'nin ekonomik cephesinde de nöbetteyiz. Her günü 15 Temmuz, her yeri Şehitler Köprüsü bilmek zorundayız.

Buradan dosta düşmana ifade etmek isterim ki, İstanbul Ticaret Odası, bu vatan nöbetinin en güçlü parçası olarak her an vazife başında, her an tetiktedir. Türkiye'nin seçilmiş lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındayız.

Bugün Türkiye, ekonomik, siyasi ve vicdani değerlerin yan yana yükselebildiği bir başarı hikâyesinin dünyadaki en açık adresi olmayı başarmıştır. İş dünyası olarak bizler, ülkemizin gücüne güç katmak için var gücümüzle üretmeye, dünyaya açılmaya ve büyümeye devam edeceğiz. Biz de 15 Temmuz şehitlerine layık olabilmek için ekonomik destanlar yazacağız.

Bu şanlı direnişin ikinci yıl dönümünde, tüm şehitlerimize Cenab-ı Hakk'tan rahmet diliyorum. Gazilerimizi şükranla ve hürmetle selamlıyorum.”

"15 Temmuz Destanlara Namzet Bir Zaferdir"

15 Temmuz'un bir milletin işgalci ve darbeci hainlere karşı kazandığı destanlara namzet bir zafer olduğunu ifade eden MÜSİAD Ankara Başkanı ve DEİK Türkiye – Endonezya İş Konseyi Başkanı İlhan Erdal, sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuz alçak darbe girişimde bir kez daha gördük ki, bu topraklarda Seyit Onbaşılar, Şahin Beyler, Kara Fatmalar, Nene Hatunlar bitmez. Ömer Halisdemirler doğurur bu topraklar. Hain girişimin yıl dönümünde Sayın Cumhurbaşkanımıza dik duruşundan dolayı bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve bu vatan uğruna can vermiş tüm kahramanlarımızı saygıyla, duayla ve minnetle anıyorum.

Dünya, son zamanlarda çok yoğun politik ve ekonomik savaşların yaşandığı bir döneme şahitlik etmektedir. Ülke ve millet olarak bu çetin şartlarda hem ekonomimiz hem de iç ve dış politikamız ile kararlı bir duruş gösterdik. Bu dönemde ülkemiz, dünyada yaşanan ekonomik dalgalanmalar karşısında, dışarıda ve içeride teröre karşı gösterdiği tavizsiz tutumu ile dünya tarih sahnesinde unutulmayacak bir rol üstlenmiştir. Bu tarih sahnesinde ortaya koyulacak güç ve iradenin devletimizde ve milletimizde mevcut olduğunu tüm dünya görmüştür.

Özellikle 24 Haziran Seçimleri öncesi ülkemize karşı girişilen dış kaynaklı ekonomik operasyonlarla, yükselen Türkiye'ye set çekilmek istenmiştir. Ama milletimizin bu operasyonlara sandıkta verdiği cevap, 15 Temmuz gecesi verdiği cevap kadar manidardır. 24 Haziran'da milletimiz, tüm iç ve dış kaynaklı operasyonlara karşı bir demokrasi şöleni içerisinde daha güçlü bir Türkiye'den yana irade göstermiştir.

Bunların yanında yakın coğrafyalarımızda yaşanan olaylarla bölgenin yeniden şekillenmesi söz konusu olmuştur. Türkiye; yapmış olduğu Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekâtlarıyla bu duruma kayıtsız kalmadığını göstermiş, vatanın birliğine ve bütünlüğüne kast eden her türlü terör odaklarına gereken cevabı vermiştir.

“15 Temmuz'daki Mukavemet Bugünlerin Habercisiydi”

Tüm bu yaşananlar çerçevesinde, 15 Temmuz 2016 tarihinde millet iradesine, demokrasimize ve devletimize karşı gerçekleştirilen hain darbe ve işgal girişimine devletçe ve milletçe göstermiş olduğumuz mukavemet bugünlerin habercisiydi. 15 Temmuz, Türkiye'nin sadece uluslararası siyaset enstrümanlarıyla değil, yediden yetmişe topyekûn milletiyle de dünya siyasetinde var olduğunun ispatıydı.

Bugün milletimiz ve devletimiz daha sıkı bağlarla birbirine bağlıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle necip milletimiz iradesini ve gücünü devleti ile birlikte yaşatacaktır. Millet ve devlet birlikteliği, hiçbir arızî yapıya gerek duymayacak derin bir bağdır. Bu bağı zedeleyecek her türlü girişime milletimiz hiç şüphe yok ki dur diyecektir. Siyasi partiler, sosyal platformlar ve STK'ler ile milletimiz; devleti adına bugün daha fazla inisiyatif almalıdır.

15 Temmuz tarihe altın harflerle geçen bir özgürlük ve kahramanlık mücadelesi olmasının yanında nesillerimiz için bir ibret tablosu olmalıdır. Bu nedenle milletimizin hem toplumsal bütünlüğü hem de inanç bütünlüğü adına nesillerimizin doğru ve halk irfanına yaslanan bir yöntemle geleceğe hazırlanmasını sağlamalıyız.

Artık yapacağımız en önemli şey, daha çok çalışarak Türkiye'nin demokrasisini ve ekonomisini daha da güçlendirip büyük Türkiye'yi gerçekleştirmektir. Milli politikalar, teknoloji alanındaki atılımlar, yatırımlar ve yapısal reformlar inanıyorum ki aydınlık yarınlarımıza ışık tutacak; sürdürülebilir büyümeyi etkin kılacaktır. Bunların yanında küresel rekabetçiliğinin en etkin kaynaklarından biri olan AB üyelik sürecini kararlılıkla sürdürmenin de olumlu etkisi olacağını düşünüyorum.

MÜSİAD Ankara olarak, Darbe Girişimi'nin ilk anından itibaren duruşumuzu gösterip meydanlarda olduk, demokrasi nöbetlerimize devam ettik. Bunun yanında üreterek, ihracat yaparak, yeni istihdam sahaları açarak, yerli ve milli projeler hayata geçirerek ticari, ekonomik ve sosyal faaliyetlerimize bir an bile duraksamadan devam ettik. Bundan sonra da aynı duruş ve kararlılıkla milletimiz ve ülkemiz için sorumluluk almaya, milli iradeye ve demokrasimizin tüm değerlerine sahip çıkarak hep ön saflarda olmaya devam edeceğiz.”

Ahmet Akbalık-Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı 

"15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde demokrasimize sahip çıkan halkımızın kahramanlık destanı tarihimize önemli bir not olarak düşüldü. 16 Temmuz sabahında işine dört elle sarılan iş dünyası ise bu hain darbe girişiminin ekonomik etkilerini bertaraf etmek için, ülkesine inanarak canla başla çalıştı ve farklı bir kahramanlık örneği gösterdi. Hızlı karar alma yeteneğine sahip özel sektör, devletimizin de aynı çabuklukla aldığı kararlar doğrultusunda verdiği destekle birlikte ekonomiyi kısa sürede rayına sokmayı başardı. 24 Haziran seçimleriyle başlayan ülkemizdeki bu yeni dönemde de atılacak doğru adımlarla yeni başarı hikayeleri yazacağımıza ve ülke olarak hedeflediğimiz sıçramayı yapabileceğimize gönülden inanıyoruz."

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, 15 Temmuz'un ikinci yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Son yıllarda hızla gelişen ve büyüyen Türkiye'nin yakın tarihinde önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz, yaşanan tüm zorlukları, birlik ve beraberlikle aşacağımızı gösterdi.

Toplumun tüm kesimlerinin demokrasiye ve ülkemize sahip çıktığı 15 Temmuz'u, milli birlik ve beraberliğin zaferi olarak, ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü' olarak andıklarını belirten GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, “Darbe girişimine karşı mücadele verirken yaşamını yitiren şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

15 Temmuz'un, son yıllarda hızla gelişen ve büyüyen Türkiye'nin yakın tarihinde önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, “Yüce Milletimiz, 15 Temmuz'da gösterdiği cesaret, inanç, birlik ve beraberliği ile tüm dünyaya örnek oldu. Demokrasi için verdiğimiz mücadele, Türkiye'nin gücünü bir kez daha ortaya koydu” diye konuştu. GYODER Başkanı, şöyle devam etti: “Bu güçlü birlikteliğe katkı sağlamayı hedefleyen GYODER olarak, 15 Temmuz'un hemen ardından, sektöre ve ülkemizin ekonomik büyümesine destek olmak amacı ile başlattığımız ‘Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye' kampanyası ile aldığımız sonuçlar, ülke ve sektör tarihimize geçecek niteliktedir. ‘Güç Birliği'nin ikinci adımını ise ‘20 yıl vade ve düşük faizli konut kredisi' kampanyasıyla attık. Böylece hem ülke ekonomisine hem sektöre hem de vatandaşa katkı sağladık. Yaşanan tüm zorluklara rağmen bu birlikteliğin sağlanması, aslında ülkemize duyulan güvenin bir yansıması oldu.”

Özen Kuzu-Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su 

"Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı değişim ve büyüme, İslam dünyasında öncü konumda olması, başta Avrupa ve Amerika olmak üzere dünyaya karşı gösterdiği dik duruş herkesi rahatsız edici duruma geldi. Büyümemize tahammül edemeyen dış güçlerin içimizdeki hain FETÖ örgütüyle bir olup kalkıştığı alçak girişim kısa sürede liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde halkımızın desteğiyle atlatıldı. 

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından ülkemize duyulan güven sayesinde hain kalkışmanın izleri kısa sürede aşıldı. İş dünyasının siyasi iktidarımıza güvenle yatırımlarına devam etmesi bu süreci az yarayla atlatmamızı sağladı. Son 2 yılda ülke ekonomimiz büyümeye, gelişmeye devam etti. Ülkemizin üstüne oynanan böylesi kirli oyunları dünyada Türkiye'den başka hiçbir ülke kolay atlatamazdı. Ülkemiz birlik ve beraberlik örneğiyle 15 Temmuz gecesi destan yazdı. Hain kalkışma sonucu yaşamını yitiren şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz."

Eyüp Akbal-Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı 

"Yeni kabine iş odaklı bir kabine oldu. Sahada pratik anlamda hızlı yol almak için çok önemli.  Kabinenin yapacağı iş planı sektörün önünü açacak. 

Sektörden birebir kişilerin gelmesi imar sorunları için de çok önemli bir karar oldu. Özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine inşaat sektörünün tanınan ismi Murat Kurum'un gelmesi ile sektördeki sorunlar daha hızlı çözülecektir. 15 Temmuz hain bir darbe kalkışması idi. Türk halkı buna geçit vermedi. Esarete geçit vermedi ve özgürlüğünü seçti. Biz de de bunu gördük. Halkın tercihi istikrardan yana oldu."

H. İnanç Kabadayı-Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı 

"Ülkemiz için milat olan ‘15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü'nün ikinci yıl dönümünü idrak ediyoruz. Demokrasinin ve hukukun üstünlüğünü yok sayan FETÖ'nün darbe girişimine karşı sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde , vatandaşlarımızla ve emniyet güçlerimizle beraber kenetlenerek karşı durduk. Önümüzdeki süreçte Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz. Bu nedenle yine Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ortaya koyduğu Cumhuriyetimizin 100.yılında dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasına girme hedefimizden hiç vazgeçmeyeceğiz. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü anısına demokrasimize kastedenlere karşı kendi canlarını ortaya koyan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz."

Ramazan Taş- Luxera Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı

"15 Temmuz birliğin zaferi olmuştur. Halkın gücünün üzerinde hiçbir güç yoktur. Türk milleti 15 Temmuz'da demokrasi destanı yazdı. Hain darbe girişiminin milletimiz tarafından kahramanca bastırılmasının 2. yıl dönümünde hayatını yitiren aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.”

Ebru Özyurt-Özyurtlar Holding Satış ve Pazarlama Müdürü

"15 Temmuz gecesi Türk milleti, demokrasi mücadelesi verdi. Ülke ve millet olarak parlamenter sistemin ve demokrasinin vazgeçilmez bir sistem olduğuna inanıyoruz. Her türlü darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. 15 Temmuz gecesini tarihi bir dönüm noktası olarak görüyoruz."

Emine Pile/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Süleyman Çetinsaya'dan 15 Temmuz mesajı!
  • 15.07.2021 09:22

Süleyman Çetinsaya'dan 15 Temmuz mesajı!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Tek millet, tek bayrak, ...

Kapadokya’da balonlar Türk bayrağıyla havalandı
  • 15.07.2021 10:39

Kapadokya’da balonlar Türk bayrağıyla havalandı

Kapadokya’da sıcak hava balonları, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dola ...

FETÖ'cü hainlerin yargılanacağı duruşma salonu!
  • 11.10.2016 14:57

FETÖ'cü hainlerin yargılanacağı duruşma salonu!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yargılamaların yapıl ...

Saldırı sonrası Ankara Emniyet Müdürlüğü!
  • 18.07.2016 10:06

Saldırı sonrası Ankara Emniyet Müdürlüğü!

FETÖ mensuplarınca darbe girişiminde hedef alınan Ankara Emniyet Müdürlüğü yerle ...

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün son hali!
  • 18.07.2016 17:45

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün son hali!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu darbeciler tarafından 15 Temmuz Cuma gece ...

KUMSmall AVM Kayseri'de açıldı!
  • 19.09.2020 15:42

KUMSmall AVM Kayseri'de açıldı!

Avrupa'nın en büyük karma projesi olan, mağazaları ve sinema seçenekleriyle dikk ...