maritbet girişmaritbet
100 yıllık caminin kalıntıları bulundu!

100 yıllık caminin kalıntıları bulundu!

Almanya’nın Brandenburg eyaletinin Wünsdorf kentinde yaklaşık 100 yıl önce inşa edilen ve daha sonra yıkılan bir caminin kalıntılarının bulundu.

Wündsdorf kentindeki kazı çalışmaları sırasında kalıntıları ortaya çıkarılan ibadethanenin Almanya'da inşa edilen en eski cami olduğu ifade ediliyor.

Berlin Hür Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, bir arkeolog ekibinin başkent Berlin'e 60 kilometre mesafedeki Wünsdorf'ta yapılan kazı çalışmalarında Almanya'nın en eski caminin kalıntılarına rastlandığı ifade edildi.

Prof. Dr. Reinhard Bernbeck ve Prof. Dr.  Susan Pollok yönetimindeki arkeolog ekibin yaklaşık 100 yıl önce açılışı yapılan caminin tam olarak nerede inşa edildiğini tespit ettiği belirtildi.

Açıklamada, kazı çalışmalarında söz konusu caminin ahşap kubbesine ait demir çiviler ve teller ile caminin pencereleri için kullanılan yeşil ve mavi cam parçalarının bulunduğu kaydedildi.

Cami yıkıldıktan sonra söz konusu alanın çok kez değişime uğradığı için az sayıda kalıntıya rastlandığına işaret edilen açıklamada, daha sonra bu alanda önce Nasyonalsosyalist, ardından Sovyetler Birliği döneminde askeri tesislerin inşa edildiği belirtildi.

Prof. Dr. Bernbeck, 1916 yılından kalan bir çizimin birkaç hafta süren kazı çalışmalarını kolaylaştırdığını ifade ederek, kazı çalışmalarında Sovyet askerlerine ait tank parçaları, bira şişeleri ve yemek artıkları gibi eşyalara da rastladıklarını kaydetti.

Birinci Dünya Savaşı sırasında esir düşen yaklaşık 4 bin Afrikalı ve Asyalı Müslümanın kaldığı ve Hilal Esir Kampı (Halbmondlager) olarak adlandırılan kampta inşa edilen minareli ahşap cami 1925 veya 1926 yılında yıkılmış.

Brandenburg eyaletinin söz konusu alana şimdi, sığınmacılara geçici barınma imkanı sağlayacak konteynerler yerleştireceği ifade edildi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

100 yıllık caminin kalıntıları bulundu!
  • 01.09.2015 13:09

100 yıllık caminin kalıntıları bulundu!

Almanya’nın Brandenburg eyaletinin Wünsdorf kentinde yaklaşık 100 yıl önce inşa ...