maritbet girişmaritbet
Cotton Box hızla büyümeye devam ediyor!

Cotton Box hızla büyümeye devam ediyor!

Cotton Box Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut, markanın hedeflerini ve üretim rakamlarını anlattı.

Sümaş Tekstil tarafından 2008 yılında kurulan Cotton Box, iç ve dış piyasadaki hızlı yükselişni sürdürüyor. 35 ülkede 200 noktada faaliyetlerini sürdüren marka, İskandinavya, Afrika ve Amerika'yı radarına aldı. Firmayla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Cotton Box Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut, hedeflerini anlattı.

Öncelikle markanız, üretim kapasiteniz ve pazar payınız hakkında bilgi verir misiniz?

Ev tekstili sektöründe 40 yılı aşkın süredir Sümaş Tekstil olarak başlayan hikayemiz, 2008 yılında kurduğumuz Cotton Box markasıyla devam ediyor. Sektörünün güçlü oyuncularından biri olarak bugün, Türkiye'de 1000'in üzerinde, dünyada da 35 ülkede 200'ün üzerinde satış noktasıyla hizmet vermeye devam ediyoruz. Üretimimizin %35'ini kendi markamızla ihraç ederek Türkiye ev tekstili sektörünü global arenada başarıyla temsil ediyoruz. Bunun yanı sıra, tasarım ve inovasyon odaklı da büyüyor ve ülke ekonomisine katkı sağlama hedefimizi sürdürüyoruz. İç pazarda profesyonel anlamda ilk 3 markanın içindeyiz. Nihai tüketici bazında ise ilk 5 markanın içindeyiz.

Yeni ürünleriniz ve koleksiyonlarınızın özellikleri hakkında bizleri bilgilendirir misiniz?

Kaliteli üretimimiz, doğal ham madde kullanımımız, özgün tasarımları ve çevreci yaklaşımı ile global arenada Denizli ev tekstilini marka çatısı altında başarı ile temsil ediyoruz. Bebek, genç ve yetişkinler için pamuklu ev tekstili alanında; nevresim takımı, yorgan-yastık grubu, havlu-bornoz grubu, yatak örtüsü ve abiye grubundan oluşan geniş ürün gamımız mevcut. Yılda iki kez koleksiyon yeniliyoruz. 2019 yılında yaz koleksiyonumuzda ‘Gelenekten Geleceğe' konsepti ile Alaturca, Nature, Garden ve Marine serilerini ekledik. Kış koleksiyonumuzda ise Toprak, Denim, Folk Art gibi oldukça ilgi gören yenilikleri sektöre sunduk. Her dekorasyon zevkine uygun tasarımlar geliştiriyoruz.

Yurtiçinde ve yurtdışında mağazalaşma hedefleriniz neler?

İç piyasadaki 2020 hedefimiz, bayi sayımızı % 10 artırmak. Yurtdışında ise ulaşmakta zorlandığımız Batı Avrupa ülkelerinde yetkili satıcılık ve distribütörlük anlaşmaları yapmak. Mevcutta kendi markamızla pazarda yer aldığımız Balkanlar, Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Asya, Rusça konuşan ülkeler, Orta Doğu ve Körfez ülkelerinde kendi marka tabelamız ile bayilerimize perakende satış mağazaları açtırmak, marka bilinirliğimizi kalıcı hale getirmek istiyoruz. Biz Cotton Box olarak marka pazarlaması yapan bir firmayız. Markamız üzerine kısaca belirttiğim çerçevede yatırım ve belirttiğim coğrafyalarda ihracat hedefimiz var. 2023 için hedefimiz, gerek yurt içinde, gerek yurt dışında, doğrudan mağazalar açarak kendi markamızı doğrudan nihai tüketiciye ulaştırmaktır. Sayısını ve lokasyonlarını yaşadığımız süreç belirlese de bu hedef doğrultusunda iş planlarımızı şekillendiriyoruz.

Hem iç piyasaya hem de yurtdışına hitap eden bir marka olarak, farklı kültürlerdeki tüketicilere hitap ederken hangi noktalara dikkat ediyorsunuz?

Her ne kadar iletişimin geldiği nokta itibarı ile kültürler arasındaki geçişkenlik en üst seviyeye çıksa da, yine de bir İskandinav kültürü ile Akdeniz kültürü,  bir Körfez ülkeleri kültürü ile Rus kültürü farklılıklar taşıyor. Ürün ve desenlerimizde bu farklı kültürlerden motifler kullanarak her tüketicinin kendinden bir şeyler bulmasını sağlıyoruz.

İhracat yaptığınız ülke ve bölgeler nereler?

Balkanlar, Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Asya, Ortadoğu, Körfez ve Doğu Blok ülkelerine kendi markamızla ihracat yapıyoruz. Hedef pazarlarımız arasında İskandinav pazarı, Afrika kıtası ve Amerika var.

Ürünleriniz insan vücuduna direkt temas ediyor. Sizin bu konuda dikkat ettiğiniz noktalar ve bu konuda sahip olduğunuz sertifikalar nelerdir?

Tüm koleksiyonlarımızda sağlıklı uykunun temelinin ‘sağlıklı ham madde' olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Ürünlerimizde sadece pamuk ipliği kullanıyoruz. Avrupa standartlarında üretim gerçekleştiriyoruz ve insan vücuduna değen ürünlerimizin en doğal şekilde tüketiciye ulaşması için baskı ve boya aşamasında da doğal maddelerden yararlanıyoruz. İSO 9001 ve Eko Tex belgeleri ile üretimimizde standartları kontrol ediyoruz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...

Bakan Ersoy, Hatay'daki tarihi yapılarla ilgili yapılacak çalışmaları anlattı
  • 04.08.2023 18:28

Bakan Ersoy, Hatay'daki tarihi yapılarla ilgili yapılacak çalışmaları anlattı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'nde d ...

Kız Kulesi mayıs ayında açılıyor
  • 06.04.2023 13:24

Kız Kulesi mayıs ayında açılıyor

İstanbul Boğazı'nın simge yapılarından Kız Kulesi, restorasyon çalışmalarının ar ...

Bakan Ersoy: "İstanbul Kız Kulesi'nden seyredilecek"
  • 09.09.2022 15:04

Bakan Ersoy: "İstanbul Kız Kulesi'nden seyredilecek"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kız Kulesi'nde yapılan restorasyona i ...

Cotton Box, Hometex Fuarı'nda sektör liderleriyle buluştu!
  • 18.05.2022 11:26

Cotton Box, Hometex Fuarı'nda sektör liderleriyle buluştu!

Cotton Box, Ev Tekstili ve Aksesuarları Fuarı (Hometex) ile sektör liderleriyle ...

Cotton Box'tan Anneler Günü'ne özel hediye seçenekleri!
  • 30.04.2022 11:39

Cotton Box'tan Anneler Günü'ne özel hediye seçenekleri!

Pamuklar arasında uykuya dalmak en çok onların hakkı. Takvimler mayıs ayını göst ...