maritbet girişmaritbet
Mitsubishi HareME ile çevre dostu yeni nesil klima!

Mitsubishi HareME ile çevre dostu yeni nesil klima!

İklimlendirme sektörünün inovatif markası Mitsubishi Electric, çevreci özellikleriyle öne çıkan HareME klimasıyla dikkat çekiyor.

Mevcut soğutucu akışkan R410A'ya göre üçte bir oranında daha düşük küresel ısınma potansiyeline sahip R32 gazının kullanıldığı HareME klimada, Mitsubishi Electric'in gelişmiş teknolojileri ve tasarımı sayesinde daha az miktarda soğutucu akışkan bulunuyor. Yeni nesil HareME klimada karbon salımını azaltmak amacıyla bir önceki seriye göre yaklaşık yüzde 82 oranında daha düşük CO2 eş değeri emisyonu bulunuyor. Sezonsal verimlilik kriterlerine göre sezonsal ısıtma verimliliğinde A+ ve sezonsal soğutma verimliliğinde A++ enerji sınıfında yer alan HareME klima, sağladığı ideal iklimlendirme koşulları ve sessizliği sayesinde kullanıcıların konfor standartlarını yükseltiyor. Bulut tabanlı bir çözüm olan MELCloud ve opsiyonel arayüz sayesinde kullanıcılar kişisel bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlarıyla klimalarını ve klimalarının çalışma durumunu kontrol edebilirken Econo Cool özelliğiyle de enerji tasarrufu sağlıyor.

İklimlendirme sistemlerini konfor, verim ve dayanıklılığın en yüksek standardını ifade eden Mitsubishi Electric Quality (MEQ – Mitsubishi Electric Kalitesi) anlayışıyla üreten dünya teknoloji devi Mitsubishi Electric; sade tasarımlı, kullanıcı ve çevre dostu olan HareME klima ile dikkat çekiyor. Sessizliğiyle öne çıkan HareME klima, minimal iç ünitesi sayesinde küçük ve dar alanlarda da kuruluma imkân tanıyor ve dekorasyona sade bir dokunuş sağlıyor. Klimaya opsiyonel olarak eklenebilen yüksek performanslı Gümüş İyon Filtresi de sahip olduğu üç etken kademeyle havada bulunabilecek polen ve diğer alerjenleri etkisiz hale getirebiliyor. 

Yaklaşık yüzde 82 daha düşük CO2 eş değeri emisyonu 

Sürdürülebilir dünya için yeni teknolojiler geliştiren Mitsubishi Electric, HareME klimasında mevcut soğutucu akışkan R410A'ya göre üçte bir oranında daha düşük küresel ısınma potansiyeline sahip R32 gaz kullanıyor. Ozon inceltme katsayısı sıfır olan bu çevreci soğutucu, akışkan performansı artırıyor. Sürdürülebilirliğin ön koşulu olan CO2 salımını azaltmak amacıyla yeni HareME klimada ayrıca önceki seriye göre yaklaşık yüzde 82 oranında daha düşük CO2 eş değeri emisyonu bulunuyor. Evinde R410A soğutucu akışkanlı bir klima olan kullanıcılar, herhangi bir temizleme işlemi yapmadan aynı altyapıyı R32 gazlı ürünler için de kullanabiliyor. Mitsubishi Electric'in cleaning-free/pipe reuse özelliği sayesinde bakır boru olan altyapı temizliğini HareME ürününün dış ünitesinde bulunan özel filtreleme sistemi kendisi yapıyor. Bu benzersiz teknoloji; eski sistemin mevcut boru tesisatını değiştirmek zorunda kalmadan, eski ve verimsiz soğutucu akışkan kullanan ürünlerin düşük küresel ısınma potansiyeline sahip R32 soğutucu akışkan kullanan klimalarla değiştirilmesini mümkün kılıyor.

Sezonsal verimlilik kriterlerine uyumlu

Mitsubishi Electric'in enerji verimliliği kriterlerine uygun olarak geliştirdiği HareME klima, kullanıcıların konfor seviyesini Avrupa standartlarına yükseltiyor. Klimalarda enerji tüketimini en aza indirmeyi hedefleyen Avrupa Birliği standartları, 2014 yılından bu yana ülkemizde de yürürlükte bulunuyor. Bu kapsamda enerji sınıfları “Sezonsal Verimlilik” olarak adlandırılan yeni kriterlere göre A+, A++, A+++ olmak üzere 3 yeni sınıfı daha içerecek şekilde genişletilmiş durumda. Daha önce cihazların enerji sınıfları sabit ve tek bir dış ortam sıcaklığındaki değerlere göre belirlenirken, artık tüm sezonu kapsayacak şekilde birçok dış ortam sıcaklığı ve inverter teknolojisinin avantajı olan kısmi yüklerdeki koşullar için belirleniyor. HareME klima, sezonsal verimlilik kriterlerine göre sezonsal ısıtma verimliliğinde A+ ve sezonsal soğutma verimliliğinde A++ enerji sınıfında yer alıyor.

Yüzde 20'ye varan enerji tasarrufu 

Klimada bulunan Econo Cool adı verilen akıllı sıcaklık kontrol özelliği, uzaktan kumanda üzerindeki bir tuşa basılarak aktif ediliyor. Bu özellik sayesinde salınımlı hava akımının, sabit hava akımından daha serin bir his oluşturmasından dolayı hiçbir konfor kaybı olmadan yüzde 20'ye varan enerji tasarrufu sağlanıyor. Econo Cool Modu ile ayarlanan sıcaklık 2 derece daha yüksek olmasına rağmen aynı konfor şartları daha az enerji tüketilerek sağlanıyor. 

Bilgisayar, tablet ve telefonla uzaktan kolayca kontrol imkânı 

HareME klima, sade uzaktan kumandası ve kullanıcı dostu kontrol çözümleriyle yaşam konforu sağlıyor. Bulut tabanlı bir çözüm olan MELCloud ve opsiyonel arayüz sayesinde kullanıcılar kişisel bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlarıyla klimalarını ve klimalarının çalışma durumunu kontrol edebiliyor. Arayüz üzerinden gönderilen bir komutla cihaz uzaktan kontrol edilerek kolayca açılıp kapatılabiliyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Keşfetteam ile klima keşfinde akıllı dönem!
  • 02.07.2022 14:26

Keşfetteam ile klima keşfinde akıllı dönem!

Teknoloji, dizayn ve üretimde mükemmelliğin izinde iklimlendirme teknolojileri g ...

Mitsubishi Electric'ten ticari alanlarda akıllı klima çözümleri!
  • 16.04.2022 15:45

Mitsubishi Electric'ten ticari alanlarda akıllı klima çözümleri!

Mitsubishi Electric, ticari alanlara özel olarak tasarladığı yeni Mr. Slim seris ...

Kentsel su sistemleri yönetim yapay zekâ ile daha verimli!
  • 11.03.2022 12:54

Kentsel su sistemleri yönetim yapay zekâ ile daha verimli!

Yapay zekâ, çok yüksek verilerin işlenmesinde ve otomasyon sistemlerinde gösterd ...

Mitsubishi Electric ile temiz hava içeri, kirli hava dışarı!
  • 19.02.2022 16:27

Mitsubishi Electric ile temiz hava içeri, kirli hava dışarı!

Modern toplumlarda bireyler, zamanlarının büyük çoğunluğunu kapalı ortamlarda ge ...

Mitsubishi Electric, bir kez daha İklim "A Listesinde"
  • 01.02.2022 11:59

Mitsubishi Electric, bir kez daha İklim "A Listesinde"

Mitsubishi Electric, bir kez daha CDP Çevre Kuruluşu'nun İklim "A Listesinde" şi ...

Mitsubishi Electric'ten klima kampanyası
  • 10.12.2021 16:06

Mitsubishi Electric'ten klima kampanyası

Mitsubishi Electric, havaların soğumasıyla birlikte 31 Aralık'a kadar sürecek kl ...