maritbet girişmaritbet
Kış öncesi panel radyatörlerin bakımını es geçmeyin!

Kış öncesi panel radyatörlerin bakımını es geçmeyin!

E.C.A.’nın alanında uzman yetkili servisleri yaşam alanlarınızda bulunan kombilerin doğalgaz sarfiyatını azaltmak için radyatör bakımını öneriyor.

Kış mevsimi adım adım yaklaşıyor. Yaşam alanlarında ideal sıcaklığı sağlayan kombi ve radyatörler de hayatımıza yeniden yavaş yavaş giriyor. E.C.A. uzmanları tasarruflu bir kış geçirmek için kombi bakımının yanı sıra radyatör temizliği ve bakımının da önemine dikkat çekiyor. Isıtma tesisatınızın en temel parçası olan panel radyatörlerin bakımı, doğalgaz sarfiyatının azaltılması ve ısıtma sistemlerinin uzun ömürlü bir şekilde çalışması için önem teşkil ediyor.

 

Kış mevsimine girmeden önce tıpkı kombilerin bakımı gibi panel radyatör temizliği de ideal ısı elde etmek için yapılması gereken en önemli işlerden biri. Düzenli olarak bakımı yapılmayan ısıtma tesisatı ve panel radyatörler, tüketicinin karşısına doğalgaz faturasını yükselten unsurlardan biri olarak çıkabiliyor.

 

E.C.A. uzmanları, panel radyatör ve ısıtma tesisatı temizliğinin alanında uzman yetkili servisler tarafından yapılması gerekliliğinin altını çizerken, söz konusu ısıtma tesisatı ve radyatör temizliği bakım işleminin bütün borularını ve radyatörleri kapsayacak şekilde yapılmasının büyük önem arz ettiğini vurguluyor.  

 

Her şeyden evvel, ısıtma tesisatı ve radyatör temizliğini kullanım süresini ve kalitesini uzatan bir işlem olarak görmek gerekiyor. Tüketicilerin en çok yaşadığı sorunlar arasında yer alan panel radyatör ısıtma yüzeylerinde üst kısımların sıcak alt kısımların soğuk olması, çalışma esnasında ses çıkarması, kombinin derecesi yüksek seviyelerde olmasına rağmen yeterli ısıyı verememesi, kombi bakımı yaptırıldığı halde sistemin arıza vermesi ve kombi filtresinin çok sık kirlenmesi aslında radyatörlerin temizlik zamanının geldiğine işaret ediyor. Isıtma tesisatı ve radyatör sisteminde kirliliklerin ısınmaya etkisi yetkili servisler tarafından termal kamera alınan görüntülerde net şekilde tespit edilebiliyor.

 

E.C.A. yetkili servisleri panel radyatör ve ısıtma tesisatınızın bakımının yaptırılmasını öneriyor 

Kombi tesisatının en önemli unsurlarından biri olan panel radyatörlerin içindeki su, zaman içerisinde kirlenerek tortu ve korozyon oluşumuna neden olabiliyor. Tortu ve korozyon oluşumu panel radyatörlerin ısıtma tesisat sisteminde tıkanıklık oluşturarak suyun alt kısımlara dolaşımını kısıtlıyor ve böylece sistem tam fonksiyonlu olarak çalışamaz hale geliyor. 

 

Panel radyatörler ve ısıtma tesisat sistemi özel kimyasallar ve suyla temizleniyor

Söz konusu temizlik, yaşam alanlarındaki tüm panel radyatörlerin yüksek ısıda çalışmasını sağladığı gibi kombiye en uzak panel radyatörün bile optimum sıcaklıkta kalmasını sağlıyor. Öte yandan temizlik sonrasında tesisat içerisinde konulan koruyucu kimyasallar sayesinde panel radyatörlerin içinin paslanması engelleniyor, ısıtma tesisatın su dolaşımı ve sirkülasyonu en ideal duruma getiriliyor.

 

Panel radyatör ve ısıtma tesisatınızın temizliğinin doğru bir biçimde ve alanında uzman yetkili servisler tarafından yapılması aynı zamanda tüm kombi tesisatının da bakımını sağlamış oluyor. Doğru yapılan panel radyatör bakımıyla ısıtma tesisatınızda meydana gelebilecek sorunlar da engellenebiliyor. 

 

Yapılacak olan temizlik ve bakım işlemi, kombi eşanjörünün kireçlenmesini önlüyor, gereksiz doğalgaz sarfiyatını azaltıyor ve panel radyatörlere daha verimli bir şekilde ısının ulaştırılmasını sağlıyor.

 

E.C.A. uzmanları doğru panel radyatör ve ısıtma tesisatı bakımı için dikkat edilmesi ve takip edilmesi gereken adımları şu şekilde sıralıyor:  

 

• Panel radyatörlerde korozyon ve paslanmanın önlenmesi için ısıtma tesisatında bulunan suyun montaj anından itibaren her zaman su ile dolu olması sağlanmalıdır.

 

• Yaz aylarında vb. dönemlerde panel radyatörler ve ısıtma tesisatındaki su boşaltılmamalı, bakım/onarım amaçlı yapılan su tahliyesi işlemleri sonrasında sistem mutlaka tekrar su ile doldurulmalıdır. 

 

• Tesisat ve panel radyatörlerde dolaşan sistem suyunun kalitesi ve bulanıklık değerleri alanında uzman yetkili servisler tarafından test kitleri ile kontrol edilmeli, uygulanacak tesisat yıkama, tesisat koruma ürünü ve miktarı yine yetkili servis tarafından belirlenmelidir.

 

• Isıtma tesisatı yıkama ve koruma ürünleri kireç ve pas oluşumunu engellemeli, çevre dostu ve biyolojik olarak çözülebilir olmalıdır.

 

• Tesisat yıkama işlemleri esnasında ısıtma tesisatından tahliye edilen suyun atılmasında hijyen kurallarına dikkat edilmelidir.

 

• Panel radyatörler ve ısıtma tesisatın içerisinde yer alan suyun tamamen temizlenildiğinden emin olunmalıdır. 

 

• Isıtma tesisatı temizlik işlemi tamamlandıktan sonra koruyucu eklenerek panel radyatörler ve ısıtma sisteminin temiz kalması ve verimli bir şekilde çalışmaya devam etmesi sağlanmalıdır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki, "Malatya'da 70 bin civarında konut yapacağız"
  • 27.02.2024 16:30

Bakan Özhaseki, "Malatya'da 70 bin civarında konut yapacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Malatya'da konuştu. ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:20

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 17:31

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için yapılan konutlar törenle hak sahipleri ...