maritbet girişmaritbet
Kärcher temizlik makineleri %80 su tasarrufu sağlıyor!

Kärcher temizlik makineleri %80 su tasarrufu sağlıyor!

Temizlik teknolojilerinde dünya devi olan Kärcher, 22 Mart Dünya Su Günü’nde su tasarrufunun önemine dikkat çekiyor.

Su kaynaklarını daha verimli kullanmak için bazı ipuçlarını paylaşan Kärcher Türkiye Pazarlama Yöneticisi Kübra Gegin Kärcher'in geliştirdiği ürünlerle temizlik yapılırken, harcanan suda yüzde 80 tasarruf sağlandığını söyledi.

Temizlik teknolojilerinde dünya devi olan Kärcher 22 Mart Dünya Su Günü'nde su tasarrufunun önemine dikkat çekiyor. Kuruluşundan bu yana dünyanın her yerinde çevre konusuna ayrı bir önem gösteren ve bu konuda çeşitli çalışmalar gerçekleştiren Kärcher, geliştirdiği ürünlerde de su konusunda tasarruf sağlamayı ön planda tutuyor. Kärcher Türkiye Pazarlama Yöneticisi Kübra Gegin Kärcher'in geliştirdiği ürünlerle temizlik yapılırken harcanan suda yüzde 80 tasarruf sağlandığını aktararak, su kaynaklarını daha verimli kullanmak için bazı püf noktalarını da paylaştı.

Basit yöntemlerle sudan tasarruf ev ekonomisine katkı sağlıyor

Kärcher'in geliştirdiği basınçlı yıkama makinelerinin, sudan ciddi ölçüde tasarruf sağladığını aktaran Kübra Gegin, şu bilgileri verdi:

“Saat başı bahçe hortumundan 3.500 litre su akar. Kärcher'in yüksek basınçlı yıkama makineleri ise sadece 400 - 600 litre su kullanarak, gereğinden fazla su harcamanızı engeller. Basınçlı yıkama makinelerimiz su tasarrufu sağlamanın yanı sıra  yüksek basınç teknolojisi sayesinde daha etkintemizlik sağladığı için kimyasal kullanımına olan ihtiyacı azaltırken çevreye de zarar vermenizin önüne geçer. Saatte 3.100 litre su tasarrufu imkanı sunan basınçlı yıkama makineleri, yüzde 80 daha az su kullanımı ile işlem süresini de kısaltarak etkin ve çevreci bir temizlik sağlıyor.”

Genel ev temizliğinde de su kullanımında önemli ölçüde tasarruf sağlayarak ev ekonomisine katkıda bulunmanızı sağlayacak bazı ipuçlarını da paylaşan Kübra Gegin, zemini temizlerken bile sudan tasarruf edilebileceğini belirterek şu bilgileri verdi:

“Zemini paspaslamadan önce süpürmek gerekir. Bu, kaba kirleri temizler. Böylece silme suyuna karışmaz, dolayısıyla suyu daha uzun süre kullanılabilirsiniz. Kärcher'in ikisini aynı anda yapan zemin temizleme teknolojilerini tercih ederek hem zaman hem de sudan tasarruf sağlayabilirsiniz. Doğru sırayla yapılan temizlik, kovanın içindeki suyu sık sık değiştirmenizi engeller. Bu nedenle işe en temiz odadan başlamalı ve daha sık kullanılan alanlara doğru ilerlemelisiniz.”

Temizlik sırasında buharlı bir temizleyici kullanmanız her zaman tasarruf yapmanızı sağlar.  Kärcher buharlı temizlik makineleri bir litre sudan 1.700 litre buhar ürettiği için, temizlik sırasında yüzde 80 oranında su tasarrufu sağlarsınız. Kirin türüne bağlı olarak bu, yaklaşık 75 metrekarelik bir zemin yüzeyinin temizlenmesi için yeterlidir. Paspas ve kova ile silme işi aynı yüzey için beş litre su gerektirir. Buhar yardımıyla sadece zeminleri değil, aynı zamanda armatürleri, derz aralarını veya duşa kabinlerini herhangi bir kimyasal madde kullanmadan temizleyebilirsiniz. Duşakabin, fayans, mutfak tezgahı, pencereler, fırın içi gibi hassas yüzeyleri temizlerken çok fazla su ve kimyasal kullanılıyor; bu anlamda buharlı temizlik makineleri çevreyi koruyarak hijyen sağlıyor.”

Her yıl 75 bin m3 suyu dünyaya geri kazandırıyor

Küresel Doğa Fonu (GNF) ile işbirliği içinde 2012'de "Dünyaya Temiz Su" girişimini başlattıklarını aktaran Gegin, Kärcher'in ayrıca Almanya'daki Bühlertal fabrikasında kendi atıksu arıtma tesisini kurarak buradaki geri dönüşüm sistemi sayesinde, her sene 75.000 m3 suyu dünyaya geri kazandırdıklarını belirtti. Birleşmiş Milletler'in dünya üzerinde 1 milyar 400 milyon insanın susuz kaldığını açıkladığını aktaran Gegin, yapılan araştırmaların 2025 yılında 2 milyar ve 2050 yılında 7 milyar kişinin su bulma ihtimalinin kalmayacağını ortaya koyduğunu da söyledi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sağlıkta 42 bin 500 yeni personel istihdam edilecek
  • 21.03.2023 09:42

Sağlıkta 42 bin 500 yeni personel istihdam edilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 42 bin 500 yeni personel istihdamı için alım süreç ...

Bakan Koca açıkladı: Kağıthane Devlet Hastanesi taşınıyor!
  • 28.02.2023 16:41

Bakan Koca açıkladı: Kağıthane Devlet Hastanesi taşınıyor!

Sağlık Bakanı Koca,"İstanbul Kağıthane Devlet Hastanemiz, Seyrantepe Şişli Hamid ...

Ankara Etlik Şehir Hastanesi 28 Eylül'de açılıyor
  • 21.09.2022 16:30

Ankara Etlik Şehir Hastanesi 28 Eylül'de açılıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara Etlik Şehir Hastanesinin 28 Eylül'de açılac ...

Kärcher sulama hortumları hem işlevsel hem de dayanıklı!
  • 25.07.2022 16:41

Kärcher sulama hortumları hem işlevsel hem de dayanıklı!

Kärcher’in PrimoFlex® kalitesi ile ürettiği Ev & Bahçe kategorisinde yer ala ...

Kärcher evlenecek çiftlere hijyenik temizlik alternatifleri sunuyor
  • 20.06.2022 16:24

Kärcher evlenecek çiftlere hijyenik temizlik alternatifleri sunuyor

Alman temizlik teknolojileri devi Kärcher, yaşam alanlarında temizliğe önem vere ...

Kärcher, 13. mağazasını Ankara OSTİM’de açtı!
  • 10.06.2022 17:20

Kärcher, 13. mağazasını Ankara OSTİM’de açtı!

Kärcher yeni konseptli 13. mağazasını, Ankara OSTİM’de açarak ağını genişletiyor ...