maritbet girişmaritbet
Kafe ve restoranların açılmasıyla radyant ısıtıcılara talep arttı

Kafe ve restoranların açılmasıyla radyant ısıtıcılara talep arttı

Çukurova Isı, kafe ve restoranların açılmasıyla yatırım maliyeti açısından avantaj sağlayan radyant ısıtıcılara ilginin arttığını açıkladı.

Isıtma sektörünün lider markası Çukurova Isı, yeni kontrollü normalleşme süreciyle birlikte düşük ve orta riskli illerde hizmet vermeye başlayan kafe ve restoranlar ile pandemi nedeniyle yatırımlarını erteleyen yatırımcıların; hızlı uygulanabilen, tasarruflu ve ilk yatırım maliyeti açısından da avantaj sağlayan radyant ısıtıcılara yöneldiğini açıkladı. 

Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman ÜNLÜ, kafe ve restoranların ısıtmasında yaygın olarak kullanılan radyant ısıtıcıların satışında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artış beklediklerini belirtti.

Yeni kontrollü normalleşme süreciyle birlikte düşük ve orta riskli illerde hizmet vermeye başlayan kafe ve restoranlar ile pandemi nedeniyle yatırımlarını erteleyen yatırımcılar, soğuk havalarda işletmelerinde ki konfor şartlarını sağlayabilmek için hızlı uygulanabilen, tasarruflu ve ilk yatırım maliyeti açısından da avantaj sağlayan radyant ısıtıcılara yöneldi. 

Radyant ısıtıcı satışlarında yüzde 20 artış bekleniyor 

Kafe ve restoranların ısıtmasında yaygın olarak kullanılan radyant ısıtıcıların satışında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artış beklediklerini belirten Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman ÜNLÜ, bu artışta yeni kontrollü normalleşme süreci ile birlikte ertelenen yatırımların hayata geçirilmesinin de etkili olacağını ifade etti. ÜNLÜ, sözlerine şöyle devam etti: “Yatırımcı ve işletmeciler, sistem seçimi yaparken işletmede ki konfor şartlarının yanı sıra ilk yatırım avantajı, tasarruf, hızlı projelendirme ve uygulama arayışı içinde oluyor. Kafe ve restoranların ısıtmasında bu kriterlerin tamamını sağlamak ise ancak “GOLDSUN Isıtıcı”lar ile mümkün oluyor. 

Ücretsiz keşif ve projelendirme hizmeti

Çukurova Isı olarak güçlü mühendislik altyapımızla sunduğumuz ücretsiz keşif ve projelendirme hizmeti ile iş ortaklarımızın işletmeleri için en doğru sistem seçimi yapmalarını sağlıyoruz. Kısacası projelendirmeden devreye alma sürecine kadar oldukça kapsamlı olan bir hizmeti bir hafta gibi kısa bir sürede verebiliyoruz.  

Estetik ve dekorasyona uygun çözümler 

Pratik bir şekilde uygulanabilen ısıtma teknolojilerimiz ile işletmelere; tasarruf ve konforun yanı sıra hem iç mekânlarda hem de dış mekânlarda estetik ve dekorasyona uygun çözümler sunuyoruz.  

Cihaz seçiminde öncelikli kriter “mekânın mimarisi” 

Ücretsiz olarak sunduğumuz keşif ve projelendirme çalışmaları kapsamında kafe ve restoranların ısıtmasında kullanılacak cihazların seçimini yaparken öncelikli kriterimiz mekânın mimarisi oluyor. İşletmenin sahip olduğu açık ve kapalı alanları ayrı ayrı değerlendiriyoruz. Kafe ve restoranların kapalı alanlarında havayı ısıtabilmek için hem “radyant ısıtıcılar” ( borulu radyant veya seramik plakalı radyant ) hem de “sıcak hava üreticileri” kullanıyoruz. Ancak kapalı alanlar için öncelikli tercihimiz Silversun markalı “sıcak hava üreticisi” oluyor; çünkü radyant ısıtıcılar önce cisimleri sonra dolaylı olarak havayı ısıttığı için ısıtıcı kullanılan kafe ve restoranlarda ortam istenilen sıcaklığa geldiğinde, radyant şemsiyesinin içinde kalan insanlar havayı çok daha sıcak hissederken, şemsiyenin dışında kalanlar set edilen sıcaklık değerini hissediyorlar. Ortamda ki ısı, homojen olarak dağılmadığı için konfor sağlanamıyor; ancak sıcak hava üreticisi, doğrudan havayı ısıttığı için çok daha konforlu bir ortam sağlıyor ve uygulama yapılan mekânın her yerinde aynı sıcaklık hissediliyor. Açık alanlarda ise mekânın yapısına göre yani yükseklik, masa yerleşim planı, mahalin rüzgâr durumu, mekânın üstünde açılıp kapanan tente ya da sabit bir tavan olması veya olmaması durumu gibi detaylara göre proje hazırlamak gerekiyor. Açık alanlarda borulu radyant sistemler, seramik plakalı radyant sistemler veya yüksek yoğunluklu elektrikli infrared ürünler ile ısıtma yapıyoruz” dedi.

Yüzde 40'a varan enerji tasarrufu

Kafe ve restoranların ısıtmasında kullanılan elektrikli ve doğalgazlı “radyant ısıtıcılar” ( borulu radyant veya seramik plakalı radyant ) ile “sıcak hava üreticileri” nin işletme giderleri açısından sunduğu avantajlara da değinen ÜNLÜ : “Goldsun markalı elektrikli ve doğalgazlı ısıtıcılarımız, muadillerine göre yüzde 40'a varan enerji tasarrufu sağlayarak, işletme giderleri açısından avantaj sağlıyor ve sistem 1 - 2 yıl kadar kısa sürede kendini amorti ediyor.

Yüzde 105'lere varan oranlarda yüksek yanma verimi

Kafe ve restoranlarda özellikle iç mekânlarda kullanılan sıcak hava üreticileri ise yüzde 105'lere varan oranlarda yüksek yanma verimi sağlayarak, klasik sistemlere göre yüzde 30 – 65'lere varan oranda enerji tasarrufu sağlıyor ve sistem 1 - 2 yıl kadar kısa sürede kendini amorti ediyor” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Goldsun ısıtıcılar baharda balkonlara konfor getirecek!
  • 13.04.2022 10:57

Goldsun ısıtıcılar baharda balkonlara konfor getirecek!

Çukurova Isı, baharda; balkonlarda, teraslarda ve evlerin bahçesinde sağlıklı ve ...

Yaz aylarında balkon konforunu artıracak öneriler Çukurova Isı'dan!
  • 12.04.2022 11:06

Yaz aylarında balkon konforunu artıracak öneriler Çukurova Isı'dan!

Çukurova Isı, baharda; balkonlarda, teraslarda ve evlerin bahçesinde sağlıklı ve ...

Radyant Isıtma Sistemleri ile enerjide yüzde 65 tasarruf
  • 09.02.2022 16:50

Radyant Isıtma Sistemleri ile enerjide yüzde 65 tasarruf

Çukurova Isı; kullanışlı, güvenilir ve verimli radyant ısıtma teknolojileri ile ...

Goldsun CPH'den işletmelerde mükemmel ısıtan teknoloji!
  • 27.12.2021 16:42

Goldsun CPH'den işletmelerde mükemmel ısıtan teknoloji!

Radyant ısıtma teknolojilerinin öncüsü Çukurova Isı, ısınmada yüksek konfor ve t ...

Çukurova Isı ihracatta büyümeye devam ediyor!
  • 30.11.2021 16:20

Çukurova Isı ihracatta büyümeye devam ediyor!

Çukurova Isı, Covid-19 salgınının oluşturduğu şok etkisi nedeniyle ekonomide yaş ...

Çukurova Isı’dan yetkili servislerine mobil destek: Çukurova Smart
  • 22.11.2021 11:50

Çukurova Isı’dan yetkili servislerine mobil destek: Çukurova Smart

Çukurova Isı, yetkili servislerine mobil destek sağlamak amacıyla geliştirip, de ...