maritbet girişmaritbet
Enerji tasarrufuna evinizdeki aydınlatmadan başlayın!

Enerji tasarrufuna evinizdeki aydınlatmadan başlayın!

Aydınlatmada dünya lideri Signify (Euronext: LIGHT), 11- 17 Ocak Enerji Tasarruf Haftası’nda enerji tasarrufunun önemine vurgu yapıyor.

Bir ailenin aylık elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 30'luk payını aydınlatma oluşturuyor. Sadece aydınlatmada dikkat edilecek birkaç küçük ayrıntı ile önemli ölçüde elektrik tasarrufu yapılabiliyor. Elektrik faturasını kabartan klasik lambaların yerine LED Lambaların tercih edilmesi ise enerji tasarrufu bakımından önemli bir nokta… On yıldan daha uzun süredir tutarlı ve kaliteli bir ışık sunan Signify'ın  geliştirdiği sabit ve yüksek kaliteli LED'ler hem cüzdanınızı hem de gözlerinizi korumanıza yardımcı oluyor. 

Artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak için enerji kaynaklarının daha verimli tüketilmesi konusu dünyanın en önemli gündemleri arasında kabul ediliyor. 2030'a kadar, ışık kullanılan noktalar yüzde 35 artarak 60 milyara çıkacağı biliniyor. Günlük kullanımlarda LED tercih etmek, enerji tüketimini yüzde 53 oranında azaltacaktır.
 

İlk adım: Doğru lamba seçmek!

Evlerde ve profesyonel alanlarda kullanımı gitgide artan LED lambalar evlerinize hem tasarruf hem de sağlık getiriyor. Peki, %80'e varan enerji tasarrufu sağlayan ve göz konforu için en doğru ışık olan LED lambalar nasıl seçilir? 


Önce duy tipini seçerek başlayabilirsiniz. Armatürünüzün duy tipini kontrol ederek lamba kutusu ambalajı üzerinde yazan duy tipine göre hızlı ve kolayca ihtiyacınız olan ürünü belirledikten sonra kullanmak istediğiniz alana göre lamba şeklinizi belirlemeniz gerekiyor. Örneğin; bir bölgeye dikkat çekmek için spot, küçük avizeniz varsa dekoratif, mutfak ve çocuk odasını aydınlatmak için standart LED lamba seçebilirsiniz. LED lambaların parlaklığını belirlemek için (W) değil lümen değerine bakmanız yeterli olacaktır. Seçilen lambanın lümen değeri ne kadar yüksekse, LED lamba daha parlak ışık verir. Bu sebeple ışığın rengine karar vermek için kullanacağınız alana göre lambaların renk sıcaklığını belirleyen Kelvin (K) değerine dikkat etmek bu noktada önemli. Düşük değerli sıcaklık renkleri (örneğin 2700K) sıcak ve sarı aydınlatma ortamı sağlarken, yüksek değerli sıcaklık renkleri (örneğini 6500K) soğuk ve beyaz renkli aydınlatma ortamı oluşturur. Renk kalitesinde ise dikkat etmeniz gereken tek şey doğal gün ışığına yakın olmasıdır. Bunun için ise lamba ambalajı üzerinde yer alan CRI (renksel geri verim endeksi) değerine bakabilirsiniz. Unutmayın, açık havadaki doğal ışığın CRI değeri 100'dür ve Philips LED lambaların CRI değeri her zaman 80'in üzerindedir. Daha da önemlisi yaşanabilir bir gelecek için önemli olan sağlık, çevre ve enerji verimliliği için mutlaka A+ ve üzeri etikete sahip ürünler seçmeniz.


Göz konforunuz için en uygun lamba: LED lambalar!

Signify LED lambalar uzun hizmet ömrü ve %85 enerji tasarrufuyla bütçenizi düşünürken göz konforunuzu da önemsiyor.

Evlerde daha fazla vakit geçirdiğimiz şu günlerde göz konforumuza daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Çünküyapılan araştırmalara göre artık zamanımızın %90'ını iç mekanlarda geçiriyoruz ve açık havada daha az, ekran başında ise daha fazla zaman geçirmek gözlerimize zarar verebiliyor. Yakını görememe (miyopluk) dünyanın bazı bölgelerinde neredeyse salgın düzeyine ulaşmış durumda ve özellikle açık havada çok az vakit geçiren veya uzun süre ekrana bakarak gözlerini yoran çocuklar risk altında. Piyasadaki bazı LED'ler, titrek ışık verdiği için gözü rahatsız edip konsantrasyonu zorlaştırıyor. Signify Aydınlatma'nın geliştirdiği sabit ve yüksek kaliteli LED'ler ise gözlerinizin rahat ve konforlu hissetmesini sağlıyor. Göz yorgunluğunu azaltan, çocuğunuz ders çalışırken konsantrasyonunu artırmak için konforlu aydınlatma sağlayan Signify LED Lambaları, Signify Aydınlatma bilim insanları tarafından oluşturulan detaylı test koşulları, yani “konfor kriterleri” ile üretiliyor. Signify LED'leri, titreşimi ölçen ve böylece gerekli standartları sağlayarak gözlerinizi rahatlatan aydınlatma için ayrıntılı testlerden geçiriliyor. Göz konforunu düşünen LED'ler uğultu sesi çıkarmayarak kulakları da yormuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Enerji tasarrufuna evinizdeki aydınlatmadan başlayın!
  • 19.01.2021 11:59

Enerji tasarrufuna evinizdeki aydınlatmadan başlayın!

Aydınlatmada dünya lideri Signify (Euronext: LIGHT), 11- 17 Ocak Enerji Tasarruf ...

Wone Ligthing ile yüzde 90 daha ucuza aydınlanın!
  • 15.05.2014 12:05

Wone Ligthing ile yüzde 90 daha ucuza aydınlanın!

Aydınlatma denildiğinde akla gelen genç ve başarı dolu firma Wone lighting Led a ...

Toshiba E-CORE LED'den çevreci yaklaşım!
  • 15.06.2012 17:42

Toshiba E-CORE LED'den çevreci yaklaşım!

Az elektrik tüketen ve doğaya saygılı LED lambalar, ekonomik ve verimli olmaları ...