maritbet girişmaritbet
Şehrin yeni buluşma noktası: Fişekhane

Şehrin yeni buluşma noktası: Fişekhane

İstanbul’un yeni kültür, sanat, eğlence ve yaşam merkezi Fişekhane, 170 yıllık tarihi dokusuyla şehrin en önemli buluşma noktası olacak.

İstanbul Boğazı'nın girişinde, Kazlıçeşme sahil yolunda İstanbul'un  tarihi dokusundan ve renkli kültüründen ilham alan artık yepyeni bir buluşma noktası var. Fişekhane; kültür, sanat, lezzet ve yaşamı, tarihi atmosferi modern mimari ile birleştirerek İstanbul'a yeni bir soluk getirmeye hazır.

Osmanlı mimarisine ait ve 100 yılı aşkın bir süre kamunun kullanımına kapalı kaldıktan sonra, dünya standartlarında bir restorasyon çalışmasıyla yeniden yaşama  kazandırılan Fişekhane, şehrin yeni deniz semti Büyükyalı'nın tam kalbinde yer alıyor. Fişekhane'nin eşsiz atmosferinde hem ulusal hem de dünyaca ünlü tiyatro, konser ve çağdaş sahne sanatlarının temsilleri izlenebiliyor. Fişekhane'de en büyüğü 750 kişi kapasiteli çok amaçlı sahnelerin ve film izleme keyfini yüksek standartlarda yaşamak isteyen sinemaseverler için toplam 675 kişilik 6 sinema salonunun bulunduğu bir kültür sanat merkezi yer alıyor.

Fişekhane Ekim ayında kültür sanat ve modanın en ses getiren temsillerine ev sahipliği yaptı.

Erdal Beşikçioğlu'nun sahneye koyduğu ve oynadığı Ray Bradbury'nin aynı adlı romanından uyarlanan ‘Fahrenheit 451' oyunu Türkiye prömiyeri ile 7 Ekim'de Fişekhane ana sahnesinde izleyici ile buluştu. Tatbikat Sahnesi, pandemi sürecinde yaşanan seyircinin yeni tiyatro oyunlarına erişim sıkıntısını giderecen ilk online prömiyer yöntemini de yine Fişekhane'de başlattı.

Fişekhane, modanın kralı Yıldırım Mayruk jübilesine ev sahipliği yaptı. Türkan Şoray Fişekhane'de kurulan podyumda yürüdü.

Modanın dünyasının en prestijli projesi olan Mercedes Benz Fashionweek Fişekhane'nin tarihi atmosferinden yapılan dijital canlı yayın ile tüm moda severlere ulaştı.

Yeni sezon açılışını Fişekhane'de gerçekleştiren İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 11.Uluslararası Opera Festivali'nde yeni yorumu ile ilk kez sahnelenen ve büyük beğeni kazanan, Wolfgang Amadeus Mozart'ın “Saraydan Kız Kaçırma” operasını da Fişekhane'de sahneledi.

Contemporary Istanbul Vakfı ise Türkiye ve dünyadan pek çok sanatçının en özel eserlerinin sergileneceği yeni sergi ve üretim mekânı Cocoon'u Fişekhane'de açtı. Cocoon'un Ali-Rabia Güreli Koleksiyonu'ndan 33 eserin sergilendiği Yakınsama sergisi 30 Kasım'a kadar ziyaret edilebiliyor. Buradaki çağdaş sanat galerileri, sanat dolu bir gün geçirmek ve hayal gücünün derinliklerinde kendini yeniden keşfetmek isteyenler için benzersiz bir adres olacak.

Gastronominin kalbi Fişekhane'de atıyor!

Birbirinden farklı seçkin lezzetleri tek çatı altında toplayan Fişekhane, Türk ve Dünya Mutfağı'ndan çok alternatifli yemek yelpazesini lezzet tutkunları ile buluşturuyor.

Dünyaca ünlü şef Ömür Akkor'un oluşturduğu, Bursa'nın sevilen restoranlarından Zennup 1844, geçmişten günümüze Anadolu'nun her yöresinden gelen tarifleriyle Fişekhane'ye renk ve lezzet katıyor.

Dubai'den sonra İstanbul'da Fişekhane'de yer alan Al Hallab Lebanese Cuisine, Akdeniz mutfağının en özel lezzetlerini çok yakında Fişekhane'ye taşıyacak. Yeni nesil Diyarbakır mutfağını eşsiz lezzetlerini sunan Fırın-cî da Kasım ayı içinde Fişekhane'de yemek severler ile buluşacak.

Haziran ayından bu yana sağlıklı ve organik beslenmeye özen gösterenlerin favorisi olan Pazar Yeri, Türkiye'de bir ilk niteliği taşıyarak sıra dışı bir alışveriş deneyimi vaat ediyor. Taze baharatların yer aldığı Ahmet Arifoğlu, Datça'nın taptaze bademlerinden, doğal kuru yemişlere, kadar bir çok organik besinin yer aldığı Datça Murat Çiftliği, Türkiye'nin dört bir yanından gurme lezzetleri sofralara taşıyan, organik sertifikalı yumurtaları, süt ürünleri, ekşi mayalı ekmekleri ve daha pek çok özel ürünüyle doğal ve organik yaşamı seçenlerin vazgeçilmez adresi Mer's No:26, Ayvalık ve Edremit'in dünyanın dört bir yanından ödüller alan eşsiz lezzetteki zeytinlerini modern tesislerinde doğallığını koruyarak zeytinyağına dönüştüren IDA Olive, geniş ürün çeşitliliğiyle günlük ihtiyaçlarınız için çok daha fazla alternatif sunan Gurme CarrefourSA, Türkiye'den ve dünyadan en özel lezzetleriyle Fişekhane'de. Kasap, şarküteri, baharatçı gibi mağazaların tek çatı altında toplandığı Pazar Yeri'nde, ayrıca kış çayı, mandala, cilt bakım ürünü, doğal sabun yapımı gibi çeşitli workshoplar ve söyleşiler de yapılıyor.

Sağlıklı yaşamın merkezi olmayı hedefleyen Fişekhane'de ayrıca her cumartesi bir de organik semt pazarı kuruluyor. Bu pazarda buğday derneğinden ekolojik sertifikalı organik ürünleri satın alabilirsiniz.

Kokuları, tatları, sesleri ve görkemli tarihiyle kentsel kültüre öncülük edecek benzersiz bir kültür sanat lezzet ve yaşam merkezi Fişekhane, eşsiz deneyimler yaşatmak için sizleri bekliyor.

Avrupanın en gelişmiş modern fitness merkezlerinden Çevre Dostu “Euphoria Boss” İstanbul'da ilk kez Fişekhane'de !

İstanbul'da ilk kez Fişekhane'de açılan Euphoria Boss, şehrin en iddialı  sağlık ve spor merkezi olarak yerini alıyor. Zumba'dan Pilates'e, Yoga'dan Cardio KickBoks'a birçok olanağı bir arada sunan Euphoria Boss aynı zamanda, Fitness, Spa ve Medical Fitness gibi çeşitli alternatiflerle sağlıklı bir yaşam vaat ediyor. Çok yönlü spor merkezi Euphoria Boss, Türk hamamları, yüzme, termal, deniz suyu havuzları ve daha birçok seçeneğiyle eşsiz fırsatlar sunuyor. Euphoria Boss, çocuklar için de ayrıcalıklı. Euphoria Boss, Türkiye'de bir ilk olan, çocuklara özel “Kids Fitness Kulübü” ile çocukları da unutmuyor.

Dünyanın en başarılı eğitim sistemi; Montesorri Çocuk Merkezi ilk kez Fişekhane'de…

Uluslararası akreditasyona sahip, Amerika Montessori Topluluğuna (AMS) bağlı, International Montessori School, ABD'deki çeyrek yüzyılı aşan okulları ve çocuk eğitimi tecrübesiyle, Türkiye'de İstanbul Montessori Enstitüsü (İME) ve İME Pembe Kule Model Anaokulundan sonra Fişekhane'de hizmet vermeye başladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hayata açılan renkli kapı: Büyükyalı
  • 27.10.2021 16:29

Hayata açılan renkli kapı: Büyükyalı

Deniz semti Büyükyalı’da, İstanbul’u huzurla ve eğlenerek yaşamak mümkün. Şehrin ...

Hayata açılan renkli kapı: Büyükyalı
  • 27.10.2021 16:15

Hayata açılan renkli kapı: Büyükyalı

Şehrin bir ucundan diğer ucuna gitmek yerine; yaşamın tadını tarihi atmosferde ç ...

Büyükyalı, 5 dakikada yaşamın her alanına dokunuyor
  • 21.10.2021 16:28

Büyükyalı, 5 dakikada yaşamın her alanına dokunuyor

İstanbul’un eski semt ruhu Büyükyalı’da yeniden canlandı. ‘İyi Yaşam’ mottosunu ...

Büyükyalı'da "tatil gibi yaşam" fırsatları sürüyor
  • 23.06.2021 11:46

Büyükyalı'da "tatil gibi yaşam" fırsatları sürüyor

Büyükyalı, her ihtiyaç ve beklentiye cevap verecek özellikleriyle sakinlerine ta ...

Şehrin yeni buluşma noktası: Fişekhane
  • 12.11.2020 11:06

Şehrin yeni buluşma noktası: Fişekhane

İstanbul’un yeni kültür, sanat, eğlence ve yaşam merkezi Fişekhane, 170 yıllık t ...

Contemporary İstanbul Vakfı, artık Fişekhane'de!
  • 06.10.2020 11:29

Contemporary İstanbul Vakfı, artık Fişekhane'de!

Contemporary İstanbul Vakfı, İstanbul’un yeni kültür sanat merkezi tarihi Fişekh ...