maritbet girişmaritbet
Bu jetin içi ultra lüks ev veya kral dairesi gibi!

Bu jetin içi ultra lüks ev veya kral dairesi gibi!

Dünyanın ilk ACJ320neo uçağının kabini krallara yakışır cinsten. Uçağın içi lüks bir daire veya otel odasını anımsatıyor

Acropolis Aviation imzalı G-KELT modeli, özel bir jette görebileceğiniz en gösterişli, en geniş ve teknik açıdan en gelişmiş iç mekân tasarımlarından birini sunuyor. Ticari uçak versiyonu Airbus A320neo'nun 27 metreye 3,5 metrelik kabini 180 kişi kapasiteli; Alberto Pinto Design'dan Yves Pickardt'ın tasarladığı G-KELT tasarımında ise sadece 19 koltuk mevcut. Muazzam büyüklükteki kabin diğer büyük gövdeli jetlerden neredeyse üç kat daha geniş. Şık dekorasyonunda deri ve ahşap mobilyalar, özel yapım lambalar ve orijinal sanat eserleri öne çıkıyor. Hatta büyük boy yatak, mermer küvet ve duş barındıran süit bile var.

Acropolis, dünyanın ilk tamamlanmış ACJ320neo uçağının devlet başkanlarını taşımak için kullanılabileceğini söylüyor. Uçağın menzili 6.000 deniz mili; dolayısıyla New York'tan Tokyo'ya veya Londra'dan Seattle'a tek seferde uçabiliyor.

Pickardt da uçağın 13 saati aşkın aralıksız uçma potansiyelinden aldığı ilhamla açık planlı dinlenme alanları, yemek ve konferans salonu, yatağa dönüştürülebilen koltuklar ve gurme mutfağı tasarladı.

Bu özel tasarımı hayata geçirme görevini ise AMAC Aerospace üstlendi. Bu, AMAC'ın şimdiye kadar aldığı en iddialı proje oldu. AMAC iş geliştirme ve pazarlama müdürü Waleed Muhiddin, “Uçak Basel'e inmeden çok önce işbirliğimiz başladı” diyor. “Uçak sahibinin düşlerini gerçeğe dönüştürmek için bir yıldan uzun süre kılı kırk yararak çalıştık.”

Pickardt'ın ihtişamlı tasarımında ahşap parçalar, mermer ve hatta cam aynalar ön plandaydı; bunlar fazladan her ağırlığın performanstan taviz vermek anlamına geldiği jet uçaklarına uygun olmayan malzemelerdi. O yüzden AMAC mühendisleri tüm koltukları ve bölmeleri hafif alüminyumla destekledi, kaplamaları ve yüzey materyallerini mümkün mertebe inceltti. “Banyo aynaları için incecik cam katmanları yaptık ve onları petek şeklinde altlıklara yerleştirdik” diye açıklıyor Muhiddin. “Aynadan biraz daha kalın olmasına karşın aynı işlemi mermer küvette de uyguladık.” Altlıkları ya da sofistike hava filtreleme sistemini fark etmeyebilirsiniz ama kusursuz ahşap işleri, Helen Amy Murray imzalı sanat eseri, yüksek bant genişliği Ka-band internet bağlantılı 19 iPad, 4K Ultra-HD ekranlarıyla Rockwell Collins eğlence sistemi kesinlikle gözünüzden kaçmayacaktır. Bu uçan sarayda bir ya da iki saat geçirdikten sonra uçakta olduğunuzu unutacağınız ise garanti.

RobbReport

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bu jetin içi ultra lüks ev veya kral dairesi gibi!
  • 02.01.2021 10:10

Bu jetin içi ultra lüks ev veya kral dairesi gibi!

Dünyanın ilk ACJ320neo uçağının kabini krallara yakışır cinsten. Uçağın içi lüks ...